KAYNAK: http://www.haberler.com/sportif-olta-balikciligi-3336980-haberi/ Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye nin sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebileceğini bildirdi. Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye de açık ve iç sularda bilinen 819 balık türünün yaşadığını, sportif olta balıkçığının ülke turizmine önemli katkı sağlayabileceğini belirtti. OBAF a bağlı sekiz dernekte bin 450 üye bulunduğunu, bir milyonun üzerinde kişinin sportif amaçlı olta balıkçılığı yaptığını aktaran Atalay, Türkiye nin sportif olta balıkçılığı kaynaklarını yeterince değerlendiremediğini kaydetti. Ülkenin iç sularında 300 tür balığın bulunduğunu, bu türlerden 60 ının sportif olta balıkçılığı için uygun olduğunu kaydeden Atalay, şabut, kırmızı benekli alabalık ve bıyıklı Bekir balığı adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye de yaşadığını söyledi. Bu balık türlerini yakalamak için Türkiye ye gelmek isteyen çok sayıda sportif olta balıkçısının bulunduğunu dile getiren Atalay, sportif olta balıkçılığının, Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından akredite edilmesi gerektiğini vurguladı. Mevcut avlakların belirlenerek balık türleri ve stoklarının tespit edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Atalay, Türkiye nin 200 doğal göl, bin 400 baraj ve gölet ile 177 bin 714 kilometre akarsu ve 8 bin 272 kilometrelik kıyı şeridiyle olta balıkçılığında büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Atalay, ABD nin 2008 yılında sportif balıkçılık turizminden toplam 125 milyar Dolar, İngiltere nin ise 5 milyar Dolar gelir elde ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu. Avrupa ülkelerinde sportif olta balıkçılığı ile uğraşan 25 milyon olta balıkçısı var. Sportif olta balıkçılığı, bu ülkelerde bütçeye önemli gelir sağlıyor. Ülkemizde balık stoklarımız yeterli. Sportif ve amatör olta balıkçılığı kayıt altına alınmalı. Yurt dışından sportif olta balıkçılarını çekmek için projeler, yarışmalar düzenlenmeli. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye tüm bölgelerimiz birer eko turizm cenneti. Bölgelerimizin tümü bitki örtüsü, iklimsel faktörler, yer altı ve üstü su kaynaklarıyla tam bir cennet. Bütün bu zenginlikleri değerlendirmeliyiz. Türkiye sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebilir.
Arkadaşlar, Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil. 60 tür sportif olta balıkçılığı için yeterli stoklarla müşteri bekliyormuş. Bu ülkede bir milyonun üzerinde kişi sportif amaçlı olta balıkçılığı yapıyormuş. Yok ya? Bu ülkede neler olmuşta bizim haberimiz olmamış. Bana birileri iç sularımızda 60 adet olup, sportif amaçla ve olta ile avlanabilir türlerin hangileri olduğunu yazabilir mi? Bana birileri bırakın bir milyonu 1000 (bin) kişinin bu ülkede sportif balıkçılık yapabildiğini ispat edebilir mi? Bana birileri yeterince değerlendilemediği iddia edilen Türkiye deki Sportif Olta Balıkçılığı kaynaklarının nereler olduğunu anlatabilir mi? Soruyorum ey OBAF yönetimi. Siz onu bunu bırakın da Sportif Balıkçılığın ne olduğunu biliyor musunuz?
Bu ne abukluktur? Aynı beyanat içinde bir yerde mevcut avlakların belirlenerek balık türleri ve stoklarının tespit edilmesinin önemli olduğunu vurgulaya (Alkış) , iki paragraf sonra Ülkemizde balık stoklarımız yeterli de. Kırmızı Benekli Alabalık ve Bıyıklı Bekir Balığı adı verilen türlerin sadece Türkiye de yaşadığını iddia et. Kurbağalar bile güler buna. Bu ülke kimsenin babasının malı değil. Ayrıca hesap öğrenin hesap. 1 Milyar Dolar nedir? Öğrenin de iddia edin. NOT: Arkadaşlar. OBAF'a her yerde soruyorum. Ancak bir cevap alamıyorum. Amacım hem neler oluyor ve olacak sorusuna kendinizce cevap bulmanızı sağlamak, hem de eğer mümkün olursa bir OBAF yetkilisinden cevap almaktır.
Ülke sularının 30 40 yıl önceki halleri korunabilseydi belki o iş olurdu. Ama zaten bitmek üzere olan balığı da satmaya kalkmak..banghead Nasıl koruyup çoğaltırız değil, klasik nasıl kısa sürede satıp bütçeyi doğrulturuz yaklaşımı. Günü kurtarmacılık.
hani biz tutup yiyemiyoruz bu nimetten hakkıyla faydalanamıyoruz ki böyle zaten ,buda yetmez gibi bu işi turizme sokalım bumudur valla varya bizi o meralara bile sokmaz bunlar ingiliz alman değiliz diye
Abd 2008 de 125milyar dolar? Devletler 10milyar dolara imf önünde 10 takla atarken.. Dayanagi nedir acaba ciddi bir rakam. Bu konuda emire katiliyorum. Olta balikçiliginin federasyonu oldugunu iddia eden bir kurumun yetkililerinin beyanatlarini keske ortami nakite dönüstürme, ekonomiye katki saglama projeleri ile degil de daha faydali konular üzerine duysaydik.
Arkadaşlar, Ben kısa bir süre önce Usta Balıkçı Öğretici Sertifikasyon Eğitimi adını verdikleri eğitim için OBAF Yöneticilerinden bir beye derneğinin forumunda 3 soru yöneltmiştim. - Yaşayarak öğrenmekte olan kişiler olarak sizlerden rica etsem, bu eğitim ile sizler ve diğer katılımcıların EĞİTİCİ olmanızı sağlayacak ne gibi bilgilerle donatıldığınızı bana anlatabilir misiniz? - Pedagojik formasyon, ölçme değerlendirme, aldığınız eğitimi nitelikli bir şekilde aktarabilme, konuya hakimiyet ve iletişim vb. konularda bir eğitim almakta mısınız? - Bu eğitimi alan kişilerin bir kısmı ya da tamamı bu sertifika sayesinde USTA birer BALIKÇI ve aynı zamanda EĞİTİCİ olabilir diyebilir misiniz? Amatör Balıkçılık camiasının geleceği konusunda her zaman ki titizliğimle ve emin adımlar atılması gerektiğine inancımla, tüm israrıma rağmen hiç bir kaynaktan cevap alamadığım bu soruları üyesi olduğum derneğin yöneticisi olan sizlere yöneltiyorum. Demiştim. Sağolsun en azından bir cevap verdiydi: Sayın Tarık Ersal, Eğitim sonrası yayınlanacak olan eğitim nihai çalışmaları dökümanları ile yayınlanacak. Aradığınız sorulara cevap bulamazsanız ben sorularınızı eğitimden sonra Gaziantep e dönüşümde size aktarabilirim. İlim deryadır kişinin ilmi damladan öte değildir. Demişti. Güzel, bekler görürüz dedim di. Bunca zaman geçti. TIK YOK. OBAF'ın Webine gidiyor bakıyorum. Bu eğitim ile ilgili nihai bir çalışma da, doküman da bulamıyorum. OBAF'ın webine bakıyorum. Ne OBAF üyesi 8 dernekten, ne 1450 üyeden, ne de yukarıya aktardığım son basın açıklamasından eser yok. Yahu OBAF'ın tüzüğünü arıyorum. O bile yok webde. Peki ne var? Dolar ve Euro kurları var mesela.
Kardeş, ben bildiklerimi buraya yazacak olsam yanlı olur, objektif olmaz. Çünkü ben açık bir şekilde TARAFIM. Sen http://www.obfturkiye.org/tr tıkla linki, oku google amcaya OBAF ı sor bakalım. Sonra senden rica edeyim. Yaptığın araştırma sonrası kendi soruna kendin cevap ver. Ben de merak ettim. Kim bunlar?
Gördüm, okudum, duymak isterim Abukluk diye nitelediğiniz beyanata yönelttiğiniz eleştiriler haklı ve yerinde, güzel de sorular sormuşsunuz. Ancak, bir yandan “Ben de merak ettim. Kim bunlar?” diyerek OBAF’ı tanımadığınızı söylüyorsunuz, diğer yandan “üyesi olduğum derneğin yöneticisi olan sizlere yöneltiyorum” diyerek yöneticilerinden birine sorular soruyorsunuz. “Sportif Balıkçılığın ne olduğunu biliyor musunuz?” sorusuna muhatap gördüğünüz bir oluşumun, bir şekilde elan içinde olmanızın sebebini; “Yine mi Sen” diyeceğinizi bilsem de, Ben de sizden duymak isterim, OBAF’a bağlı bir derneğin üyesi Tarık abim.
Balli Nuri kardeşim, Sen sordun mu akan sular duruyor benim için. Hemen cevaplayayım. İşine gelmediğinde bazı yazdıklarımı yok saymana bile alıştım artık. Bak kardeş, bence bu iş ciddi. Bu lafları ciddiye alıp, yol almaya kalkışan yöneticilerimiz olabilir. Bu beyanatın altında büyük hayaller yatıyor. Kardeş, ben OBAF Yönetiminde bulunan kişileri tanımıyorum demedim. Özcan kardeşim araştırsın ve yazsın da tarafsız gözle yapılacak tanıtımı okuyalım dedim. Bazılarını yakinen tanırım. Kimisini vaktiyle evimde misafir etmişliğim, omuzdaşlığım, ekmeğimi paylaşmışlığım ve hatta nacizane, camiaya tanıştırmışlığım vardır. Evet bu benim için bir hataydı. Ne yazık ki büyük bir hata. Zaten o yüzden "... ben bildiklerimi buraya yazacak olsam yanlı olur, objektif olmaz. Çünkü ben açık bir şekilde TARAFIM." dedim. Evet ben o bahsettiğim derneğe (adını yazmama gerek görmüyorum) üye olduğumda ne OBAF vardı, ne de bu garabet işler. O okuduğun soruları içeren mesajımı o derneğin forumunda yazmamı takiben gelişen olaylar ve bana edilen hakaret nedeniyle bu dernekten istifa ettiğimi de yazayım. Hatta bak sana başka bir sır vereyim. Ben OBAF'ın kurucularından TUSOB'un da üyesiydim. İyi mi? Nuri kardeşim. Yine mi sen? demem için bilgi sahibi olmadan fikir üretmen ve önyargılarını dayatmaya kalkışman gerekiyor. Sen yeter ki önyargılı olma. Ben her zaman buralardayım. Ayrıca eğer açıklamamdan tatmin olduysan bırak bunları da bu beyanat ile ilgili görüşün varsa onları yaz. Okuyalım, faydalanalım. :thumb:
Bu tip hareketleri ben şuna benzetiyorum. Böyle uyanık(!) tipler vardır. Rant peşinde olan avucunu ovuşturarak ağızından salyalar akıtan tipler. Şimdi OBAF'a böyle bir ithamda bulunduğum sonucu çıkarılmasın. Benim dünya görüşümde bu sadece bir benzetme Balık stoğunu çıkarmak size kalmıştı.
Bu OBAF kurulduğunda ben de tüm sitelere mesaj atmıştım, bunlar nerden çıktı , amaçları nedir ? diye ama kimse o zamanda bana cevap vermedi, Birde 60 tür balığı bende çok merak ettim, yoksa yavruları günlük tür olarak sayılırsa dedikleri doğru olur, Sportif balıkcılığa tırıvırı cıları da mı dahil etmişler acaba ?
bu ülkenın herşeyınde para kazandılar bı bu kaldı zaten bız kendı sularımızda kendı köyümüzün gölünde barajında bıle artık bulamaz olduk kı elın adamı gelecek bunların cebıne para gırecek dıye yarışmalar falan çok komıkler ya.nasıl para kazanırız döner sermaye yaparız diye düşüneceklerıne nasıl balık populasyınunu çoğaltırız die düşünün nasıl koruma sağlarız doğamıza die düşünün -obf-
Fikrinize sağlık sayın abim, canalıcı noktalara parmak basmışsınız zaten, üzerine ekleyecek bir görüşüm yok. Dernek üyeliğinizi de sona erdirdiğinize göre, mesele yok benim açımdan. Hata'ya gelince; "Düşüp-kalkmaz bir Allah" geçmişte olan, geçmişte kalsın diyelim.
haber verdiğin için sağol abi, ama yurtdışından gelen haberler tam tersi yönünde. kimse Turkiyeye balığa gelmek istemiyor. bu durumda yine sade vatandaşın canı yanacak gibi. yine balığı bırakıp kahvelerin yolunu tutacaz demektir. balık tutabilsemde tumamasamda bir kıyıda olta atıp rahat edebiliyorduk anlaşılan orada da huzur kalmadı, yanlış anlamadıysam tabi, yanlış anladıysam düzeltiverin
Ben konu başlığı mesajımı tekrar edeyim de tüm yazışmaları okumadan yorum yapacaklara engel olup, yardımcı da olmuş olayım. KAYNAK: http://www.haberler.com/sportif-olta-balikciligi-3336980-haberi/ Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye nin sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebileceğini bildirdi. Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye de açık ve iç sularda bilinen 819 balık türünün yaşadığını, sportif olta balıkçığının ülke turizmine önemli katkı sağlayabileceğini belirtti. OBAF a bağlı sekiz dernekte bin 450 üye bulunduğunu, bir milyonun üzerinde kişinin sportif amaçlı olta balıkçılığı yaptığını aktaran Atalay, Türkiye nin sportif olta balıkçılığı kaynaklarını yeterince değerlendiremediğini kaydetti. Ülkenin iç sularında 300 tür balığın bulunduğunu, bu türlerden 60 ının sportif olta balıkçılığı için uygun olduğunu kaydeden Atalay, şabut, kırmızı benekli alabalık ve bıyıklı Bekir balığı adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye de yaşadığını söyledi. Bu balık türlerini yakalamak için Türkiye ye gelmek isteyen çok sayıda sportif olta balıkçısının bulunduğunu dile getiren Atalay, sportif olta balıkçılığının, Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından akredite edilmesi gerektiğini vurguladı. Mevcut avlakların belirlenerek balık türleri ve stoklarının tespit edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Atalay, Türkiye nin 200 doğal göl, bin 400 baraj ve gölet ile 177 bin 714 kilometre akarsu ve 8 bin 272 kilometrelik kıyı şeridiyle olta balıkçılığında büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Atalay, ABD nin 2008 yılında sportif balıkçılık turizminden toplam 125 milyar Dolar, İngiltere nin ise 5 milyar Dolar gelir elde ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu. Avrupa ülkelerinde sportif olta balıkçılığı ile uğraşan 25 milyon olta balıkçısı var. Sportif olta balıkçılığı, bu ülkelerde bütçeye önemli gelir sağlıyor. Ülkemizde balık stoklarımız yeterli. Sportif ve amatör olta balıkçılığı kayıt altına alınmalı. Yurt dışından sportif olta balıkçılarını çekmek için projeler, yarışmalar düzenlenmeli. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye tüm bölgelerimiz birer eko turizm cenneti. Bölgelerimizin tümü bitki örtüsü, iklimsel faktörler, yer altı ve üstü su kaynaklarıyla tam bir cennet. Bütün bu zenginlikleri değerlendirmeliyiz. Türkiye sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebilir.