Olta atışımı nasıl daha iyi hale getirebilirim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Heckel tarafından paylaşıldı.

1. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
    Merhaba arkadaşlar daha uzağa atış yapabilmek için nasıl bir stil izlemem gerek

Örnek bir atışım bu videoda var

https://instagram.com/p/BCsuHk1SIAK/

Videoda kullandıgım ekipmanlarım

Okuma trio rex surf 425-250gr
    Vega potenza surf 0.30 misina önüne 0.50 şok
    Bu atışta 155 gr kurşun attım daha yüksek ağırlıkta 185 gr a kadar atış mesafemi arttırırken 200-220 gr gibi ağırlıklarda stabil atış yapmam zorlaşıyor
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

2. nester

nester Ersin

youtube ==>pendulum casting

3. erdemevren

erdemevren Erdem Evren

Bu videoyu ve benzerlerini inceleyebilirsin.

www.youtube.com/watch?v=aT2PHY0wIho

Videonu da izledim, vücudunu daha çok kullanmalısın, sadece kol gücüyle bir yere kadar olur. Ayrıca 3-5 adım atabileceğin daha geniş bir yerden atman daha iyi olur.

Stabil atışla ne demek istendiğini anlamadım ama ultra uzun mesafeler bence 100-130 gr aralığındaki uzak atış kurşunlarla oluyor. 200 gr çok ağır bence. Kurşun da armut filan değil aşağıdaki gibi olmalı.

4. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi istanbulda pendulum için çok uygun alanlar yok anca omuz üstü atışlar yapabiliyoruz

5. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi yorumun için öncelikle teşekkür ederim

200-220 gr gibi ağırlıklar özellikle üsküdarda falan çogu zaman gerekli oluyo akıntı yüzünden 130 gr atsam bütün oltaları alır öyle gelir sanırım hihi Vücudunu kullan derken sanırım kendimi biraz daha kamışın altına sokup belimdende güç alabilirim öbür hafta sonu onuda deneyecegim.Stabiliteden kastım aslında düz ve tutarlı atışlar yapmaktı açıklayacak olursam sürekli kurşun tam ön hizama düşmeli solak oldugum için direk abanıp atarsam soluma doğru düşebiliyo oda kalabalık günlerde diğer oltalarla karışmama sebep olabiliyor

Saygılar

6. erdemevren

erdemevren Erdem Evren

Berk, rica ederim. Altta başka bir video var. Onda kısaca özetlersem, oltacıların en çok yaptığı hatanın sadece dirsekleri kırarak atış yapması; vücut ağırlıklarını kamışa yükleyemediklerinden bahsediyor ve doğrusunu basitçe gösteriyor.

www.youtube.com/watch?v=75Fc1nVmpM4

İsabetli atışta kendi metodumu söyleyim, oltanı düşürmek istediğin yeri gözle belirledikten sonra tam önün ile oltanın düşeceği nokta arasında düz bir sanal çizgi olduğunu düşün. Kamışı tam arkana salladırdıktan sonra muntazam bir şekilde o sanal çizginin üstünde kamışı salla. Kamış o hattan ayrılmasın, lineer bir yolda istediğin yere düşer rüzgar yoksa. Umarım tarif edebildim. Ben mesela 100 metre atışta 1 metrelik daireye sokabilirim. Ama unutmamak lazım, "practice makes perfect".

7. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi dediklerini deneyeceğim teşekkür ederim atışımı bu hale getirmek için bile aylarca çalıştım gerekirse bi o kadar daha çalışırız :)

8. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    sanırsam kamışı sol kolunla güç vererek savurmaya calısıyorsun oyle gibi gördüm videoda yapman gereken kamısı sağ elinle sapından çekerek güç vermen

örnek

https://www.youtube.com/watch?v=aB2SnwXY1J4

9. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi ben solağım bu şekilde sağ kolumla verdigimden daha fazla güç verebiliyorum

10. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    demek istedigimi anlamadın galiba kardeşim tamam solaksın onu gördüm şimdi biz sağ el ile atarken kamışa gücü sol elimizle veriyoruz aşşağı doğru güçlüce çekerek yani sag el ile iterek hem kol agrıyor hem mesafe kısalıyor sende tam tersini yapıcan solla itmek yerine sağ ile çekiceksin vücudunuda ona göre ayarladınmı olay tamam