Dünyanın Hiç Bir Yerinden Mersin Balıkçıları Kadar Şanssız Balıkçılar Varmıdır Merak Ediyorum Ama Öğrenmek İstemiyorum. Mersin Türkiyenin En Uzun Sahil Şeridine Sahip Kentlerinden Biridir Fakat İnsanları Balıkçılığa Bu Kadar Uzak Olmasına Karşın Balık Avcılığına Merak Salan Bütün Güzel Dostlarımız Malesef Sürekli Olarak Balık Avlayamamaktan Şikayet Ederler Dikkat Ettiyseniz Mersinden Yayınlanan Avların Büyük Çoğunluğu Ufak Tefek İzmarit Denebilecek Türden Balıklar. Mersinde Genel Olarak Şehre En Yakın Avlak Yerine Uaşabilmemiz İçin Kilometrelerce Yol Kat Ediyoruz.(Örn. Tırtar Marina 45 Km. Narlı Kuyu 60 Km.Taşucu 120 Km. Yeşil Ovacık 160 Km.)Peki Buralardan En Son Hangimiz Çok Balık Yakalayabildik. Bunca Gidilen Yolları Haftadaki Birgünlük Senede Beki Bir Kaç Gülük Tatilimizi Buralarda Zevkimiz Uğrana Feda Ettik ve Karşılığında Akşam Eve Gidince Hava Atabileceğimiz Bir Balık Yakalayabildik. Mersinde Avlak Yerleri Şehrin Bu Kadar Uzak Olmasına Rağmen Halkımızın Açık Sözlülüğü ve Birbirleriyle Dosthane İlişkilerinden Kaynaklı Sebeler İle Nerde Hangi Balık Çıkmışsa Haberler Verilir ve Takımlar Hazırlanır ve Herkes O Hafta Aynı Yere Balık Avına Gitmeye Niyetlenir ve Çoğunluk Gider ve Tabiki Orda O Hafta Balık Avlamak İçin Fazla Bir Kalabalık Yaşanır. Biz Mersinliler Olarak Bu Durumdan Hiç Memnun Değiliz ve Buradan Tüm Arkadaşlara Sesleniyorum Dünyanın En Güzel Ülkesinde Bol Balıklı Günler Geçirebilmemiz İçin Denizlerimize Sahip Çıkalım! - Evet Biz Mersinliler Ulu Önderimizin Sözünde Atıfta Bulunduğu "Mersinliler; Mersine Sahip Çıkın." Sözünü Tutamadık ve Malesef Artık Sadece Babalarımızın Amcalarımızın ve Büyük Abilerimizin Hikayelerinden Tanıyoruz ve Zevkini Alıyoruz Balık Avının Bizlerle Aynı Kaderi Paylaşmamak İçin Lütfen Herkes Tepkisini Göstersin ve Deniz Balığıyla Dolu Tezgahlardan Uzak Dursun Çok Değil En Azından Bir Kaç Ay Bunları Protesto Etsek. Belki Bu Katliamlar Bir Son Bulur. Ne Dersiniz? Belki Çocuklarımızda Balık Avlayabilir. Belki Denizlerimiz Temiz Kalabilir. Hepimizin Özen Göstermesi Ümidiyle Sağlıklı Bol Balıklı Avlar. Dostlar...
Geçtiğimiz haftalarda Mersin Erdemli Ayaş bölgesinde 4 gün boyunca denizdeydik. Hayatımda ilk defa açık denizde Tekne ile tam gaz giderken denizin ortasında hayalet ağa çakıldım.Av yasağı olmasına rağmen hala Gırgır tekneleri tam gaz ava devam ediyor. 4 gün boyunca su üstü orta su ve derin suda avcı balık aradık.Balon dahil hiç biri yoktu.80-100 metrelerde bulduğumuz 20-30 cm arası mercanlar ve bölgenin yunusları sayesinde bulduğumuz uskumru sürüsüde olmasa 4 günlük emek boşa gidecekti. Sevgili Dostum uzaklardan Ankara'lı bir amatör balıkçı olarak seni çok iyi anlıyorum.Umarım her şey istediğimiz gibi gönlümüzden geçtiği gibi olur.
haklisin semihyildizcelik. birlik olup sorunlari anlatmak gerek. Lakin ben daha önce teşebbüs ettim, başarılı olamadıtüm arkadaşlarımın yakınışları lafta kaldı. baktım olacak gibi değil fazlada uğraşmak istemedim. Balık, balıkçılık insanları kahveden ve boş gezmelerden kurtarır. fazlaca uğraştınmı benim gibileri işinden gücünden eder. hep balık tutayım diye 1 saat erken çıkıyorum dükkandan. ama nafile. Sadece erkeklar değil, bayanlarda çok meraklı balığa ve güzel balık tutuyorlar. Anne baba çoluk cocuk sadece denize değil bir kösedende olta atarız. kız arkadaşlarımda baya alıştılar balık tutmaya Özellikle T iskele ve Galata meydanı bir cümbüş bir alem olur zaman zaman insanlar 1 tanecikte olsa balığa gelirler yoksa bile temiz hava alırlar giderler. Ne yapalım bilmiyorum, Macitciğime gidelim çağıralım aylardan haziran olsun bir olta verelim eline bizimle beraber bir balık tutsun anlasın kıyıların derdinin ne olduğu bakarsın bir resif döker kıyılara, 1 seneye birşeyler değişir. Tabi mersinin denizi uzun ve çok nasıl bir önlem alabilirler bilmiyorum. Mersin su ürünleride konuya vakıf değil. çoğu kimyacı. Ege üniversitesi daha ilgili ama akdenizde değiller. Bu ayda mersinde çuprayı bulmak imkansızken yumurtalıkta yakalayabiliyorsunuz. 100km. ama yumurtalık civarlarına her yere trol dökemiyorsunuz
Bugunlerde Mersin'e birileri sahip cikiyor ama malesef Ulu Onder'imizin taa o vakitlerde muhtemel tehlikeyi sezinleyip o gorevi verdigi bizler degil. Mersin'in gelecegi on, belki yirmi sene oncesinden planlanmaya baslamis belli ki. Anormal nufus artisi bosuna degil zira. Liman ozelligi cok onemli ve kimileri icin vazgecilmez. Siz anladiniz onu. Bes, on sene sonra Mersin'de Turkce konusan insan da kalmaz bu gidisle... Mersin Serbest Bolge'de is yapan hangi firmalar kimlerle ortak olup hangi sektorleri besliyorlar, Mersin'in yerlileri bilir. Nufus hizla artarken, aritma tesisi ihtiyaci karsilanmayip koca kentin pisligi denize bosaltilirken, haliyle denizde balik kalmiyor... Bizim memlekette cevrecilik "ota, bocege sempati duyanlarin, kedi, kopek sevenlerin bir ortak paydasi, kisitli bir dayanisma alani, kimsenin itiraz etmedigi ama pek de ciddiye almadigi bir sosyal faaliyet" olmaktan kurtulmadikca, Avrupa ulkelerindeki Yesiller gibi ciddi bir siyasi harekete donusmedikce, Mersin'i de kaybederiz, Kizkalesi'ni de, cipurayi da levregi de...
Konu Mersin madem,Ben de bir anımı paylaşayım. Geçtiğimiz yıllarda(sanırım 2 yıl önceydi)..Mezitlide Adnan Menderes Parkında balıktan dönüyordum..parkta yanında 2 kişiyle belediye başkanını gördüm..hemen vardım yanına.Dedim başkanım iyi güzel bir park olmuş ama afedersiniz içinde 1 tane bile lavabo yok...Millet kayaların ardında,çoluk çocuk gizlenecek kaya arıyor abdest bozmak için...Başkandan cevap geldi hemen: -Biz o lavaboları başka amaçlarla kullanırlar diye yapmıyoruz... Güler misin ağlar mısın?Kaç dönemdir başkanlık yapan birisi park ve bahçe işletmesini bilmiyorsa daha ne denebilir ki..!!!
Biz Kökten Mersinliyiz Mersinde Mersinli gerçekten çok az kaldı ... Dışardan göç edenler Güzel Mersin İnsanını bozdular Kendilerine benzettiler ... Bende Bu durumdan hiç hoşnut değilim İnşallah Mersinliler Mersinin değerini anlar ve bir an önce uyanırlar yoksa Türkçeye Hasret kalacaz... Not: 1 Hafta Evvel Mersine Doğu Bölgelerden 3000 kişi göç ettirildi belirli kısımlar tarafından Biz hala sahip çıkacaz...
Selamlar hemşerilerim. Bakıyorum herkesin haklı olarak şikayetleri var. Benim de çocuklar Mersin'de Mersinli kaldı mı ki dediler Mersin'e gelmeyi istemediler. Biz de kaldık İstanbullarda. Arasıra hasret gidermeye geliyoruz. Önümüzdeki hafta da Mersin'de olacağım. Tabii 3 günümün ikisi balık avında geçecek. Avlak yerlerim; Mezitli deresi ağzı, Çeşmeli, Kargıpınarı ve Erdemli olacak. Kaçabilirsem de bir iki günlüğüne Bozyazı'ya giderim. Hepinize buradan selamlar.
bugün rüyamda balığı gördüm, uyanıp peşine gittim. ı ı yok. deniz çarşaf gibiydi. kıyıda milim dalga yoktu. hiç böyle deniz görmemiştim bir bardak içimlik su gibi berraktı. depremmi olacak ne! en azından denizde olmasada rüyamda gördüm balığı
Merhaba, Geç Geri Dönüşlerim İçin Kusura Bakmayın Lütfen Destek Yazılarınız İçin Teşekkür Ediyorum. İnşallah Bu Yeni Tebliğlerdeki Düzenlemeler(bence Yetersiz ama...)Balıkları Bir Nebze Olsun Rahatlatacak Duyumlar İyi Yönde Denetimler Oldukça Sıkıymış Temennimiz Dahada Sıkılaşarak Böyle Devam Eder ve Balıklar Özgürce Yaşayabilir. Fakat İnanın Çok Geç Kalınmışa Benziyor.... Umarım Yanılıyorumdur ve Herşey Güzel Olur
Merhaba, Geç Geri Dönüşlerim İçin Kusura Bakmayın Lütfen Gerekli Düzenlemeleri Tek Bir Kurum Yapmıyor Malesef Bizim Sorunum Bir Tane Değil ki Ama Büyük Sorunlarımızın Başında Tabiki Sayın Macit Özcana Çok İş Düşüyor Atatürk Parkı Kirliliği Konusunda Mesela Benim Bir Önerim Var Esasında Nekadar Olabilirliği Var Bilmiyorum Ama Denenebilir. Şimdi Develetimiz Mahkumlarla İlgili Bir Yasa Çıkardı Biliyorsunuz "Denetimli Serbestlik" Bu Kapsamda Bir Çok Mahkum Serbest Kaldı ve Günde 4 Saat Kadar Kamu Yararına Çalıştırılıyorlar Bu Mahkumlara Denizlerimiz Temizletilse Belli Noktalarda Denizlerimizdeki Balıklara Yem Verilse Ne Bileyim Bunun Gibi Bazı Güzel Faydalı Etkinlikler Yaptırılabilir Mesela. Gönüllü Ceza Memuru Olabilirler Deniz Kirletenleri Tepit Eder ve Ceza Yazabilirler. Böylece Balıkçı Motorları ve Yüzen Balık Lokantalarının Bıraktığı O Kirlilikler Ortadan Kalkmış Olur Diye Düşünüyorum...
Merhaba, Geç Geri Dönüşlerim İçin Kusura Bakmayın Lütfen MALESEF HAKLISIN ŞİMDİ BİRDE SURİYELİLER İSTİLA ETTİ TAM OLDU