22 eylul pazar gunu haberturk gazetesinin magazin ekini okuyordum.BU BALIKCILARA KIM DUR DIYECEK DIYE bi baslik gördüm ve dikkatimi cekti.haliyle okumaya koyuldum.okudugum yazinin yazari tayfun topaldi.yazinin iceriginde olta balikcilari icin cok kötü itamlarda bulunulmus.kisa bi kesit paylasmak istedim... "Babasinin mali gibi odunla cay demleyen aksam ustu icki keyfi yapan rastgele olta sallayan karsisindaki milyondolarlik evin duvarina iseyen ne ararsan var... artik cocuklarini gezmeye cikaranlar kafasina igne kurşun gelmesin diye hertürlü önlemi aliyor .... Allah korusun biri bisey dese hemen mafya toplanip dövüyorlar..." Ve bunun gibi birsürü kotu yakistirmalar.. Ben kendisine gayet kibar bi sekilde bizi yanlis tanittigini anlatan bi mail attim ama cevap alamdimdaha.. fakat birlikten kuvvet dogar dusuncesiyle paylasmak istedim. Yazinin resmi bende var fakat beceremedigim icin paylasamadim fakat isteyen mail atabilirim....beni rahatsiz ettigi icin paylasmak istedim bilginize......
Duyarlı bir amatör balıkçı için oldukça ağır sözler barındırsada, içinde haklılık payıda taşımakta maalesef idk
Evet kesinlikle bazi hakli oldugu konularda var inanin haksiz oldugu seylerde var... (yazinin tamaminda daha bir suru hoş olmayan yakistirmalarda var) ama bence bu hobiyi bilmeyen insanlara cok kötü bir tanitim olmus ben rahatsizlik duydum kendimden baz alarak...sonuc olarak herseyin kötüsü ve iyisi vardir... ama burda sadece kötü kısmı baz alinmis
Bu yazılan kötü şeylerin tamamına şahit olmuş bir insan olarak, iyi niyetinizi gayet iyi anlıyorum.Lakin bu tiplere değil ayna, projektör tutsanız fayda etmez.
Bazı sözde balıkçılara ben de sinir oluyorum... Benim oltam olduğu halde dibime girip olta atmalar, yanıma 5-6 olta dizmeler, oltayı savurmalar, dolaştırmalar... Adamın saydığı gibi sözde balıkçılar var, yalan değil. Hatta çoğunluk öyle. Düşüncesiz, terbiyesiz, tahammülü olmayan... Daha ne sayayım. Ankara'da rastgele bir göle veya baraja gidin, sizin bizim gibi insanlar çok nadir karşınıza çıkar. Genelde kurallara uymayan, insanlıktan nasibini almamış, geçimsiz insanlar! Daha neler sayacağım da forum kuralları müsade etmez. Ailecek balığa gidemiyorum, daha ne diyeyim!
:thumb: .... yazan parmakların dert görmesin muhterem! Bahse konu yazarın genele şamil haksız yargılamasının elbette karşısındayız. Fakat buradan ismini vererek yayınlamak da "haydi toplanıp gidelim, bir güzel pataklayalım" der gibi olmuş. Kendisine kibarca yazıp uyarmak, yaptığı haksızlığı ortaya koymak en doğrusu. Konu sahibi de öyle yapmış zaten. Bakalım yanıt gelecek mi...
Yazarin genellemesi yanlis olmus. Her avci alkolik olmadigi gibi mafya da degil.. Birak adam dovmeyi limit alti balik geldimi incitmeden geri birakanlardaniz.. duvara işeme konusun da hakli ama napalim milyon dolarlik evin sahibine wc nizi kullanabilirmiyiz mi diyelim?
Tamamını okumadım ama, yaşadığım dünya içerisinde katılmamak elde değil. Özetle yaşadığım sorunlardan bir kaçını sıralayayım. - Genel anlamda profesyonel bir ruh yok, öyle insanlar tanıyorum ki zıvanadan çıkmışlar gibi bir yer buldularmı orayı kurutana kadar, orada yatıp orada kalkıyorlar. Yarınları düşünmek yok, büyük balık avlamak yok, bunun için tanıdığım %90 balıkçının derdi çok balık, çuvallarla balık, ne halt edeceklerse. - Hele grup olarak gelip tırıvırı atan magandalar var, bunlar zaten insan sınıfından ayrılmış, yontulmuş kalas olmaya yüz tutmuş, hatta hayvanlığa doğru yeni adım atan kesim. - Sonra aklıma gelen, o kadar malzeme ile gidip, pisliğini bırakmayı unutan ama kendisini şehire getiren insanlar görüyoruz. Kulakları çınlasın forumumuzun üyesi olan Polist26, kardeşimle 2 yıl üst üste ava gittik, fazladan büyük poşet getirir tüm pisliği ona doldurur ve hatta kendisini alamayıp çevre temizliğine gittiği zamanlarıda bilirim kendisinin, sonra onları taa şehir merkezine kadar getirdiğimiz olmuştur. Yani bu liste uzar gider, burada tüm sorumluluk aslında bizlerin. Dürüst olan ile kafesten kaçmışı ayırt etmemiz lazım, biraz da onların üzerine düşüp anlatmak lazım ama şimdi içinizden şunu duyar gibiyim, aile terbiyesi almamışa biz nasıl terbiye verelim, siz de haklısınız.
Ismi vermemim kesinlikle bi amaci yok.. beni rencide eden kismi sadece herkesin boyleymis gbi yazilmasi .. sadece rahatsizlik duyarsaniz benim gibi herkesin boyle olmadigini yazmak istersiniz diye dusundum.. inanin bu dusuncede bi insan olsam burda bunu yazmazdim diye dusunuyorum.. bi yanlis yaptiysam af ola...
Aslında bu iş ciddi, bu balık avı istanbulda ciddi bir biçimde yapılıyorsa birilerinin bu insanlara wc gibi hizmetleride sunması gerekir. Seyyar tuvaletler olabilir mesela. Yada balık tutacak yeler gösterilsin insanlara platformlar yapılsın. Orada gezen yürüyüş yapan insanın ne kadar hakkı varsa, orda balık tutanında hakkı var. İnsanlar kendi penceresinden bakmaya devam ettiği sürece böyle yazılar olacaktır. Bilmezki o balık tutan adamın tek hobisi o. Ordan atıp tutar beyim. Haklı yönleri olasada genelleme yaparak yazması yanlış olmuş. Umarım ileride balıkçılarımızda bilinçlenir yazarlarımızda.
Aslında bu konu ciddi bir mesele Özgür Can, bu tür konularında açılması lazım ve bu tür konulara ne tür çalışmalar yapılır-yapılması lazım üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Şahsen burada en önemli sorumluluk kulüp ve derneklere düşüyor. Ama maalesef ülkemizde kulüp ve dernekler kahvehane ve oyun salonlarından ibaret olduğu için ilk önce oraların düzelmesi lazım, sonra üyelere gerekli bilgiler verilmeli ve bu tür sorunlara beraber gidilmeli. Sonra ki mesajda arkadaş değinmiş, gerekirse wc yapılmalı, çok doğru bunu yapan ve üzerine düşen kulüp ve dernek başkanları olmalı.
aynı şekilde bir yazıyı geçen senede yazmıştı bende foruma taşımıştım . yine aynı ifadeler vardı mangal yakıyolar içiyolar. bi arkadaşının milyon dolar veripde aldığı evin otopark kapısının önüne park etmişler.. milyonlar verip yalı alıyosunuz kapıdan çıkamıyosunuz tarzında birşeydi. aradan 1 yıl geçmiş sizin söylediğinize göre nerdeyse benim 1 yıl önce okuduğumla aynı kelimeler ve cümleler. şimdi sitesinden bakıcam 1 yıl öncesinin arşivinden bulabilirsem bakacam . allah bilir aynı yazıyı kopyalayıp yayınlatmıştır. yani ya aynı yazıyı yayınlıyor o h ne güzel meslek . kışın kar fırtına yazısı yazın oltacı yazısı kopyala yapıştır. yada kafasını milyon dolarlık eviyle bozmuş . yatıp kalkıp evlerin fiyarından bahsediyor.. dur baklım aynı yazımı bulabilirsem
bu sadece olta balıkçılarının değil toplumun genelinin ortak sorunu.. son derbi maçını ve yaşananları hepimiz gördük. normal olan ne vardı ? düzgün yaşamak bizim genlerimizde maalesef yok.
bu geçen sene yazdığı yazısı 8 haziran 2012 de yazmış. http://www.haberturk.com/yazarlar/tayfun-topal/749128-daha-iyi-personel-bulmak-gerekiyor buda geeçn seneden http://www.haberturk.com/yazarlar/tayfun-topal/761423-balikcilara-cozum-bulundu buda son yazısı http://magazin.haberturk.com/herkes-bunu-konusuyor/haber/879782-bu-balikcilara-kim-dur-diyecek adam milyon dolarlık evlerle bebekle süper lüx mekanlarla kafayı bozmuş durumda. ben bu gazeteyi çok okurdum genelde thy nin CIP salonlarıdna verdiği bilmenne kokteyli yalnış gelmiş. yok . bebekte bi kahvaltı yapmış bi garsonun koltuk altı terliymiş. he sakın yazdıklarına bakıpta çok zengin saraylarda büyümüşte sanmamak yada çok görgülü çok oturmayı kalkmayı bilen biri olarak hayal etmemek lazım . zira kendisi eski magazin muhabrili ği yaptığı zamanlarda mankeni denize itip kafası yarıldıkdan sonrada ölüm tehlikesi atlattı ama ölmedi niye büyyyütünüz bu kadar diyecek kadarda geniş bir arkadaşmış. http://www.gecmisgazete.com/kupur_goster.php?kupurid=13521
Şimdi ki yazısını verebilirse kardeşimiz biz de geçen sene ki yazısına istinaden bizde ona bir kaç yazı yazalım ne de olsa eline bir kalem alan oluyor yazar, iki söz bilen sanatçı
buldum yazıyı yukardaki kopyaladığınız yazıma ekledim . başka şeylerde buldum ekledim. ben o gazeteyi okurum yazılarınıda denk geldikçe okurum. sürekli zenginlikten v.ı.p salonlardan c.i.p salonlardan yatlardaki davetlerden bahsedip duran bir adam . yazısında haklımı elbette haklı olduğu noktalar var. yok diyemem allah var. ama ne kadar samimi .köşesini art niyetlemi kullanıyor orası tartışılır.?
Gerekeni yazdım, yav 500 karakter hak tanımışlar tam yazamadım yarın bir de e-posta atarım ohhhhh rahatlarım biraz.
Hepimiz gittiğimiz bir avlakta milletin kalan çöplerini toplarken yada etrafımızda illegal avlanan malum şahıslara söyleniyor, ağzımızı bozmuyor muyuz? Tamamen görgü ve insanlıkla alakalı bir durum. Ağır cümlelerle yaklaşması ve tüm İstanbul camiasını hedef alması normal değil ama bahsettiği tipler, göllerimize kilometrelerce gerdikleri ağlarını, bırakmalarını yok etmek isteyipte görürlerse başımıza bela alırız diye söylendiğimiz kişilerin İstanbul versiyonları ve onlardan bizde çekiniyoruz... O yüzden üzerinize alınmayım derim, yazarın yanlışlığı o yazdıklarının bahsettiği kişilere asla ulaşamayacak olması... Bahsettikleri, hiç birimizin görmek, rastlamak istemedikleri tipler ve maalesef gerçekler...
aslında yazarın yazdığı pekde yalan degil bazen sırf av yerinin kokusu (idrar ve kirlilik ) yüzünden avlak degiştirdiğimiz bile oluyordu bizler zaten öyle insanları aramızda barındırmıyoruz en azında o yazarın bahsettiği karakterdeki kişiler şuanda bizim forumumuzda degiller balıkavı.net forum üyelerinin herbirinin nadir birer insan olduğunu ve forumdaki nezih ortamın avlaklar dada böyle yansıdıgını düşünüyorum o yazarımıza gelincede yazarlık genelleme yaparak yürütülen bir meslek degildir domateslerin bir kaçının çürük olması poşetteki domateslerin hepsinin çürük olması anlamına gelmediğini bilmesi lazımdı ve buna göre yazısını düzeltmesi lazım diye düşünüyorum ayrıca o yazara yazılan yorumlarıda size yolluyorum dikkatinizi çekebilir Misafir23 Eylül 2013 Pazartesi 18:26 benzine kim dur diyecek hamsinin kilosu 15 lira kimse dur demiyor i?iniz gcnz oturdu?unuz yerden sallamak birak koltu?unu 875 liraya al?? da grelim Misafir23 Eylül 2013 Pazartesi 08:30 Neyi dogru yaptikki bunuda yapalim! Misafir23 Eylül 2013 Pazartesi 08:27 haber bu mudur? turkiye nin baska yerinde baska sorun yok zaten., Misafir22 Eylül 2013 Pazar 20:46 bebek sahilde her sabah yuzlerce telekiz kosma bahanesiyle musteri buluyor.. ses cikaran yok tabi. Misafir22 Eylül 2013 Pazar 20:20 Gariban aksam nevalesini cikariyor. Bu da mi batti size. Trafikle cok ilgiliyseniz. IETT ?frlerinin terorunu yazin da gorelim. Misafir22 Eylül 2013 Pazar 19:55 kimsenin bir şeridi kafasına göre iptal etmeye hakkı yok. balıkçısı, otoparkçısı her kimse farketmez. cezası büyük olmalı madem trafiğe çözüm aranıyor bunların önlemlerini alsınlar! Misafir22 Eylül 2013 Pazar 19:53 servis şoforleri için de bir yazı isteriz. sabahki trafiğin en büyük sorumlularından biri de onlar. yan yola rağmen e-5 üzerinden yolcu alıyorlar hepsi! Misafir22 Eylül 2013 Pazar 19:51 acil durum dışında öyle gelişigüzel yol kenarına araba park edilmez,Türkiye'de çok normal geliyor ama trafik bunlar yüzünden ikiye katlanıyor! Misafir22 Eylül 2013 Pazar 19:24 ne alaka duvara iseyen sadece balikcimi o zaman butun istanbula onlem alsi lar bence istanbulun ayri guzelligi balikcilar size hic katilmiyorum Misafir22 Eylül 2013 Pazar 18:15 zenginin villasi demissiniz ama sahil kamuya acik yer beni ilgilendirmez milyon dolarlik villasi. iyi bare zengin semtlerindeki varoslarida atin oradan kuktur farki var diye. belediye tuvalet yapsin o zaman Misafir22 Eylül 2013 Pazar 16:36 Kesinlikle çok haklı tespitler... Misafir22 Eylül 2013 Pazar 16:35 alkollu icki yasaklansa bu sefer de 'ne oluyoruz yahu' dersiniz. Misafir22 Eylül 2013 Pazar 16:14 ben derim. DUR! Misafir22 Eylül 2013 Pazar 16:09 sen 1 metre olması gereken yalı duvarını 5 metre yap, sonra halk deniz kenarında diye şikayet et... sen boğaza bakıp çok içtin, sıra halkta ... kimse de dur diyemez, iktidar da halk var artık... Misafir22 Eylül 2013 Pazar 15:46 sahilde gezin bakalim balik tutulacak kac tane yer var. butun kiyi yali ve villa. ustelik o milyon dolarlik yali sahipleri dediginiz insanlarin takildigi mekanlarin yol kenarini vale hizmeti olarak kullandigini bilmiyormusunuz bana trafikten bahsediyorsunuz. yazin hafta sonu bi kahvaltiya gidin bakim emirgana bebege yol kenarlari balikcilar yuzunden mi dolu. hele gece o klup ve eglence mekanlarida mi balikcilarin arabasi yuzunden dolu. Misafir22 Eylül 2013 Pazar 15:21 ne istiyorsunuz kardeşim halk Misafir22 Eylül 2013 Pazar 13:58 sonun kadar haklısınız.. dayak cezası şart.. miisafiir22 Eylül 2013 Pazar 13:45 Paylaş kim mi dur diyecek.tabi ki ist trafik şube.