Olta Almak Istiyorum Ama çok Acemiyim Bana Yardim Edebilecek Arkadaşlar Varmi?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında dilenci tarafından paylaşıldı.

1. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

Beyler ben hayatımda balık tutmuş birisi değilim hatta sudan bile bazen korkarım ama geçenlerde arkadaşların ısrarıyla ankara mogan gölüne gittik oraya daha önce hiç gitmemiştim mangal felan derken kıyıya baktım millet atmış oltaları balık avlıyor. yanlız her kişide en az 2-3 olta var ama balık varmı yok sadece bir iki kişide 1 yada 2 büyük balık var ne balık olduğunu bilmiyorum heralde sazandır ankarada çokmuş yani o varmış galiba. neyse lafın kısası ben olta almaya karar verdim gölbaşında şurda burda otobüsle ulaşabileceğim nerevarsa oralarda balık tutmak için olta ve takımı lazım. olta konusundada hiç bir bilgim yok bana yardım ederseniz şöyle uygun fiyata markamı önerirsiniz yoksa internetten link mi atarsınız orası sizin güzel gönlünüze kalmış birşey. yardımlarınızı bekliyorum balık tutmayla ilgili fikirlerinizide bilgilerinizide tavsiyelerinizide yazabilirsiniz şimdiden herkese teşekkürler.

2. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Ben Yardimci Olmak Isterdim Fakat Gölde Kullanacağiniz Takimlar Için Size Tatli Su Avi Yapan Arkadaşlarin Bilgi Ve Tecrübeleri Lazim. Ama Emin Olun 2 Gün Içinde Konuya Tahmin Edemiceğiniz Kadar Vakif Olacaksiniz :)

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    +1:). Foruma bi hafta takılın bir yıl balık avı yapıp kazanamayacağınız 'TEORİK' bilginiz olur. Size onları pratiğe dökmek kalır. Eğer derseniz makine ve kamış olarak takım alayım, başlangış için 20 liralık bi kamış alın 3 metrelik. Bide bu makineyi alın. Kancası kurşunu yemi falan bi bilene sorun gittiğiniz yerde yada burdaki Ankaralı arkadaşlar(bakmayın ben Ankara da hiç ava gitmedim daha:D) yardımcı olur. Eğer derseniz 50 tl başlangıç için çok olur, o zaman plastik kasnaklardan 2 tane alın 100er metrede 0.60 mm misina sarın olsun bitsin. Zaten bu iş genlerinizde varsa daha çoook alet edevat sahibi olursunuz:D.

4. T-Rap

T-Rap ilker

Onur kardeş adama +1 diye laf atmışın ama ben bu formu hergün açtığımda senin en az 3 konu açmışlığın oluyo seni bu konudada kimse gecemez çok iyisin aynen devam.

5. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

beyler ilginiz için teşekkürler. yarın 09da a.ö sınavı var ona çalışmam gerekiyor derse bir bakıyım yarın napabilicez ondan sonra tüm senem sizlerle beraber geçecek inşallah. yeni bir hobi olacak bana inşallah çok heycanlıyım. ankaralı arkadaşların yardımlarını halen bekliyorum teşekkürler

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Dilenci yaş kaç?? :)

7. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

yaşım 25. sitenin yaş sınırımı var yoksa? :)

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Orhan kardeşim, profil bölümünde doldurulması zorunlu olmasada, doldurulmasının yararlı olacağı bölümler vardır. Bizden küçükseniz '' Kardeşim '' büyükseniz '' Abi veya beyefendi '' gibi hitap edebilmemiz konusunda bize ön bilgi verirler. Muvaffak beyde o açıdan bilgilenmek istemiştir.

Bu arada A.Ö. Sınavında başarı dileklerimi iletirim.

9. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

tamam hemen dolduruyorum. a.ö sınavındaki dilekleriniz içinde teşekkür ederim.
    hala ankaralı oltacılardan yardım
    bekliyorum

10. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

ben bu siteyi daha aktif bilirdim acabayanıldım mı? neden pek fazla öneri gelmiyor?

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sen önce sınavdan haber ver Orhan kardeşim.:p :p Takım falan basit iş.

Ayrıca nasıl bir takım istiyorsun ? Sörfmü ? Spinmi ? Hedef balıkların ve hedef av platformun nedir ? Bu iş için ayırdığın yada düşündüğün bütçen ne kadar. Bunları belirtmeden sağlıklı bir öneri alman zor. Bu kuyunun dibi maalesef yok.:p :p

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Laf atan kim? Bende acemiyim. İğneyi bağlamadan tutun balıkların ekmek dışındaki yemlerlede tutulduğunu, balıkların isimlerini, her balığın farklı mevsimi olduğunu, tasmalama denen olayın çok önemli olduğunu... Hepsini forumlardan öğrendim. Hatta herkesin bildiği en basitinden onlarca şey sayabilirim daha. Çok okumuştum önceki yıllarda ancak teoriyi pratiğe dökmek bu yıla nasip oldu. Her seferindede yeni şeyler öğreniyorum yada önceden farkına varamadığım sorunlarla karşılaşıyorum. İnternet ortamında cevap verebilecek birsürü kişi olduğu için burda soruyorum. Sahilde olta atan herkesi tek tek dolaşıp sormaktan çok daha mantıklı.

13. ulvy

ulvy ULVİYE YILMAZ

öncelikle Zamaninizi Aldigim Için özür Dilerim...

yıllardır şilede dereden balık tutarım amatörce acamice olta almakdan bıkdım bana yardımcı olursanız çok sevineceğim? çok pahalı olmamalı ama kaliteli olmalı 7 m.t.lik olta olmalı marka verecek birarkadaş varmı acaba birde geçenlerde bir arkadaşımız sazan yemi için bazı bilg,ler paylaşmışdı ama yemin adını asla vermemişdi çünki onada vermemişler oda dürbünle öğrenmiş idi bu konuda bana yardımcı olabilirmi çok mutlu olurum.hatırlatayım annesi yaşında bir bayanım ve sadece yılda bir ay yada 15 gün avlana biliyorum çünki başka zamanım olmuyor çok teşekkürler...

14. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

abi sınav iyi aslında ama yeterli değil neden derseniz bzen vizelerde bu dersin sınavına girmedim e doğal olarakta vizedende biraz puan almak gerekirdi geçmemiz için zaten birdeçalışmayıp sadece geçmişteki çıkmış sorulara bakıpğgirincede pek bişey olmaz ama benim böyled dediğim bütün derslerden geçmişiliğim vardır yani bundanda Allahın izniyle geçeceğimi düşünüyorum mantıklı olarak işaretlediklerim tutarsa geçerim yani ben kendimden 17 tane yaptım geriya kalanlardanda 5tanesi tutsa mantıklı olanlardan geçiyorum.
    uzun bir sınav sonucu yazdım gel gelelim oltaya. abi benim aradığım olta spin nedir sörf nedir bilmem ben ankaranın göllerinde barajlarında olan sazan levrek turna gibi balıkları avlamak için uygun fiyata bir olta arıyorum. vede bu oltanın malzemesini vede bundan dolayı sizlerden yardım bekliyorum teşekkürler

15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tevfik abinin dediği gibi..:) :) ayrıca gençleri ben daha çok severim gelecekleri- yolları daha uzun oldugu için..onların bizden çok daha başarılı olmaları gerekir.. her konuda..

Balık işi önce sabır...
    Hayvan sevgisi esastır...sabır ile başlar.. kısmet ile devam eder.. ardından bilgi gelir.. :) (ilk tavsiye)

balık türlerine göre bahsettiğin yerlerde iki türlü av yapabilirsin.. birincisi dediğimiz saldırgan balıklar (turna-levrek-sudak) bunlarda at-çk sistemi yalancı yemler kullanırsın - diger dip balıklarında beklemeli yemli olta ile avlanırsın
    (kullanacagın yemler soluca-mısır ekmek içi ve un hamuru ,basitçe) turna için yalancı balık lar sert veya silikon malzemeden olanlar..ayrıca metal krom kaşıklar bunları mekanında görüp ne kullandıklarını öğrenkte fayda var..
    oltaya gelince çok pahalı malzemeye gerek yok markada model de çok oldugu şunu al diyemem.. sadece işin esası 2 parçalı 2.20 -2.40 -gibi bir at-çek kamışı 30-40 numara makine.. yemli içinde 3.00-3.60 teleskop kamış -50-60 lık makine.. şamandırlı avlanacaksan 5-6 metrelil pool tipi kalkasız kamış..

görsel bilgi edinmeyi ihmal etme..

Son düzenleme: 13 Eylül 2011
  16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Orhan kardeşim, sınavının sonucu umarım beklentilerinden daha olumlu çıkarda, bu engelide başarıyla aşmış olursun.

Makinalar konusuna gelince,

Bazı markalarda 1000 - 2000 diye ölçuler kullanılırken, bazı markalarda 100 - 200 ( 5100 - 5200 ) bazılarındada 10 - 20 ( 5010 - 5020 ) gibi

Spin demek,

1000 - 4000 arası, makarasına daha az misina alan, genelde 240-270 gibi kamışlarla kullanılan ve '' at çek olarak kullanılan makinalardır.

Sörf demek,

5000 - 10000 gibi, hem kendisi, hemde makarası daha büyük olan makinalardır. Daha uzun kamışlarla, kıyıdan daha uzaklara atmak için kullanılırlar.

4000 ve 5000 türü makinalar, genelde bir kategoriden diğerine geçiş sınırı olan makinalardır. Her iki konumdada kullanılabilirler. Tek seçeneğim sadece sörf amaçlı ve bundan asla vazgeçmem dersen, Bu sörf makinalarda kafa yapısı fazla derin değil, ama geniş makara yapısıyla daha fazla misina sarma ve daha uzağa atış için ergonomik yapıya sahiptirler.

Sadece ve sadece uzak atışla beklemeli avlarda kullanacağım dersen, 6000 lik, zaman zaman at çek ve zaman zamanda beklemeli kullanırım dersen 4000 lik makinaları incelemeni öneririm. Verdiğim makina numaraları Shimano seçenekleri içindir.

Birebir mağazadan inceleme fırsatın varsa daha sağlıklı karar vereceksindir.

İyi dileklerimle.

Son düzenleme: 13 Eylül 2011
  17. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

abi çok teşekkürler çok açıklayıcı oldu çok sağol. sıvam düşüncelerin içinde çok teşekkürler inşallah dediğin gibi olur...