Olmayınca Olmuyor...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kayipsehir tarafından paylaşıldı.

1. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

Arkadaşlar bu akşam 18:00'dan sonra kuleliye indim. Biraz istavrit tuttum. Biraz ötedeki bi adam ta istavrit tutuyodu. Baktım hep küçük küçük balıklar. Serçe parmağım kadar küçük balıkları alıp kovasına atıp duruyodu. Kendi içimden pek de iyi şeyler düşünmedim adama karşı.... Uyarıp uyarmama konusunda kararsız kaldım ama uyarmadım. Kocaman adam.

Neyse adam takımları topladı derken tuttuğu balıkları sana veriyim dedi. Heh dedim kısmet bu ya balıkları alır, eğer ölmedilerse adam gider gitmez hemen geri salarım diye. Ama malesef verdiğinde balıklar ölmüştü, bir tane yaşayan vardı onu da kovamın içinden alamadım.

Adamın küçük balık tutmasınamı üzüleyim, böyle derken balıkları bana vermesinemi sevineyim, küçük balıkların ölü olmasınamı üzüleyim bilemedim...

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Emre abi bende sık sık kulelide avlanıyorum oraya gelenler hep sabit kişiler bir keresinde tam dişli sezonuna yakın zamanlarda istavrit çaparisiyle herkes tek tük defne yaprağı yani lüferin en küçüğü serçe parmak kadar olanını tuttuklarına denk geldim.Baktım adamlar benim 3 katı yaşımda nerdeyse birşey söylesem saygısızlık olucak söylemesem kendime yediremiyorum derken şakayla karısık uygun bi dilde söyliyim dedim sonra amcaların bana sert çıkışmasından sonra farklı yöntemlerle onlara engel olmaya karar verdim mesela ne gibi derseniz oltamı onlarla aynı yere atıp takımları birbirine dolamak gibi :D başka takımı yokmu diyeceksiniz adamların ama bir kaç kez aynı olay tekrarlanınca adam sinirlenip gidiyor zaten veya bir iki balık kurtarmış oluyorum belki.Yerinizde olsaydım bende balıkları aldığım gibi başka birine verirdim

3. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    artık istavritlerin kocaman olması lazım başka balık olmasın. yada ben yanlışmı biliyorum. balıklar kaç cm di

4. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

benim yakaladığım istavritler dediğin gibi cm olarak ölçmesemde son 3 aydır tuttuğum en iri istavritlerdi. tam ölçmedim ama küçük balıklar 6-7 cm civarındaydı.

5. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    düşüncelerin çok samimi ve güzel atilla abim ancak avcılık kuralına sanki biraz ters gibime geldi :) başkasının oltasına kendi oltanı atarsan sende oltan dan olursun oda birde o misinanın suda kopma olasılığı var bu daha kötü ayrıca
    adamı sinirlendiriyorsun ya bu daha daha kötü nedeni ise zaten küçücük balığa kıyıp tutan herşeyi yapar..
    sana tavsiyem genelde benim yaptıgım metod dur
    o küçük balık tutan adamlara balıkları görünce OOOO NE KADAR BÜYÜK BALIK BUNLAR ŞEKLİNDE alaycı tavırla konuş anlayan zaten sana yanıt vermez pişkinlik yapanda olursa yapıştır lafını kaç ordan :)

6. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Abi zaten yaptığı işten utanan kapalı kova kullanıyor balığını göstermiyor ama yaptığın işten rahatsız duymayan adam sizce alaycı tavırla laf soktuğunuzda bir şey anlarmı :) benim yaptığım hep olan birşey değil ama bazen kendi olta takımım uğrunada olsa sinirlenip bilerek taktırıyorum çünkü hakediyolar.Dediğiniz gibi küçücük balıklara kıyan neler yapmaz haklısınız ama o tür durumlarda kendimi ezdirmem ve saygısızlıkta yapmam tabi herkese anlayacağı dilden konusmak gerekiyor onlarında anca öyle önüne geçebiliyoruz :)