baslıktakı kamısı alıcam. kıyıdan at çek yapıcagm ıcın 10 15 gramlık rapalalarm var bu sahteleri ne kadar uzağa atabilir acaba ? 2 karış suda at çek yapmıyım yanı kamısın atarı ne kadar düsük olursa o kadar uzaga mı atıyor ? Cevaplarınız icin tesekkurler
sevgili mehmet, kamışın atar değerleri atcağın sahte gramının alt ve üst değerlerini belilemek için verilen değerlerdir.genelde atacağın sahte gramajı kamışın atar değerlerinin içinde ise atışın daha rahat olur. 10 gr alt değerli bir kamış için 10 -15 gr sahtele uygundur. dikkat edeceğin başka bir husus kamışın aksiyonu dur bunu da kamışın sertli veya esnekliği sağlar bu aslında atışı da çok az bir şey etkiler.ne tür sahteler yüzdüreceksen ona uygun sertikte bir kamışa ihtiyacın var demektir.kamış boyuda atışı etkileyen faktörlerdendir. bu demek oluyor ki bu işin içine girdiğinde nasıl olsa sana 1 tip kamış yetmez olacak 10-40 2,40 kamış başlangıç için ideal değerlerdendir bence. rastgelsin.
kamışın atış üzerindeki etkisi büyük. ama sadece kamışla iş bitmiyor. makinanın kafa yapısı, kullanılan misinanın kalınlığı, örgü ya da mono misina kullanımı, sahtenin şekli, ağırlığı, dengesi, atış tekniği... aklıma gelen gelmeyen pek çok şey var. 10 - 40 atarlı 2,10 kamışla rover 98 attım yanımdakiler oha ! herhalde roverin gidebileceği en uzak nokta budur dediler. üstelik onların kamışlar 2,70 di. ama benim misina inceydi. özetle : bahsettiğiniz kamışla, 0,12 lineaeffe örgü, daiwa makine ile rüzgarsız havada, ima skimmeri 45 -50 m. civarı 28 gr jig ya da kaşıkları 70-80 m. civarı, 40 gr. yemli takımı 100 m ( bazen misina sona ulaşıyor ondan biliyorum ) 9 cm. ryobi trapperi 35-40 m. civarı atabiliyorum. mesafelerin çoğu farazi, net ölçüm değil. ama sahtelerim, etrafımdaki pek çok kişinin sahtelerinden uzağa gidiyor. ama su üstü WTD çalışmayacaksanız, kaşık, jig, cam rapala gibi ağır yemler atmayacaksanız 2,70 ve 5-20 atarlısı ile çok daha uzağa atabileceğinizi düşünüyorum. yine su üstü WTD çalışmayacaksanız ve ağır yemler de atarım diyorsanız 2,70 ve 10-40 atarlı olan derim.
tesekkurler baya atıyormussun abi ya ben levrek ve lüfer için atıcam kaşık 28 35 g cıvarı rapala sahte yem flan da 15 25 cıvarı misina okuma seabası onerdıler 0.31 mm ve OKUMA AVENGER AV-45 MAKİNE bıde dedıgım okuma v system 2.40 10 40 atarlı dedıgım bu kamıs boyle bı takım iyidir heralde abi cok tesekkurler her konumda yardımcı oluyorsun
@ stunner41 sürekli takip ederim bu forumları ama yanlış yönlendirme bilmediğim şeyler için yorum yapmam . Fakat elimde avenger 40-b var eğer ileride ip misina kullanmak istersen sorun çıkarabilir. Yemli avlarda , ağır kaşık ve sahtelerde 20 gr ve üstünde sorun yok . Misina çıkışı gayet iyi Güzel bir makine ama spin için bence uygun değil . Tabiki bu bütçe ve tercihlerle alakalı . İyi forumlar bol avlar dilerim.
evet bnde smdı goruyorm 40 lık avenger daha uygun ve hafif 45 den bır farkı yok sadece çekeri farklı ama avenger 40b at cek avına daha uygun onu alacagm. İp misina derken ? bn monofilament yani naylon normal misina kullanıyorm tesekkurler
Yanlış anlaşılmak istemem fakat bence avenger 40 veya 45 yerine başka bir makina bakın o fiyat aralığında . Spinde kullanmak için . İp misina derken adrenalin 0,10 mm kullandım.
valla ben makınayı kullanmadm kulaktan dolma hareket edıyorm herkes cok guzl yorumlar yazmıs. önerebileceginiz bir makina varsa ? 60-75 arası Tesekkurler
kara avcılığımda var ya atış ondan kuvvetli ama dediğim gibi WTD düşünceniz yoksa 2,70 - 3,00'la daha uzun atışlar yaparsınız. seabass benim de çok sevdiğim bir misina. ama ben örgü kullanıyorum. genelde su üstü takıldığımdan okuma ile aksiyon vermesi zor oluyor, lastik gibi sünüyor. okuma avengerin 30'luk modelini yıllarca kullandım, hala da kullanıyorum. şu an üzerinde de örgü sarılı. pek sorun çıkarmıyor, ama sarımı bir daiwa gibi değil, o da bir gerçek. ama normal misinada sorun çıkarmaz. 30luk olanı ile 1-2 kg.lık alabalıkları, 3 kg.lık levreği rahatça çektim.
Mehmet abi kamış güzel ama size önerilen 0,31 misina birazcık kalın kalır, ben olsam max 0,28'i geçmem mono misina için... kalın misina ile sahteyi uzağa gönderemezsin sonra keşke 0,25 falan alsaydım diyeceksin
Bu kamıştan ben de yeni aldım elinize aldığınızda kalitesini hissediyorusunuz.(diğer kamışlarımla kıyasladım biri shimano alivio) Şu an okumanın %15 indirimi var fiyat gayet makul .Daha kullanmak nasip olmadı ama mahcup etceğini hiç sanmıyorum.Daiwa regalle kombine ettim ben .Biras ağır ama güven veriyo Misina da 0.25 i gecmesin ben ce monoda 0.12-0.14 ip tereeling
eğer rover 98, bubble pen, ima skimmer, lucky craft sammy vb. sahtelerle çalışacaksanız aksiyonsuz olmaz. ama alan sahtelerde, kaşıkta vs. sorun yok. avenger fena değil. tabiki bir daiwa veya shimano ile kıyaslamamak lazım, şu an indirim de var. bütçeyi de düşünmek lazım.
aynısı 2.40 olanı aldım. Misina olarak bi kafaya 0.26 seabass okuma Diğer kafaya daha önce hiç ip tecrübem olmadığı için bijon 0.14 sardım.
o zaman ben 2.40 v system alacam abı dedıgın sahtelerı kullanacam levrek ıcın Shimano Catana nasıl abi ? makine
abi okuma sea bas iyidir degıl mı levrek ve lüfer ıcın 24 saat balık tutabılıyorm cunku zevk abı mısına dayanır degıl mı ? 0.26lık