okuma v system 65 surf makinasımıdır

Konu, 'Makineler' kısmında onerealife tarafından paylaşıldı.

1. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Linefee S-Flex 4.20 15 kg - AlbaStar 3.50
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Merhaba üstadlarım ben acemi balıkçıyım senede 15 yada 20 sefer balığa çıkıyorum Bundan önce remixson infinty 7000 vardı misine makinaya dolanıyordu memnun kalmadım ve iade ettim şimdi yeni bi makina almak alıncada uzun seneler başkada makina almak istemiyorum internette araştırdım ve bu makineyi buldum okuma v system 65 aşık oldum:) ama bu ürün için pek yorum bulamadım
    Müsadenizle size bi kaç soru sorabilirmiyim yardımcı olabilirmisiniz

1. Bu makinayla küçük balıkta tutabilirmiyim örneğin istavrit gibi mezgit gibi 15+1 rulmanlı olduğu için çekerken dökülmeler olurmu

2. Bu makina surf makinasımıdır. Yada surf kamışı ile kullanabilirmiyim.

4. Önerdiğiniz başka makinalarda varmı Uzun süre kullanabileceğim 100tl 300 tl arası surf makinası bakıyorum Teşekkür ederim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Talha kardesim, Öncelikle foruma hoş geldiniz. Keyifli paylaşımlar dilerim.
    Belirttiğiniz model, açıklmalarında her ne kadar spinning olarak tanıtılsa da, öncelikli olarak beklemeki av ve sörf kullanımına daha uygun gözüküyor bence; ağırlığı açısından. Oldukça güçlü ve üst düzey performanslı olduğu açıklamalarından anlaşılıyor. Fiyatı da 320 Tl.Seviyelerinde.
    Bence siz ne tür avlanma şekli düşünüyorsunuz. Öncelikle bunu belirlemeniz gerekiyor.
    Spin türü, yani kamış ve makina sürekli olarak elinizde at-çek olarak kullanacaksanız, 4000 lik makinaların üzerine çıkmamalısınız; makina ve kamışın hafifliği seçeneklerini göz önünde bulundurarak.
    Yemli dip olta ve sörf olarak düşünüyorsanız 6000 ve üstünü secebilirsiniz.
    Bahsettiğiniz makina bu olsa gerek sanırım.

http://www.avmarketi.com/asp/product/5092/OKUMA-V-SYSTEM-VS-65-MAKINE

Makinalarda 5-6 rulmandan sonrasının ne tür avantaj sagladığınıda çözebilmiş değilim. Bana, işin aksesuarı gibi geliyor.

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

1. Bu makineyle istavrit ve mezgitleri de rahatlıkla tutabilirsin. Yavaş sararsan dökülme vs. olmaz.
    2. Makine yapı olarak surf (uzak atış) makinesi değildir. 65 lik normal bir spin makinedir. Fakat surf kamışlarla da rahatlıkla kullanılabilir ve makul mesafelere atış sağlayabilir.
    3. Surf makine olarak bu makineyi önerebilirim. http://www.avmarketi.com/asp/product/9079/Ryobi-PROSKYER-NOSE-POWER-makine

Veya 300 TL'nin biraz üzerine yurtdışından şu makineler alınabilir:
    http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...g/power-aero-spin-joy-xt-type-thick-line.html

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...9_1362/surf-fishing/daiwa-wind-cast-5500.html

Son düzenleme: 8 Temmuz 2011
  4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kullanılan makinaların numaraları ve hangi tür makinalar, hangi tür avlarda kullanılabilir. Açıklamaları Av marketi sitesinden alıntı yaparak bilgi amaçlı olarak aktarıyorum.

Makine modellerinin içinde veya kodunda yer alan 030- 050 veya 65 gibi ölçüler o makinenin makara çap ölçüsünü kastetmektedir. Örneğin 40'lık makarası olan bir makine kalınlığı 0.40mm olan misinadan yaklaşık 100-130 mt civarında almaktadır.

Makinelerin büyüklüğüne göre kullanım alanları:
    Küçük makine grubu: 025-030-035 (Alabalık ve benzeri küçük balıkların avında)
    Orta boy makine grubu: 040-050-060 (Tekneden veya kıyıdan her türlü küçük ve orta büyüklükteki balık için)
    Büyük makine grubu: 065-070-080 (Sazan - Yayın gibi güçlü balıklar veya Kıyıdan uzağa atış ile avlanma şekli)

* Çok rulmanlı makine mutlaka kaliteli sağlam bir makine anlamına gelmez bazı markalarda 2 rulmanlı bir makine ucuz fiyatlı bir markanın 10 rulmanlı makinesinden daha güçlü ve sağlam olabilmektedir.

5. furunotr

furunotr Haluk

Siz hangi bölgede avlanacağınızı ve bölge şartları ile kullanacağınız olta takımları özelliğini (atacağınız kurşun ağırlığı da dahil) açıklarsanız ona göre bir değerlendirme yapılabilir sanıyorum...

Bahsettiğiniz makina ise markanın en üst seviye makinası olup gayet güçlü ve kuvvetli; kullanımı da o oranda konforludur... Surf makina değildir ancak surf kamışa takıp kullanılabilecek evsafta bir makinadır; ve belki de surf makinadan daha rahat kullanılabilir...

Ancak duruma göre böyle büyük bir makina kullanmanız gerekmeyebilir; bu makinanın daha küçükleri veya başka modellerin... Belki de sizin işinizi daha rahat görebileceklerdir...

6. OMMG

OMMG OKAN

Bahsi geçen makina Okuma nın en gelişmiş makinası olarak lanse edilmekte ama açıklamasında yazdığı gibi bizim anladığımız dilden spinning ( yani atçek için ) için değildir,burada söylenmek istenen genel anlamda döner kafalı makinalara verilen isimdir ( çıkrıklara casting denildiği gibi ).Bu makina özellikle jigging için satılmakta ve kafa yapısı sebebi ile tam bir surf makinası değildir.Dediğim gibi jigging ve tekneden yemli av da kullanabileceğin güçlü bir makinadır.Surf içinde kullanmak istersen sadece biraz atış mesafesinden feragat edip güçlü bir makinaya sahip olacağını düşünüp,kar zarar hesabı yapabilirsin...

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Benim bildiğim ve duyduğum kadarı ile ,

Misina makarası sabit ancan bir kol vasıtası ile üzerine misina sarılan makinelere fixed spool sistemi denir..yani sabit makara, buna fly makarası hariç hepsi dahidir.

Konvansiyonel (conventional reel )makinalar ise direk makarayı sararak misinayı üzerine toplama olayıdır .fly makarsaı gibi . (çıkrıklar dahil)

1.sinde makara sabittir bir tel vasıtası ile misina sabit makaraya sarılır
    2.sinde makara dönerek misinayı kendi üzerine sarar

yukarıda( 1) bahsi , geçen makine ve dahi surf makineleri, Openface - açık yüzlü makine olarak geçiyor..

(1) de makara ,atış - istikameti ile 90 derecelik konumdadır ,
    (2) de makara atış istikameti ile 0 derecelik konumdadır..

Spincast - spin reel ifadesi farklı ortamlarda farklı anlaşılıyor..

spin reels dendiği zaman , tüm açık yüz makineler akla gelebiliyor,
    başka bir ortamda ise
    sadece 40 numara ya kadar olan ve atçek için kullanılan açık yüz makinelere denilir.. diye geçiyor.. hatta spin makine dendiğinde el tutamagının tokmagı bile ufak oluyor dikkat ederseniz..

internet sayfalarında farklı kavramlar..kafa karıştıyor..

spinnin reel diye bir şey ararsanız karşınıza ne kadar açık yüz makine varsa gelir ,

8. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim Verdiğiniz bilgilerden dolayı üstadlarım.
    Benim kullanım amacım önumüzdeki hafta gökçeada ya gideceğiz inşallah.Çipura levrek Mercan gibi balıklar için alacağım makinaya 80 ve 100 lük kurşunlar kullanacağım ve tekne ile değil de sahilden atacağız.Daha çok deniz balıkçılığı ve genel amaçlı bi makına olması tercihim. Tabi hiç tekne ile çıkmadım alışabilirsem yada imkan olursa tekne ile de çıkabiliriz ama genelde hep kıyıdan kullanacağım
    Ara sıra Bursa da kumsaz kurşunlu gibi yerlerde ufak balık tutacağız ara sıra erdekte koylarda tutmaya çalışacağız
    O fiyata shimano makinada alınabilir diye düşünüyorum ama bu makinanın özelliklerini beğendim fakat marka olarak kalitesinden şüpheleniyorum birde benim kullanımıma uygun bir makinamı diye düşünüyorum dediğim gibi almışken bir kere alayım diyorum nede olsa ucuz etin yahnisi sulu olur:) ama siz dersenizki talha kardeşim bak şu makinayı alırsan çok memnun kalırsın uzun zamanda sıkıntı yapmaz derseniz ben gene sizleri dinlerim üstadlarım Teşekkürler ederim

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İyi bir makina diyorsun, genel kullanımlı. Bahsettiğin makina da görsel olarak ve açıklamalarıyla oldukça iyi görüntü çizmiş. Bunun yanı sıra bana bir hayli gramaj olarak agır geldi. Avlanma şeklinizi tahmin edebiliyorum, aynı bölgeyi paylaştıgımız için. Çok yorulursunuz derim bu makinayla.

İncelemeniz ve bilgi sahibi olmanız için 3 link vereyim size.

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_fc_4xsss1_bb-pmu834.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_rc_4xsss1_bb-pmu1028.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_6000_fb_4xsss1_bb-pmu18.html

Bursa'da müftülükten yukarı kapalıçarşıya dogru cıkarken,100-150 m.sonra solda ılgın vardır. Dün Exage 6000 veya 10000 lik makinaları elinde varsa görsel olarak incelemek istedim. Nexave 6000 lik vardı. Aynı kasa olunca farketmedi tabii. Bana biraz kaba ve hantal geldi. Kalitesiyle değil, tabii ki kullanım amacıma göre. Birde exage 3000 lik vardı. Bendede 4000 lik olunca düşünmedim. Vaktiniz olursa, bir görüp incelemenizi öneririm. Görsel olarak fikir sahibi olursunuz. 4000 liğin orada ki 3000 likten biraz daha büyük ve 90-100 gr. kadar ağır oldugunu da bilin. Orada ki fiyatlara gelince biraz pahalı. % 20 gibi.

10. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Teşekkür ederim tevfik abicim.

Önerdiğiniz makinalar gerçekten çok kaliteli makinalara benziyor.
    Öncelikle bu makinalarla yada surf makinesi ile arasında atış mesafesi olarak çok değişiklik olurmu.
    Bide shimanonun surf makinası tavsiye edebilirmisiniz.
    Teşekkür ederim

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Talha kardeşim,

Malumunuzdur, makinalar boy boy olarak üretilmiş, değişik aksiyon ve özellikler kazandırılmıstır. Dolayısıylada degişik adlarla sınıflara ayrlmış olmaktadır.
    Öncelikli olarak burada seçim, tamamıyla sizin bakış açınıza ve deneyiminize gore olmakla beraber, goz zevkinizede bağlı olduğunu unutmayın.

Hafif bir nesneyi, hafif bir aparatla ne kadar uzaga atabilirsiniz ? Ya da agır bir nesneyi, daha ağır bir aparatla ne kadar uzaga atabilirsiniz ? Bu örneklememle ne demek istediğimi anlamıssınızdır umarım. Elbette ki 4000 lik ve 450 gr.lık makina ile daha büyük makaralı ve 650 gr. gibi makina arasında atış farkı olacaktır. Ben yukarıda ki linkleri, sadece bilgi amaçlı kıyaslamanız ve degerlendirmeniz açısından verdim. ve de bana göre 6000 lik makinanın degerlendirmesinide biraz ağır ve kaba olarak belirttim. Nedeni de, genellikle avlandığım yerde 150 m. iskelede ilerliyorum, Bunun üzerine de 80-100 m. de attığm zaman eder bana 230-240 m.

Sizce 6000 lik veya 10000 lik makina ağır gelmeyecekse 580 - 575 gr.gibi, ve öncelikli sörf yapacaksanız, tabii ki bunları öncelikli değerlendirmeniz gerekir. Shimano Exagelerde 6000 ve 10000 lik makinaların sadece makaralara misina sarım kapasiteleri farklılığı vardır. 6000 liğine 0.35 misinada 240 m. Sarım yaparken, 10000 liğine 380 m. Sarım yapabiliyorsunuz. 10000 lik olanı diğerine göre 5 gr daha hafiftir.

Makinalarda tek tercihim Shimano olmustur.

Daha once belirttiğim yerden ( Müftülük ilerisinde ) inceleme yapabilirsiniz. 4000 lik serisi şu an Bursa'da yok. Bende ki makinayı görerek inceleme şansınız olur. Sadece kıyaslama açısından.

Son düzenleme: 10 Temmuz 2011
  12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Atış esansında mesafede, fark edecek unsurlar , aklıma gelenler

- 0.30 ila 035 arasında mesafe fark eder,,ince misina daha uzaga gider
    - kamıştaki porselen sayısı farkeder porselen halka çok ise sürtünme fazladır hız kesilir.
    - porselenlerin iç çapları farkeder porselenlerde daha rahat bir gidiş yapar
    - makara dolu iken çapı farkeder,çapı büyük olan mesela 80 lik kafa da daha uzaga gider
    - sert misina yumuşak misinaya nazaran daha uzaga gider
    - kamışın taşıma ve atma hafızasına en uygun agırlık ne ise onu bulmak gerekir buda deneyimle olur .. altı veya üstü..randıman vermez
    - kamışın savurma şekli açısı mesafede farkeder
    - atış sırasında misinayı bırakma anı yarım saniye hesabı farkeder
    - kullanılan kurşunun şekli etkiler

vs.

13. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Peki abilerim verdiginiz bilgiler gercekten cok guzel bir cok yeni sey ogrendim cok tesekkur ederim ellerinizden operim.
    acemiligimi lutfen bagislayin.
    Simdi bu bilgiler isiginda
    ben bir surf makinasi 200-300 tl ye
    bide surf kamisi almak istiyorum 100 tl biraz ustude olabilir
    sizden ricam kullandiginiz memnun kaldiginiz urunler varsa bana yardimci olabilirmisiniz
    400 tl masraf yapip pisman olmak istemiyorum sizin gibi tecrubeli abilerden yardimci olmalarini istiyorum
    o makinaya bakiyorum soyle ozellikli boyle ozellikli ama cok fazla tecrube sahibi olmadigim icin bu konuda sizler basvurayim dedim
    bi yerde yaziyor shimano harika makinadir baska bi yerde shimano cinde uretiliyor iste o eski makinalari yok artik kalitesiz gibi bir suru ayni sey okuma dam michell icinde gecerli bunlarin hepsini okuyunca kafam karisiyor.
    kalitesiz urunde almak istemiyorum en azindan tecrube edilmis denenmis bir urun olsa da bende memnun kalsam istiyorum
    acemi birisi icin ayirdigim meblag biraz yuksek gibi galiba arastirdigim kadari ile oyle ama almisken tam alayim icime sinsin bir daha senelerce baska makina almiyayim istiyorum
    okuma v system makinayi da ozelliklerini cok sevdim anladigimdan degil biraz ozellikli olan urunleri sevdigimden kaynaklaniyo
    sizinde basinizi sisirdim hakkinizi helal edin abilerim cep telefonumdan yazdigim icin turkce karakterler cikmadi kusuruma bakmayin zamaninizi bu kardesinize ayirdiginiz icin ayri ayri teskkur ederim

14. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Tevfik abicim affiniza siginarak onerdiginiz makinalar galiba at cek turu makinalar gibi geldi belkide digildir bana gercekten cok kaliteli duruyor
    bu makinalari surf amaclida kullanabilirmiyim yada baska surf makinasi onerebilirmisiniz yada kardesim sen bunu al rahat etmi dersiniz 105 kiloyum 185 boyum var sankim surf makinalari yormaz gibi geliyor :)
    bilmedigim icin yorabilirde ama remixon infinty 7000 yormuyordu yada bana heyecandan yoruldugumun farkina varmiyordum :)
    hayatimda 10 tane istavrit 6 tane mezgit 1 tane gelincik ve sayamadigim kadar kaya baligi tuttum:)
    deniz kenarinda arkadaslarimla gecirdigim her dakika gercekten cok eglenceliyidi tatli bi telas vardi
    ogrendiklerimin cogunu bu forumdan sizlerden ogrendim simdi ise akya nin hayaliyle yatiyorum :) acemi sansi iste gokce ada ya gittigimde bakarsiniz akya gelir acemi sansi olurmu olur :) bi formun birisinde okuma v system makinasiyla 20 kiloluk akyayi rahat cektigini okuyunca hayalimdeki balikta o olunca bilip bilmeden v systemi begendim.
    arkadasim da cupra mercan gibi baliklar tutmus.(makinelerden anlamiyor) istavritten akyaya gecen bi seni gordum diyor :)
    bana ne tavsiye edersiniz Tevfik abicim bu balik meraki daha baslamadan bitireyimmi :)

15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Çok marka ve model var . bunların içinden sana tavsiye etmem bana ters gelir..hepsi aynı işi gürür .. temiz kullandıktan sonra belii markalar vardır alırsın kullanırdın....kendini kanıtalmış bu markaların 70-80 boyundaki kafalı olan surf makinesi işini görür 4.20 veya 3.90 gibi bir kamışta işini görürür en saglıklısı magazaya girip elinde görerek bunları alman..

tavsiye ile alırsın agır gelir - kamış a alışamazsın.. vs..her insanın el - kol alışkanlıgı farklıdır..üyeler sana yardımcı olmak için tavsiyelerde bulunur ama sen yinede görmeden yoklamadan alma derim..tavsiyeleri liste yap..magazada bak gör...

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Shimano makineler malezyada ve japonyada kendi fabrikalarında üretilir.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Talha kardeşim,

Shimano markalı ürünlerin Çin'de üretimi yoktur. Belki kamış seçeneklerinde, çakma diye tabir ettiğimiz taklit ürünler olabilir, ama makina konusunda üretim Japon ve Malezya üretimidir. Güvenerek alabilirsin.

Benim size bilgi amaçlı verdiğim ürünlerin 4000 lik olanları spin ( At çek ) özellikli ürünler olup, 6000 ve 10000 lik olanları sorf makinalardır.Maşaallah boy ve kilon yerinde, çok rahatlıkla kullanabileceğin makinalardır.

Talha kardeşim, '' Balık merakımı yoksa hemen bitireyim mi? .'' demişsiniz. Eğer o akyalar rüyalarınıza girmeye başlamışsa vazgeçme şansın yok olduğunu bil.hihi hihi

Kamış konusunda da sen, bütçene göre alabileceğinin, en iyisini alarak kaliteden odün verme. Bu konuda şunu al diyemiyorum. Stilim gereği en uzun kamışım 3.00 m. ve 2 si hariç ( Onlar da 165-180 bot kamışı) hepsi teleskopik. 390-420 gibi kamışları hiç kullanmadım. Bu konuda görüş beyan eden arkadaşların, önerilerini dikkate almanızda yarar vardır. Şunu da unutmayın, zamanla değişik alternatiflerde kullanacağın degişik boy ve aksiyonlarda en az 3-5 kamısın olacaktır. Olmalıdır da zaten.

En güzel Akyaları yakalaman dileklerimle.

18. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    ;) Arkadaşıma katılıyorum...Şu anda jigging ve derin su avı için kullanıyorum...Mükemmel kalite bir makine!

19. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Okuma Cedros Tele surf kamış 450cm 150-250g
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16718/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-450cm-150-250g
    Abilerim Bu kamışın yorumlarını okudum Beğendim ama kafama bi soru takıldı 3 parçalı kamış diyor fiyatıda daha pahalı bu kamışla o kamışın arasındaki farkı anlayamadın sizinde kamış hakkındaki yorumlarınız çok mutlu eder beni:)
    Bu kamışı 80-100 gr. Kurşunlar atacağım gökçeada ve erdek te kullanacağım sahil için Genelde istavrit Mercan Çupra gibi balık tutacağım Kısmetse :) Kamış bu alanlara uygunmudur
    Eğer uygunsa bu kamışa göre 250 tl civarı bu alanlar için surf makinası tavsiye edebilirmisiniz
    Tevfik abimin makinası listemde :)

1.Exage 6000 veya 10000
    2.Okuma v system 65 (Her ne kadar surf makinası olmasada vazgeçemiyorum)
    3.SHIMANO NAVI 7000 XSA 1ARB+1 BB

Bi kaç tane makina yazıp bi balık malzemesi satan mağazaya gidip aralarından görerek eleme yapmak istiyorum :)

Son düzenleme: 12 Temmuz 2011
  20. onerealife

onerealife Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Karagöz Yarım kilo
    Tevfik abicim okuma exage 4000 liğini bugün baktım diğerleriyle kıyasladığımda çok kaliteli abi gerçekten.içime sindi gibi
    Yanlız Tevfik abi oradaki Satış Görevlisi bunun 6000fb veya 10000fb olanıda surf makinesi değil dedi biraz kafam karıştı
    Baktığım yer Kestelin girişinde sol tarafta isim vermiyorum belki forumun kuralları vardır yanlız herhalde bursada en fazla çeşit olan yer abi bilmiyorum biliyormusunuz.
    Hayırlı günler