Herkeze Merhaba 26 Ekimde avmarketimden aldığım toplamda 5 kez kullandığım okuma v-system 2.70 m 10-40 g atarlı kamışım balıkla mücadele sırasında makinanın kalamasını ayarlarken kırıldı.Kamışıda çok fazla eğmedim arkadaşımın kullandığı Lineaeffe s-curve kamış, benim kullandığım kamıştan daha fazla eğildi ve hala sapasağlam.Bu durumda cidden moralimi bozdu.Belkide benim kullandığım kamışta hata vardı.Kırılmasının dışında gerçekten güzel kamış. Kamışın üst parçası tahminen ne kadar tutabilir?Tamir masrafı fazla tutarsa bu kamışı tamir ettirmek yerine kendime başka bir marka kamış almayı düşünüyorum daha sağlam bir kamış için önerileriniz nelerdir?
kamış bu maalesef en ufak çizikten bile korumak lazım yoksa kötü son, er ya da geç geliyor... 0216- 492 67 34 arayın durumu anlatın parçası ellerinde varsa ücretsiz hallediyorlar... kargoyla yollarsınız.. yoksada hangi tarihte aldıysanız ona göre yenisinide verebiliyorlar..
geçmiş olsun daha önce bir darbe almış olabilir taşıma sırasında ama yinede şanslısınız çünkü yedek parçası en rahat bulunabilicek markadır okuma cengiz balıkçılık ilgilenecektir daha önceki yorumlar hep olumlu çünkü. Benimde kullandığım bir kamış daha bu kadar esnetecek bir balığa rastlamadım ama bana biraz sert geldi açıkçası shimano alivio var 10-30 gr atarlı yarım daire yapıyor ama banamısın demiyor. bence ücretsiz değiştirmiyorlarsa yenisini al derim en azından bir bazuka çantada yedeğin olur.
Geçmiş olsun İlker. Ben de aynı kamıştan kullanıyorum. Bu olay korkuttu beni şimdi. Aklımda hep bir "Acaba?" olur artık. Olayı çözdüğünde sonuçtan bizleri de haberdar eder misin acaba?
üstad prof resmindeki sahte riyobinin galiba aynısı var bende rüzgarlı havada deneme fırsatım oldu cok dengesiz ve yüzeyden geliyo bide cekerken igneler dolaşmış gibi yüzeyde sürtünüyo..sendede oluyomu? ve balık aldınmı suda cok parlak duruyo
benimde 2.70 20-60 gr atarlı kamışın alt parçasının erkek olan ucu hatamdan dolayı kırıldı kamışın uç kısmı atıl vaziyette duruyor eğer tamir yoluna gitmeyeceksen uyar mı bilmem ama ister sen bana yolla ister ben sana yollayayım(önemi yok)
bendede okuma v system 10-40 atarlı.2.40 kamış var böyle bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.bence kamışta çatlak vardı sizin gözünüzden kaçtı
İlker Sanırım bu kamış darbe almış.Carbon kamışlar darbe almaz yani çizik şeklinde bir çatlak oluşmaz ise kolay kolay kırılmaz.Ben bu kamıştan kullanmadım.Shimano catana kullanıyorum.Kaç kez kırıldı (teleskopik) sıradan parçalar bulup tamir ettim.Hala verimli bir şekilde kullanıyorum.Şayet iatalatçı firma veya aldığın yer degiştirmez ise.Teleskopik kamışların en uç kısmı her av bayisinde vardır.Kırılan bölüme uyan kalınlıkta bir uç bul( bu uçlar dolgudur).Bu parçayı her iki kırık parçanın içine 10-12cm veya 5-6cm yerleştir.Kırık yerlerdeki kılcal çatlakları geçecek şekilde oldun.İçine yerleştirdiğin parçanın üzenine çift karışımlı yapıştırıcı sür ve kurumaya bırak.Eskisinden daha saglam olacaktır.Kırıldığı nokta bu işlem için uygun bir nokta. Ayrıca bu tip kamışlar da iki şekilde kırılma olur.Elimizden sert bir sekilde olur isebuz kırığı gibi tek noktadan kırılır.liflenme ve çatlama olmaz kırılan yerlerde.Şayet agır bir darbe almış ise üzerine basılmış veya agır bir şey sertçe bırakılmış ise ozaman çatlaklar olusur.Buğday sapını elimizde sıkıştırdığımızda olduğu gibi her iki parçada da 5-6 cm çatlaklar olur.İşte bu çatip kırılmalarda içine koyduğumuz parça uzun olmalı.Ama sert lifsiz kırık ise parça kısa konulmalı. Sana kolay gelsin umarım aldığın yer yenisi ile değiştirir.
o sahte sanırım ima. aynısına benzer olanı var ryobinin sizin bahsettiğiniz. ben ryobinin birka sahtesini kullanıyorum ama bahsettiğiniz bir problem yaşamadım bilyalarda bir sıkıntı olabilir dengesizlik yaratır.