Arkadaşlar çoğumuz elimize batan iğneleri pek önemsemiyoruz , ama doktor bir arkadaşımın uyarısını paylaşacağım. Batan iğnenin bizi tetanoz etmesi için paslı olması şart değil. Kestiğimiz yemlerin bagırsakları organları vs bir çok virüs ve bakteri barındırıyor ve batan iğne ile muhakkak kanımıza karışıyor. En yüksek tehlike tetanoz.. Her balıkçı mutlaka tetanoz aşısını yaptırmalı ve tekrarlamalı......
2008 sonu ve 2009 başı zaman aralığında başlayarak bir aşı yapıldı, 1 ay sonra ikinci aşı yapıldı, altı ay sonra üçüncü aşı yapıldı ve 10 sene tetanoz aşısı yaptırmana gerek yok dedi doktor. tavsiye ederim. aşıdan sonra kol resmen tutmuyor. boşa çıkıyor. sert bir aşı ama on sene rahatım.
Iki yil once askerde olmustum kaldi 3 senem=)) Herkesin dikkatli olmasi lazim.Onemli uyari icin tesekkurler:thumb:
kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir husus. hala sol işaret parmağımda izi belli. iğne battıktan 2 gün sonra acılar içinde kızılay dispanserine zor attım kendimi. doktorun dediği cerahat nerdeyse kemiğe işleyecekmiş. işleseydi parmaktan olabilirmişim. aman dikkat..
Çok teşekkürler Okan kardeşim, hepimizi ilgilendiren ve boş verilmemesi gerek çok önemli bir uyarıyı aktardığın için. sevgiler hoşça kal.
Tetanoz gerçekten çok tehlikeli bir rahatsızlık. Bence yaptırılması mecburi olmalı. Askere gittiğimizin 3. günü ilk yaptıkları aşı idi tetanoz.
3 aşıdan sonra küçük yaralar için 10 yıl koruyor.Büyük ve kirli yaralar için 5 yıl sonra tek doz daha yapılması gerekiyor. (Dr'den az kullanılmış bilgi)
Av raporu ve mera içermediği için neredeyse kimse okumamış bu konuyu. Kendimiz kaybediyoruz. Ayrıca yanımızda amonyak bulundurmakta son derece faydalı bir tedbir. Malum Trakonya ve iskorpit bollaştı..
Bu güzel bilgilendirmeniz için teşekkürler ederim.:thumb: :thumb: '' Yumurta ağzına gelmeyince '' misali gibi. Toplum olarak, karakteristik yapımızın yansıması diye düşünüyorum. Hasta olup yataklara düşmeden, ne hastahane, ne de doktor aklımıza gelir. Bende dahil. Bana birşey olmaz.hihi hihi
Daha geçen ay 72 kişi tetanozdan hastanelik oldu 6 sı vefat etti. 72 kişinin yarısına yakını oltacı yada balıkçı . Hiç haberlerde de yok çünki rutin bir hal almış Bence bu aşı şart koşulmalı okullarda.