Okuma VSystem 2.40 kamışın ucu kırıldı. .

Konu, 'Kamışlar' kısmında UzuNHoca tarafından paylaşıldı.

1. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Yeni aldığım kamışımın ucu kırıldı ne yapmalıyım. .

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Gecmis olsun İsmail kardesim. V system sanırım iki parca spin kamıstır. Tam neresi kırılan yer ? En uc halkaya yakın ise basitce yapabilirsin. Tam kırılan yerini yaz.

3. 29519

29519

nasıl kırıldı, Merak ettim? bende bir ara almayı düşünüyordum. Çözüm olacak şey ise kamışı cengiz balıkçılığa yollamak.

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bende okuma kamış almayı düşünüyordum :(.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bütün Okumaların uçları kırılmadı abici.:)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bence, Telespin kamısların, spin kamıslara nazaran, cok daha pratik ve kolay tamir cozumunun olmasının bir avantajı daha ortaya cıkmıs oluyor. Nacizane fikrimdir.

7. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    D.A.M Quick Stick Tele Spin 2.40 kamış almıştım geçen hafta. Kargodan aldım eve getirdim kutudan çıkarttım.
    == "aaa çok güzelmiş acaba aksiyonu nasıl ki?"

derken duvara bir vurdum en son halkadan 2 aşağısındaki halka içten kırıldı halka çıktı. Daha kutudan çıkarttığımdan 2 dakika bile olmamıştı ki kamışı duvara vurup kırdım. Üzüldüm 76 TL vermiştim. Ama gittim firmayı aradım telefonu açmadılar. Sanırım cumartesi diye açmadılar. İade işiyle de uğraşmak istemedim suç benimdi. Japon yapıştırıcısı ile halkayı yerine takıp yapıştırdım. Kapalı boyu 58 cm olan kamışın kapalı boyu 70cm oldu. Hemen ava gidip denedim gayet güzel aksiyonu vardı :) Beğendim gittim tekrar sıfırını aldım :) 2 tane kamışım oldu. Diğerini arkadaşıma vereceğim hediye olarak :)

Spin kamışım vardı geçen sene onun ucunu çok sert asılan kasna yüzünden çatlatmıştım, farkında olmadan da kırıldı. Ama nasıl tamir edeceğimi bir türlü bulamadım :) 195 cm olan kamış 180 cm olmuştu :) Öyle kullanmaya devam ettim gayet de güzel balıklar yakaladım :) Hatta daha uzağa bile atabiliyordum 180 olunca :D :D

Çok sakarım sanırım :) Artık kamışı kargodan alınca denemiyorum. :rolleyes:

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Öyle deme kırılır sonra.:rolleyes:

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Okuma yeni segment kamışları full demirden yapıyormuş.;)

:D :D

10. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi, avmarketi.com'a yeni okuma parçalı spin kamış gelmiş, bugün alsam mı almasam mı diye forumda soracakken bu konuyu gördüm ''biraz erteleyim en iyisi'' dedim :). Sonuçta ucuz bir şey değil (150 TL), iyi düşünmek gerekiyor :).

11. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Ben 390cm lik surf kamışın ucunu kırmıştım, sizin yaptığınız gibi ev içi denemelerde :) Malumdur ki şatoda oturmadığımdan kamış kapalı pozisyondaydı 120cm civarı.. Ama hala da akıllanmadım, kamış çantası gözüme her iliştiğinde kamışları elden elden geçirip " Ben kamışı böyle savuruyorum ama aslında şöyle savursam daha iyi gibi" vs. vs. değerlendirmelerle kaşınmaya devam ediyorum :) Bu arada kırık nedeniyle kısalmış kamış aksiyonlarından ben de memnunum, 420cm.lik olanı da biraz kırsam fena olmayacak.

Kırık kamış tamiri konusuna gelince Kayabalığıkaya arkadaşımızın söylediği gibi Cengiz Balıkçıklık iyi bir tercih olur. Kamış uca yakın biryerden kırıldıysa uygun bir misina kılavuzu alıp kendiniz de kullanılır hale getirebilirsiniz. Kılavuzun da kaliteli olup pas yapmamasını isterseniz yine Cengiz Balıkçılık'tan temin etme yoluna gidebilirsiniz. Ben 390cm.lik kamışa başka bir yerden güya "kaliteli" diye aldığım kılavuzlar yüzünden iki kez daha kısaltmak durumunda kaldım.

Dün Okuma Safina-x 2,40m kamıştan sipariş verdim. Umarım Okuma beni de üzmez. Geçmiş olsun.

12. ssdk

ssdk Ahmet

Favori Kamış:
    V-System 2,70
    Favori Makine:
    Shark 10
    Ben da Okuma V-system kullanıyorum. İlk aldığımda kamışa yapmadığım deney kalmadı ama banamısın demedi. Sonra avlaklarda türlü türlü cefalara maruz kaldı yine banamısın demedi. 125 TL ye almıştım. İyikide almışım diyorum şimdi. Bence Okuma almayı düşünen arkadaşlar düşüncelerinden vaz geçmesinler. :)

13. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Ya durun korkmayın bu kadar :D fırlatırken duvara vurdum kazayla en uç kısmını. . ve en ucundan 3-4 cmlik bi kısım kırıldı. . Balık çekerken filan kırılmadı yani :D o konuda rahat olabilirsiniz geçen 4-5 kiloluk balığa bana mısın demedi ama misina aynı şeyi diyemedi :D heycandan hızlı hızlı sararken dayanamadı ve koptu :D Sonuç sahtede gitti balıkta :p Neyse Nasıl yaptıracam. . Ya da 2.ci parçasını tekrar mı alacam? ne yapmam gerekiyor. .

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Mayıs 2011
  14. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Sevgili kardeşim, önce geçmiş olsun. Tabii ki dünyanın sonu değil. İkamet ettiğin yere yakın olta malzemeleri satan bir yer yok mu? (eğer İstanbul dışında isen). Yoksa tabii ki adres Cengiz Balıkçılık. Bu arada teleskobik kamışların bu durumlarda bakımı daha kolay oluyor. Ben kırılan parçayı yada fincanları kendim alır değiştiririm. Parçalı kamışı o yüzden pek sevmem. Kolay gelsin.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İsmail kardesim, tekrar merhaba.
    Oncelikle degistirme alternatifini dene. kucuk maliyetli de olsa orijinal, orijinaldir.
    Tamir etme kısmına gelirsek;
    1.Asama;
    Kırlan parcanın uc kısmında ki kılavuzu azıcık atese tut, kılavuzu iki adet kargaburun, pense gibi aletlerle birbirinden ayır.
    2. Asama;
    kırılan kamısın ucunu kırıldıgı yerden, yan keski, bıcak gibi aletlerle guzelce kes.
    3.Asama;
    Elinde ki kamısın ucu, klavuzun icine kac cm. girer, onu olc ve o kadar kısmı, dengeli sekilde bıcagın ucu ile kazı. Taa ki kamısın ucunun, klavuza rahatlıkla girmesini saglayana dek. Kamısın ucu, yuvasına alıstıktan sonra, bir japon yapıstırıcıyla yapıstırabilirsin. Unutma, klavuzun hizasının, digerleri ile aynı hizada olmasına dikkat etmelisin. ( Yapıstırıcıyı da, saga sola tasırmadan tab..)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Mayıs 2011
  16. OMMG

OMMG OKAN

En güzeli aldığın yerle irtibata geç ve fiyat al,eğer verilen fiyat sana uygunsa kırılan parçayı orjinali ile değiştir.Bende surf kamışın ucunu kırmıştım hemen siperiş verip parçayı getirttiler ve montajını yaptılar.Sonuçta Okuma ile ilgili parça sıkıntısı yaşıyacağını zannetmiyorum...

17. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg

Cengiz balıkçılıkla irtibata geçtim kamış uçları ay sonunda gelir dediler bakalım hayırlısı. .

18. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Valla bende geçtiğimiz hafta Lineaeffe 270 S-Curve Spining kamış aldım. 10 Kilo kaldırma kabiliyeti olması tercih etmemde en önemli etken olmuştu. H.Sonu denediğimde gerçekten doğru ve güzel bir karar verdiğimi anladım. Lineaeffe'nin surf kamışları zaten çok başarılıydı spinlerde de başarılı olduklarını gördüm.

19. OMMG

OMMG OKAN

En iyisini yapmışsın,belki biraz beklersin ama sağlıklı bir karar vermişsin.Şimdiden yeni kamış ucun hayırlı olsun,inşallah en kısa sürede gelir...

20. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Teşekkür Ederim okan abi saol