Merhaba, Avlandığım yerler çoğunlukla yüksek iskele üstleri, rıhtım ve kayalıklar olduğundan 3.0 metrelik bir spin kamış düşünüyorum. Çoğunlukla sert rüzgarda avlanıyorum. Okuma V System 3.0 mt. 10-40 gr. kamış kullanan arkadaşlarımızın görüşlerine ihtiyacım var. Sözkonusu kamış biraz ağır, 245 gram gibi bir ağırlığı var. Kullanım sırasında bir dezavantaj yaratıyor mu bu durum? Kamışın dengesi nasıl? Aksiyonu nasıl? Değerli görüşlerinizi rica eder, bol avlar dilerim.
Fiyat kalite bazına göre alabileceğiniz en iyi kamıştır. Bazuka kılıfı ile birlikte satılır. Tarafımdan keyfle ve randımanla kullanılmaktadır. Sevgiler
Vedat Bey, Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi bir ustadan icazet aldıktan sonra... Beni düşündüren ağırlığıydı. Ancak, 2.40 ve 2.70 kamışlarımla yüksek iskele üstlerinde rüzgara karşı çok zorlanıyorum. Atış erimi nasıldır? Kullandığım suni balıklar 10 gram ile 25 gram arası değişiyor.
murat bende v system 2,70 lik 10/40 var bir gün buluşalım bak dene ona göre alırsın fikir edinmen açısından yardımcı olayım sana
Kullanmakta olduğum kamışlar; Shimano Yasei seabass 2.70 mt. 10-50 gr. Okuma V System 2.40 mt. 10-40 gr. Shimano Catana 2.40 mt. 7-21 gr.
abi ben 240 ilede 3mt ye attığım mesafeye atıyorum 3mt v sistem ile..cam rapala gibi ağır sahteleri kumsaldan abanmak için düşünebilirsiniz mesela..dalgalı sahilde,kayalık alanlarda 3mt ile bu gibi yerlerde biraz daha geriden makinanızı sarma avantajınız var.. mevcut okuma 240 kamışınızın mantar sap uzunluğuna göre 3mt okuma v sistem 13 cm daha uzun 1,3cm daha kalındır.. 43cm uzunluğu var 8.3 kalınlık oranı var.. sizin şu listeye göre kamışa pek ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.. 270 kamışınız ilede çok güzel atışlar yapabilirsiniz..güzel bir kamışınız var.. atış yönteminiz nasıl bilmiyorum..buda önem taşır..uzağa atış yaparken kamçılama yöntemini kullanmanızı öneririm..
3.0 metre kamışı düşünme nedenlerim; - İskele üstünde iken kamışın ucu sahteyi çekerken suya yaklaşmıyor. Buda az daları olan sahtelerde sorun yaratıyor. - Su üstünde oldukça fazla yosunun bulunduğu durgun ve rüzgarsız havalarda, shteyi çekerken, kamışın ilk halkasının 10-15 cm kadar suya batırılması ile sahte daha az yosun alıyor. - Rıhtım ile deniz arasında yer alan kayalar nedeniyle zorluk çekiyorum. Kayalar iri değil. Özellikle geceleri üzerlerinde olmak emniyetli olmuyor. Su içinde kalan kayaları da kollamak güçleşiyor doğal olarak. Rıhtım üzerindeyken kayaların oluşturduğu şeridi aşmamda yardımı olacağını düşünmekteyim. - Geceleri hafif kurşun ile yemli ve beklemeli ava geçiş yaptığımda (Mırmır için) yanımda bir başka teleskopik kamış götürmek durumunda kalıyorum. kayalar nedeniyle bu amaçla kullanımda kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. - Sabahları erken saatlerde at/çek sonuç vermez ise maximum 30 gramlık bir kurşunla istavrit çaparisi içinde kullanabilirim. Kullandığım çapariler özel yapım uzun köstekli ve bedenli çapariler. Boyları 2 metreyi buluyor. Kamış kısa kalıyor bu durumda. - Rüzgarlı havalarda ağır sahteleri fırlatmada avantaj sağlayacağını düşünüyorum. - İskele yada rıhtım üzerinde dalgaların yarattığı serpintiden korunacağımı düşünüyorum.