olimpos tavsiyesi

Konu, 'Bölgeler' kısmında KaostioN tarafından paylaşıldı.

1. KaostioN

KaostioN Hamza Dönmez

üstadlar merhaba.Nisan sonu 2 günlüğüne Olimposa gitmeyi planlıyorum.Gitmişken kıyıdan biraz olta atsam istiyorum.Kıyıdan at-çek ile ne tür sahteler kullanıp neler alabilirim yada farklı bir yöntem mi önerirsiniz.şimdiden teşekkürler..

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Selamlar.

Şu konuda biraz detay bulabilirsin. Hatta oradan da başka başlıklara yönelebilirsin. :)

Bağlantı yaptığım konuda konuştuklarımız tatil planı yaptığın zaman dilimi için de geçerli olacaktır. Atçek ile o dönemde tahmin ediyorum turnadan başka bir balık alman biraz sürpriz olacaktır.

Eğer cevap bulamadığın birşeyler olursa yine yardımcı olmaya çalışırız.

Şimdiden keyifli tatiller diliyorum. :)

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    daha önceki konularda açıklamasıyla birlikte yazmıştım, olimposta avlanmak yasak :)

4. KaostioN

KaostioN Hamza Dönmez

hocam başlıklardan anladığım kadarıyla özellikle adrasan tarafında :D olabildiğince renkli ve parlak sahtelerle bir ümit turna alabilirim.Çok teşekkür ediyorum.Ancak şu yasak konusu beni tereddüte düşürdü ;dönemsel bir durum mu ,her yerindemi yasak? şayet öyleyse hiç olta ve malzeme taşimiyim.

5. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Hangi yasaklar?
    Denizde zaman yasağı yok. Birkaç balık türü dışında, Balığına göre boy ve kilo limitleri var.

6. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Olimpos'un sit alanı olması nedeni ile yasak. Jandarma bölgesidir . Sürekli devriye vardır o bölgede. Takımlarınızı malzemelerinizi kaptırma pahasına deneyebilirsiniz . Karar sizin .

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Volkan yasak yazmış, güncel durumu benden daha iyi bilir, ben oralardayken yasak yoktu.
    Yalnız bağlantı yaptığım konuda da belirttiğim gibi, bölgesel bir durum olabilir çünkü Olympos bir milli parktır ve jandarmalar özellikle geceleri devriye gezerler. O konuda da belirtmiştim, belki avlanmak değil de artık gece sahile inmek yasaklanmıştır. Bu durumda da av yapılamaz. :D Gündüz için ise bilmiyorum, belki yerli yabancı çok sayıda turist oluyor, rahatsız olurlar diye istemiyorlardır.

Yine araştırmak lazım ama sahilden değil de kayalık tarafa doğru biraz gidilip insanlardan uzak av yapılırsa "tahminimce" kimse karışmayacaktır. Üstelik daha verimli av yapılır.

Bir de sahilde kısa bir yürüyüşle Çıralı köyü sahiline ulaşılır. Burası milli park sınırları dışındadır. Olympos yasak olsa bile o bölgeden avlanmaya jandarmanın karışacağını sanmıyorum. Tabii tipik "av sırasında jandarmayla girilen diyaloglar" yaşanabilir. "Yasak" derse laf anlatmak zor olacaktır. En büyük savı caretta caretta olabilir. Üreme sezonunu bilmez, ne zaman gelir yumurta döküp gider bilmez, gelir "ya kaplumbağa tutarsan?" der. İhtimal dahilinde şeyler bunlar. :)

Bence en azından gitmeyi planladığın işletmeyi arayıp sor jandarmanın güncel tavrını.

Ekleme: Ben yazarken Özkan Aşkan da uyarmış. Bir araştır derim.

Son düzenleme: 11 Nisan 2012
  8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    adrasana gitme imkanınız varsa bence bir tekne kiralayın ve doğru beş adalara gidin.
    akyadan sinarite kadar şu anda bol barakuda ve orkinos da vardır.hem dip sürtmesi hemde jigging ile bol verimli avlar yapabilirisiniz.
    internette adrasan balık turu ve tekne temini ile bilgiler mevcut.

9. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Tekne fiyatları ile ilgili bilginiz var mı acaba?

10. Haşmet Gülkokan

Haşmet Gülkokan Uğur ÖZHAN

Ben sordum küçük 7 mt lik tenteli kayık 200-250 TL sezon fiyatı değil diyor !!!!!!!!!! sezonunda ne dicekler allah bilir :))

Büyük için 350-400 TL gibi bir fiyat diyorlarki maliyet düşürmek için adam toplayıp tekne mi kiralıcaz yaa :)))

11. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Aman Yarabbi :D fiyatlar uçukmuş