OKUMAMI- ***- SHİMANOMU

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında atçekgökhan tarafından paylaşıldı.

1. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

HANGİ MARKA SİZCE DAHA KALİTELİDİR ARTILARIYLA EKSİLERİYLE KULLANAN KULLANMAYAN DOSTLARIMIZDAN BU KONUYA RENK KATMALARINI İSTİYORUM.

2. vuralturkmen

vuralturkmen vural

Okuma çin malı shimano malezya japonya üretimi sence hangisi iyi?

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bu konu forumda hic degilse yuz defa tartisilmistir, bircok uye gorusunu belirtmistir.

Cogunlugun fikri; son yillardaki model cesitliligine ve uretim kalitesini nispeten artirmis olmasina ragmen, Okuma'nin henuz en iyi markalarin arasina giremedigi yolundadir.

Benim fikrime gore de Okuma, halen Shimano, Daiwa, Penn gibi lider markalarin gerisindedir.

Okuma'yi bu markalarla kiyaslamak yerine, bir zamanlarin efsanesi olup da simdilerde kalitesinden cok sey kaybetmis olan Shakespeare, DAM, Abu Garcia gibi markalarla kiyaslamak daha dogru olur.

4. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tereddütsüz Şhimano..

5. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    arkadaşlar bence meseleyi çok genel almak bizi yanlışa götürür yani sonuçta çok geniş ürün yelpazesi olan markalar bunlar shimanomu okumamı diye bir soru sorarsanıuz tabiki cevap shimano ama shimano aliviomu okuma salina II mi derseniz tabiki tartışmasız okuma salina II ayrıca şu çin meselesine takılmakta çok gereksiz çünkü çinde işçilik ucuz hangi kaliteyi isterseniz adamlar o kalitede mal yapıyorlar nitekim daiwa markasınında çinde üretilen modelleri var hemde hiç yabana atılmayacak kalitede (örnek saltist) o yüzden markadan çok ne amaçla kullanacağına bakarak o makinalar arasında tercih yapmak çok daha mantıklı. türkiye şartlarında okuma çok iyi bir markadır yeterince kaliteli servisi mükemmel yedek parça sorunu sıfırdır.

6. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    Bence markaları genel olarak kıyaslamak yoluna gitmektense, markaların içindeki modelleri kendi klasmanlarında karşılaştırmak daha sağlıklı olur. Her markanın kendi içinde çok öne çıkmış modelleri vardır.

Ben de genel anlamda Shimano'nun her açıdan Okuma'dan önde olduğunu düşünenlerdenim. Bununla birlikte Okuma ve Shimano arasında genel bir seçim yapmam gerekirse ikisininde ürünlerini kullanan biri olarak, olta makinelerinde Shimano, kamışlarda ise Okuma'yı tercih ederim. Sebebi Okuma'nın Shimano'ya göre daha iyi kamış yapması değil, fiyat/performans oranının bence daha yüksek olmasıdır.

Ayrınca son zamanlarda Abu Garcia'da büyük atılımlar yaptı. Örneğin yeni çıkan spin makinesi Abu Garcia Revo. Devir oranı, ağırlığı, korozyon rezistansı ile öne çıkıyor.

7. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Arkadaşım bu konuda markadan önce fiyatlar yarışıyor iki markanında az kaliteli, çok kaliteli ürünleri var segment bol biz bir makina alalım hem kıyıda hem teknede, küçük balıkta, büyük balıkta ve yılarca kullanalım istiyoruz fakat global üretici firmalar tüketim ekonomisine göre ürün çıkarırlar makinanın gücü dragdır nette makinaları incele bakalım kaç marka drag gücünü yazıyor

8. prophet52

prophet52 Birkan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire CRCFS 270 MH 270 cm (10-40)
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    Seçim yapmak gerçekten çok zor.

9. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    Okuma Octana 40 -- Okuma safina x 270cm-Okuma Carp Misina-Savagear Sahteler
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Yanlışınız var okuma markası çin menşeili bir marka değildir. Bugün bir çok dünya devi marka gibi üretimi çinde yapılıyor. Sebebide malum günlük 2 dolara işçi çalıştırabilmeleri. Şöyle bi düşünün 2 dolara buralarda bi çocuğu bakkala gönderemezsiniz. :D :thumb:

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Okuma'nun çoğu modeli haftasonu ava çıkanlara yönelik, eğer böyle bir karşılaştırma yapmak gerekirse üst modellerinden konuşmak gerekiyor. Shimano'nun bence kalite olarak orta ve alt sınıfta Okuma'dan pek bir farkı yok. Fiyat farkı da Malezya'da üretilmesinden kaynaklanıyor bence. Makinalarda eğer kasası metal değilse para eden tek bir şey vardır o da rulmanları. Ebay'de göreceksiniz Shimano rulmanlarını, tanesi $10 civarında.

Önemli olan Shimano'da olsa Okuma'da olsa Daiwa'da olsa, avlanma şekline uygun modeli seçmektir. Belli bir bütçe ile benim bütçeme bu uygun bunu alayım demek yerine üst modellerden almaya çalışın.

Şimdi Okuma RAW II ve Salina II kendilerini kanıtlamış makinalar. fiyatlarına bakalım 300-350tl civarında. Shimano'ya baktığınızda bu fiyata ancak 1+1 rulmanlı Titanos veya Navi serisinden alabiliyorsunuz.

RAW II /SALINA II

Metal kasa
    8 / 9 HPB rulmanlar (Shimano'da S-arb'lara denk)
    ve drag güçleri yazıyor.!

Navi ve Titanos

1+1 xsss / S-arb rulman
    Grafit kasa, aluminyum koruma parçası
    drag güçleri yazmıyor???

Aralarında bir çok fark olmasına rağmen Shimano'nun bu kadar pahalı olması Malezya üretiminden kaynaklanmaktadır. Bu konunun içine bir de Daiwa girerse iyice karışır :) En iyisi kim hangisini beğeniyorsa onu alsın.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Daiwa hep öndedir... Diger markalari shimano penn van-sthall awa-shima mitchelle okuma banax shekspire dam vs... Diye siralarim

12. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    Okuma Octana 40 -- Okuma safina x 270cm-Okuma Carp Misina-Savagear Sahteler
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Bi markanın yedek parçası ve ithalatçısı çok önemlidir. Bana yanlış gelen bir kanı var arkadaşlar. "Filanca markanın yedek parçaya ihtiyacı yok , çünkü bozulmuyor. Bu yüzden de yedek parçaya gerek yok." Bende diyorum ki bi deneyin. Kullanıcı hatası yüzünden bi olay gelince başınıza anlarsınız. Herkese rastgele.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dediğin doğrudur Yasin kardeşim.

Aldığımız, yada alacağımız ürün her ne olursa olsun, servis ve yedek parça konusu, hep ön planda olmalıdır. Yalnız ne var ki, alınan kaliteli ürünlerde, arıza ve yedek parça ihtiyacı asgari seviyelerde olduğundan, bu pek ön plana çıkmaz ve sanki hiç yokmuş gibi algılanır. İhtiyaç duymadığınız bir servis, yolu nereden geçer, bilemezsiniz bile.

İlgili firma yada firmalar, ürettikleri veya ithal ettikleri her ürüne bu hizmeti verme zorunluluğu, yasalarla belirlenmiştir.

Konumuzla ilgili distirübütör bir firmanın, hiç bir kar marjı gözetmeden verdiği yedek parça hizmeti;

http://www.balikavmarketi.com/Kategori/Yedek-Parca-pmk64.html

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben her ikimarkayıda yıllardır kullanan biirisiyim.

Her iki markanın kamışlarınıda kullanırım.
    Bu iki markanın ürünlerinden memnunum.

Param olsaydı bir Stella PG alırdım doğrusu.

Okumanın Raw Salina ve Cedrosmarkalarındanda çok memnun kaldım emniyetle kullanmakta ve bakım,tamir yedek parça konularında içim rahattır.

Shimano Game ARC spin kamışımın ucu kırıldıydı geçen sene.Bu pahalı kamışın tek bir parçasına tekrar kavuşmam için aylar geçti ve hayli para ödedim.

Bugün oKUMANIN EN İYİ modeli sanırım 300 ytl civarındadır.Bu parayla Shimanonun alt segmentlerinden birisini alabilirsinizki bu her bakımdan OkumANIN gerisinde kalacaktır.

Ama verirseniz 3 misli parayı harika bir shimanonuz olur.

Sevgiler

Not;Okumanın makaralarında ömür boyu garanti var diye biliyorum

15. king_barracuda

king_barracuda

Ürün kalite ,kalite,ergonomi ve fiyat -performans durumlarında benimde fikirlerim var. ancak benden daha iyi değerlendirebilecek daha çok çeşiti markaya daha uzun süre kullanmış sevgili abilerimiz üyelerimiz var ..

bu nedenle o konulara girmeden diğer bi kısmınına değineyim.

türkiyede ve dünyada bir ürünü bir modeli kötü yapabilirsiniz. yada bi standarttaki ürün üretimden aynı çıkamayabilir.

bir model kamış bakımla uzun süre giderken aynı model aynı bakımla 3. kullanımda çatlama yapabilir. klavuzları kopabilir üstü kabarır ses yapar ..

olur yani.

önemli olan satış sonrası dır ..

shimano kullanan arkadaşlarım garanti kapsamında olan parçalarını değiştirmek için 3 ay bekliyor bazen.. nedeni çok yaygın olmamasından dolayı yeterli yedek parça stoğu yapılmaması..

ama DAİWA ve OKUMA da daha yeterli buluyorum.ve uygun buluyorum .. daiwa uygun yedek parçayı 1 haftada ulaştırabiliyor..

okumada ise aldığınız yere bağlı olarak garantiyi pek sorgulamamaları hoşuma gidiyor. kullanıcı hatası olmasına rağmen makine parçını değiştirdiklerini ayada kasayı yedilediklerini gördüm..

bu beni en çok etkileyen kısımdır.. tabi aldığınız yer önemli satıcı çünkü gerekli irtibatı gerçekleştiriyo müşterisini savunuyor.

daiwa hızlı yedek parça sağlıyor yani olmayan parçanın yurtdışından gelmesi 15 gün sürdü maximum . okuma nında hasarı fazla sorgulamadan yok yalnış kullanmışın yok sen yapmışın demeden ne gerekiyosa yapması benim için daha önemli

16. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Ben de kısa ve öz olarak kullandığım makinaları tanımlayayım. Sanırım somut örnek daha çok etkili olacaktır. Bu sadece benim görüşüm ve kullandığım makiler için görüşlerim. Kullanmadıklarımı listeye yazmadım.

Shimano = Mercedes
    Daiwa = BMW
    Okuma = Audi
    Ryobi = Hyundai
    Alba = Doğan Görünümlü Şahin
    Banax = Traktör ( Çok güçlü ve Ağır iş Makinası fakat çok yoruyor )

17. Oscar34

Oscar34 Özgür

LASERFISH CHITON 420

Ceyhun Bey merhaba
    Profilinizde ve bir mesajınızda gördüğüm kadarıyla favori kamışınız LASERFISH CHITON 420. Ben Boğaz'da çapari için bir surf kamış alacağım bugünlerde ve sizin bu kamış da almak istediğim 5-6 kamış arasında ama bu kamışın kendi ağırlığını nette bulamadım, birilerine sordum onlar da bilmiyor. Bu kamış kaç gram ağırlığında?
    Teşekkürler rastgele.

18. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Servis destegi, yedek parca kolayliklari gibi faktorleri saymazsak, sadece urun kalitesine gore degerlendirirsek, soyle bir siralama yapabilirim:

Daiwa, Shimano, Hardy, Penn, Greys, Quantum, Grauvell, Fox, Tica, Cormoran, Ryobi, Banax, Mitchell, Wychwood, Okuma, Rovex, Abu Garcia, Shakespeare, Balzer, Leeda, Drennan, DAM.

Bir de tabi cok kaliteli ama kolay bulunmayan, Turkiye'de pek tercih edilmeyen Awa Shima, Fin Nor, Van Staal gibi prestijli markalar var.

Ozellikle; hem surf, hem at-cek, hem fly, hem de baitcasting makaralarda muthis kaliteli ust sinif urunleri olan (fiyatlari da ona gore tabi) Quantum markasi incelemeye deger.

19. bitirim034

bitirim034 BİLAL

Favori Makine:
    shımano
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 30kg yayın 25 kg turna 5 kg
    tartışmasız shımano gerisi hikaye.gerçi bazılarına göre daiwa derler ama ben neden shımano ksca açıklayayım shımano markası dişli üzerine dünyada bir numara üzerine yok daha sonraları makinaya döndüler çok başarılılar gerçekten beni hiç utandırmadı daiwa da var bende ama o kadar iyi degil.saygılar