Okuma V-System kamış kırıldı

Konu, 'Kamışlar' kısmında İlkerrr tarafından paylaşıldı.

1. İlkerrr

İlkerrr İlker

Herkeze Merhaba

26 Ekimde avmarketimden aldığım toplamda 5 kez kullandığım okuma v-system 2.70 m 10-40 g atarlı kamışım balıkla mücadele sırasında makinanın kalamasını ayarlarken kırıldı.Kamışıda çok fazla eğmedim arkadaşımın kullandığı Lineaeffe s-curve kamış, benim kullandığım kamıştan daha fazla eğildi ve hala sapasağlam.Bu durumda cidden moralimi bozdu.Belkide benim kullandığım kamışta hata vardı.Kırılmasının dışında gerçekten güzel kamış.

Kamışın üst parçası tahminen ne kadar tutabilir?Tamir masrafı fazla tutarsa bu kamışı tamir ettirmek yerine kendime başka bir marka kamış almayı düşünüyorum daha sağlam bir kamış için önerileriniz nelerdir?

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    kamış bu maalesef en ufak çizikten bile korumak lazım yoksa kötü son, er ya da geç geliyor...

0216- 492 67 34 arayın durumu anlatın parçası ellerinde varsa ücretsiz hallediyorlar... kargoyla yollarsınız..

yoksada hangi tarihte aldıysanız ona göre yenisinide verebiliyorlar..

3. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    geçmiş olsun daha önce bir darbe almış olabilir taşıma sırasında ama yinede şanslısınız çünkü yedek parçası en rahat bulunabilicek markadır okuma cengiz balıkçılık ilgilenecektir daha önceki yorumlar hep olumlu çünkü. Benimde kullandığım bir kamış daha bu kadar esnetecek bir balığa rastlamadım ama bana biraz sert geldi açıkçası shimano alivio var 10-30 gr atarlı yarım daire yapıyor ama banamısın demiyor. bence ücretsiz değiştirmiyorlarsa yenisini al derim en azından bir bazuka çantada yedeğin olur.

4. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Geçmiş olsun İlker. Ben de aynı kamıştan kullanıyorum. Bu olay korkuttu beni şimdi. Aklımda hep bir "Acaba?" olur artık.

Olayı çözdüğünde sonuçtan bizleri de haberdar eder misin acaba?

5. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    bu kamış garantili diye biliyorum..
    okuma ürünlerinde garanti var 5 yıl..
    yanılıyormuyum acaba :(

6. crowtattoo

crowtattoo yusuf

Favori Kamış:
    CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 270cm
    Favori Makine:
    DAIWA MEGA FORCE 100TSHL BAİT CASTİNG MAKİNA
    En İyi Avı:
    Barakuda 5.19 kg vatos 6 kg=Pattaya/thailand
    üstad prof resmindeki sahte riyobinin galiba aynısı var bende rüzgarlı havada deneme fırsatım oldu cok dengesiz ve yüzeyden geliyo bide cekerken igneler dolaşmış gibi yüzeyde sürtünüyo..sendede oluyomu?

ve balık aldınmı suda cok parlak duruyo:(

7. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    benimde 2.70 20-60 gr atarlı kamışın alt parçasının erkek olan ucu hatamdan dolayı kırıldı kamışın uç kısmı atıl vaziyette duruyor eğer tamir yoluna gitmeyeceksen uyar mı bilmem ama ister sen bana yolla ister ben sana yollayayım(önemi yok)

8. ömerdişçi

ömerdişçi ÖMER ÖZALAN

Favori Kamış:
    at-çek okuma--surfcasting-shimano
    Favori Makine:
    yrobi--
    En İyi Avı:
    at-çek levrek.3.240
    bendede okuma v system 10-40 atarlı.2.40 kamış var böyle bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.bence kamışta çatlak vardı sizin gözünüzden kaçtı

9. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    İlker
    Sanırım bu kamış darbe almış.Carbon kamışlar darbe almaz yani çizik şeklinde bir çatlak oluşmaz ise kolay kolay kırılmaz.Ben bu kamıştan kullanmadım.Shimano catana kullanıyorum.Kaç kez kırıldı (teleskopik) sıradan parçalar bulup tamir ettim.Hala verimli bir şekilde kullanıyorum.Şayet iatalatçı firma veya aldığın yer degiştirmez ise.Teleskopik kamışların en uç kısmı her av bayisinde vardır.Kırılan bölüme uyan kalınlıkta bir uç bul( bu uçlar dolgudur).Bu parçayı her iki kırık parçanın içine 10-12cm veya 5-6cm yerleştir.Kırık yerlerdeki kılcal çatlakları geçecek şekilde oldun.İçine yerleştirdiğin parçanın üzenine çift karışımlı yapıştırıcı sür ve kurumaya bırak.Eskisinden daha saglam olacaktır.Kırıldığı nokta bu işlem için uygun bir nokta.
    Ayrıca bu tip kamışlar da iki şekilde kırılma olur.Elimizden sert bir sekilde olur isebuz kırığı gibi tek noktadan kırılır.liflenme ve çatlama olmaz kırılan yerlerde.Şayet agır bir darbe almış ise üzerine basılmış veya agır bir şey sertçe bırakılmış ise ozaman çatlaklar olusur.Buğday sapını elimizde sıkıştırdığımızda olduğu gibi her iki parçada da 5-6 cm çatlaklar olur.İşte bu çatip kırılmalarda içine koyduğumuz parça uzun olmalı.Ama sert lifsiz kırık ise parça kısa konulmalı.
    Sana kolay gelsin umarım aldığın yer yenisi ile değiştirir.

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    o sahte sanırım ima. aynısına benzer olanı var ryobinin sizin bahsettiğiniz. ben ryobinin birka sahtesini kullanıyorum ama bahsettiğiniz bir problem yaşamadım bilyalarda bir sıkıntı olabilir dengesizlik yaratır.

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    geçmiş olsun,