Merhaba arkadaşlar okuma v system kamış alacağım, genelde kaya üstü değil kıyıdan avlanmayı düşünüyorum. Atarı 10-40 olacak ama boyunu 240 mı seçmeliyim yoksa 270 mi karar veremedim. 2.70 yorucumu olur, birde mesafe erimi olarak avantajlımı olur, kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler. Bu arada boyum 175 kilo 76.
sa merhaba arkadaşım bende 2.40 olanı var gayet memnunum ama yer sıkıntım olmasaydı kesin 2.70 alırdım çünkü bagajıma 2.40 sığıyor :thumb:
Spin avcılıkın esası ,2.10 veya 2,40 ile genelde yapılır.Çünkü ,kamış aksiyon ister.Ben de 2,10,2.40 ve 2.70 kamışlar var.Ama en fazla kullandıklarım 2.10 ve 2.40 dır.2.70 2 parçalı oduğundan yer ve taşıma problemi yaratıyor.Bence sen 2.40 tercih et. Ben spin de suya yakın avlanırım..Yüksek yerlerden yapılan avcılıkı spinden saymıyorum..
merhaba fikriniz için teşekkür ederim. Ama aksiyon genelde su üstü sahtelere gerekiyor bildiğim kadarıyla, ben genelde dalarlı sahteler kullandığım için aksiyon çok önemli değil diye düşünüyorum, bilmiyorum doğrumu.
merhaba Değerli fikrinize teşekkürler. Ama aksiyon genelde bildiğim kadarıyla su üstü sahtelerde önemli, ben genelde dalarlı sahteler kullandığım için aksiyon çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Bilmiyorum doğrumu.
sa kardeş seni bir konuda aydınlatayım sadece su üstü sahtelere aksiyon verilir dalarlıya gerek yok gibi düşünme yanlış yaparsın dalarlılara da aksiyon vermek gerekir yoksa bohça gibi çekersin pek avcılığı kalmaz sahtenin :thumb:
as dalarlı sahteye nasıl aksiyon verebiliriz, durup çekme, hızlanıp yavaşlama gibi mi? ama wtd yapamayız sanırım.
her 2 kamıştan da var. 25g a kadar olan sahtelerin erimleri aynı hatta 13g altındakilerin erimi 240 ta daha iyi bile diyebilirim. taş üstü,kumsal...vs her türlü av yaptım. 240cm 140g , 270cm 180g 270cm ye 2-3 saat dayanabiliyorum. 240 ta 5 saat hiç durmadığımı bilirim. hesap ortada bu arada sahte ne olursa olsun aksiyon vermek zorundasın ve 240 bu iş için biçilmiş kaftan
Öncelikle okuma seçtiğine gerçekten memnun kalacaksın. Gerçekten her türlü arkasında duruyorlar. 2kez ucunu kırmama rağmen ücret almadan yedek uç gönderdiler. Bu konuda cengiz balıkcılıktan memnunum. Bende 2.40 mevcut gayet güzel tavsiye ederim. 2.70 gerçekten yorucu ve zor olacaktır aksiyon için. Ayrıca tekneden de kullanma şansın az da olsa olabiliyor kullanabiliyorsun ama 2.70 te çok zor. Dalarlı sahtelerede aksiyon verilir Wtd gibi sürekli olmasa da arada bi vurus yapmak gerekir ki sahtemızı yaralı balık gibi yuzdurmeyi sağlayabilelim ve avcı balığı daha çok tahrik edelim. ;-)
İsmail merhaba, Cengiz balıkçılık sana orijinal kamış ucumu yoksa kazık gibi heryerde 150 kuruşa bulunan uçtanmı gönderdi yazarsan sevinirim çünki benim 2 kamış ucuda gitmiş vaziyette hatta geçen sene bilakis ben kendim Cengiz balıkçılığa uğradım kamış ucu sordum var abi dediler bir baktım 1 cm çapında uç gösterdiler ben bunu ne edeyim dedim bende bundan var aynısından yokmu deyince abi sen onu bulamazsın cevabı almıştım.
Ben kendim bu kamış ucunu bulabildim Cengiz balıkçılıktan yani demek istediğim kendilerinde hiçbir kamış ucu orijinal yok (tu). Resimdeki kamış okuma 240 V system. O uç hiç uyum sağlamıyor yani ben para verip alacağım ama yok ömür boyu garanti nasılsa.
arkadaşım spin olayında yazılanlar bir çoğu doğru, burada önemli olan kullanacağın sahtlerin gramajıdır, tüm sahtelere aksiyon verilir panic sahteler dahil olmak üzere, su üstü sahtlelerde bu çok önem kazanır, dalarlı sahtelerde ise çok önemli değildir önem ise yeri zamanı ve hedef balığa, kullandığın sahtenin boyu cüssesi ve gramajına göre değişir, panicpreylerde ise kamış ile aksiyon çok önem kazanmaz çünkü kamış esnekliğine bağlı aksiyon verme yetisi kısmen gerektirmez, bu yazdıklarımı tecrübesi olmayan bir kimsenin anlaması kolay bir işdeğil kesinlikle kişisel konuşmuyorum yanlış anlama, bu yazdıklarımı tecrübe eden yolun başında biri olarak üstadlarımın yazdıkları bilgilerede saygı duyarak benim size tavsiyem sert kamış ile aksiyon vermek kolaydır hafif sahtelerde erim biraz düşer bunuda birazdaha uzun kamış alarak açığı kapatırsın, yukarıda yazılanların hepsini dikkate alarak kamış almak istiyorsan en az iki tane kamış almak zorundasın. ilk kamışım 10-40 tı ve 20 gram sahtelerde aksiyon vermekte zorlandığım için 20-60 kamış alarak bu sorunuda bertaraf ettim, bu kadar yazıdan sonra tek soru tek yanıt ile senin soruna cevap vereyim, kullanacağın sahteler çoğu 15 gramın altında ise 10-40 gibi bir kamış alabilirsin kullanacağın sahtelerin çoğu 15 gramın üstündeyse kesinlikle 15-40 20-60 almanda fayda var, boy olarakta 270 in altına inme, inersen başka amaçla kullanamazsın. bir kamış olsun her işe yarasın diyorsan 270/300 metre al rahat et,
merhaba değerli bilgileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. hafifliğinden ve aksiyondan dolayı 240-10-40 v systemde karar kıldım. ve okuma rtx 40 la kombinledim. Dün biraz su üstü ve 13 gr dalarlı çalıştım gayet keyif aldım. ama yanımdaki 270 kullanan arkadaşlar mesafede biraz fark atıyorlardı bana
ibrahim spin işi bu balık yakında uzağa atma gibi bir derdin olmasın 2.70 kullanıcısıyım kayalık yada yuksek bir yerden avlanmıyorsam beni zorluyor rast gelsin iyi bir trofe bindirirsin inşallah