Olta ile serçe ve karabatak avım (Şansızlığım)

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Öncelikle şunu belirteyim balıkçılık konusunda çok şansızım. Yıllardır bu işe ara vermemin ve yeniden başlamamın sebebi de bu şansızlık ve tecrübesizlik.

Ne günlerdi o eski günler...

Serçe Avım

Bundan 10-13 sene öncesi bir arkadaşla seyhan nehri kıyısına giderdik. Oltalarımıza ekmek takar uzaklara atar ve inci pullusu ile sazan avlamaya çalışırdık. Zaman zaman tuttuğumuzda olurdu.

Günlerden balık tutamadığımız bir gün, inci pullusunu çarpma yöntemi ile tutmaya karar verdik. Bir ben çarpıyorum bir arkadaş çarpıyor yaralanan balıklar suya düşüyor bazen iki balık iç içe geliyor oltamıza...o zamanlar bilmiyoruz tabi çarpmanın önerilmeyen bir yöntem olduğunu. E uyaranda yok ki.

Biz de arkadaşla at çek'de kim daha hızlı çekecek yarışı yapmaya başladık. Ben çekiyorum o çekiyor, ben çekiyorum o çekiyor, derkeeeeeeeeeeeen..... var gücümle asıldım oltama. olta sanırım önce bir balığa ya da başka birşeye takıldı ve onu yardı. Yarması ile sudan çıkması ve oltanın hemen üstünden uçmakta olan 4-5 serçeden birine saplandı.

Kuş çırpınıyor...çırpındıkça çırpınıyor. Malesef hikayem iyi bitmeyecek. Kuşa kanca öyle bir girmişki çıkartırken kuş orada ölüverdi. Arkadaşla az ileri gömüp çarpma yapmaya devam ettik.

Şimdi düşünüyorumda ne vicdansızmışız. Üzülüyorum ama bir yandan da düşünüyorum 12-13 yaşında çocuktuk o zamanlar. Yine de affedemiyorum kendimi.

Saatde geç oldu 10 gün önce başıma gelen karabatak hikayesini de sonra anlatayım size. Ama o hikayemde %100 suçsuzum ve karabatak sapasağlam :)

2. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

Gerek yok arkadaşım o hikayeye sende kalsın hikayen zahmet olmazsa.....

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hasan bana Cahit Onan'ın telefon numarası lazım.
    ıSLANIP BOZULAN ESKİ TELEFONUMUN HAFIZASINDA KALDI.

Teşekkürler

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yukarıdaki hikaye ne kadar üzücüyse, senin bu mesajında o kadar yanlış. :(

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İçtenlikle yazmışsın, eleştirileceğini bilerek ve üzücü sona rağmen yazmaya herkes cesaret edemezdi. Cesaretinden ötürü tebrik ederim.

Karabatak hikayesini de bekliyorum. Bakalım orda gerçekten %100 suçsuzmusun :)

En azından artık bilinçlendik ve çevremizi de uyarabilecek kadar bilgilendik. :)

Seni kötü eleştirenler olacaktır, hazırlıklı ol. :)

6. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Üzücü ama çocukluk işte. Ben de arkadaşlarımla 8-9 yaşlarındayken İzmir Karaburun' da liman içindeki yavru balıkları kepçe ile toplar bi süre beslemeye çalışırdık. Kafamızdaki hesaba göre besleyip büyütecek ve yiyecektik :) Tabi balıklar 1 günde ölürdü. Biz onları denize döküp tekrar yenilerinin peşinden koşardık.

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Benim de 2 martım var ama gayet başarılı operasyonlarla hayata döndüler. :)

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    henüz kuş yakalamışlığım yok sınırlı sayıda denediğim spin avcılığında bir 2 martı dolandıysada sorti yapan olmadı allahtan. Martının dalmaması iyi hoşta burdan şu sonuçta çıkarılabilir iyi aksiyon veremiyorum ve neticede spinle balık alamadığımdan spinden soğuyorum. ama bu hafta sonu kısmetse deniz dalgalı ve bulanık bakarsın çıkar ısrarla denemeye çalışacağım allahtan bir keder çıkmazsa

rapor yazma konusundaki yorumum bu işe gönül verenlerin (en azından kendi adıma) anı ve raporlarını balık olsun olmasın okumak hoşuma gider yayınlamanı bekliyorum karabatak hikayeni

9. Benim de bir kaplumbağa, bir su yılanım var. Yılan livarıma girmiş çıkamıyordu. Her ikiside sağlimen ve tebessümle suya iade edildi. Öpemedim yalnız.

10. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    İyiki yılanı öpmeden yollamışsınız.:D

11. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Bence spiden soğuma :) Aksiyon olarka bahsettiğin WTD ise onu öğrenebilirsin. Ya da WTD gerektirmeyen sahtelere yönel. Mesela su üstülerin düz ağızlıları( su sıçratması için) var. Veya 20 cm su altından gelenler var. Onları dene. Ben ilk levreğimi, düz ağızlı bi su üstü ile yakalamıştım. :)

12. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    Aklıma boğazda yeniköyde yıllar önceki bir olay geldi. Bilenler bilir Yeniköy çok akıntılıdır. İstavrit çaparisi 150 gram kurşun ile uzağa atmak için kamışa abanılır. Ben de öyle yaptım kiiii. bir de ne göreyim oltanın havadan gittiği yerde bir güvercin sürüsü denizden 5-6 metre yüksekten geçmekte. Allahtan ekipman onların üzerinden geçti gitti. Derken güvercinlerden biri tepetaklak oldu denize oturdu. kanatlarını açıp batmamaya çalışıyor. kurşun alttan ben karadan oltayı çeksem batacak biliyorum. Hiç düşünmeden çıkardım elbiseleri atladım suya yüze yüze yanına gittim. aldım kıyıya getirdim. Misina dolanmış. kestim... fanilama sardım kuruttum. kendimi de kuruttum :) sonra uçurdum gitti.

13. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

Vedat abi özelden atıorum telefon noyu hemen

14. kerempek

kerempek kerem

Yaklaşımın için teşekkür ederim Beni değil 12-13 yaşındaki o çocuğu eleştirmeleri gerekir... Belki kendi çocuklarının nasıl davranabileceğini anlayıp erken uyarı yaparlar.

Şimdi balığa gittiğimde etrafımı temizlemeye doğaya olabildiğince az zarar vermeye çalışıyorum. Kar yağdığında bir sürü kuş besliyorum. Balkonuma kumru yuva yaptı.

Fethipaşa korusuna gidip oradaki köpekleri kedileri de besliyorum ve bundan büyük zevk alıyorum.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öncelikle kutlarım sizi; doğayla bütünleştiğiniz için.

12 - 13 lü dediğiniz yaşlarda, hepimizin bazı bilinçsiz davranışları mutlak olmuştur.Bende özenle yaptığım sapanımla kuş avlardım. Çocukluk işte. Şimdi, kombinin bacasında serçe besliyorum. 8 - 10 yıldır,oranın tapusunu sahiplenmiş , her sene yavrular.( Şimdi kaçıncı nesil bilemem.:p :p ) Hergün ekmeği ve suyu , pencerenin mermerinde onu bekler. Aşağıda kedim gelir, kafasını 3. kata kaldırarak miyavlar ve yemeğini ister. Almadan da gitmez.:p :p Ayrı bir mutluluk ve huzur kaynağı bizim için.

16. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

:clap2: :clap2: :clap2:

Davranışından ötürü tebrik ederim seni. Bu yaptığını herkes yapmaz.

:clap2: :clap2: :clap2:

17. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz

saolasın ... bir gün bir yerde biz de güvercin oluruz. İlla ki oluruz . o zaman bir şansım olsun belki biri de bana rastlar demek için .... İyi kalpliyiz, cesuruz yaratılanı severiz.. Hala varız, diyebilmek için .... biraz ıslanmışız ne gam

18. Ben de alkışlıyorum.:clap2: :clap2: :clap2:

19. anka1905

anka1905 Emre

benimde martı yakalamışlığım vardır.:D
    Boğazda istavrit akını var, dipdibe olta atıyoruz. Oltalarımızın ulaştığı yerde de kalabalık bir martı gurubu tur atıyor. Oltayı gönderdim, başta anlamadım, olta boşta kaldı, martı gurubunda bir kargaşa oldu. Ben ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.:D
    Sarmaya başlayınca, bir martı suya yapıştı. Meğer misinem hayvanın kanadına dolanmış. Olayı anlayınca yavaş yavaş çektim kıyıya, hayvanı çıkardık sudan. Martıyı misineden kurtarmaya çalışıyorum, oda ısırmaya çalışıyor. Allahtan o kalabalıkta hayvanlarla arası iyi ustalar vardı, biri kafasından tuttu, bir diğer abim misineyi çözdü, gönderdik hayvanı. Tüylerini bile düzellettik:D

20. emrepasa

emrepasa emre

bigün levreğe at-çek yapıyorum yine,70 cm lik felan bir zargana tuttum.alt gagası kırılmış.çok düşündüm salmak istemedim.kenarda can cekısıyor bende atçek yapıyorum. ama arada gözüm kaymıyor değil.sonra dayanamadım bırakıyım dedim.baktım iptal olmu hayvan,böle bi hüzün bi pişmanlık çöktü.ama hayvan daha ters dönmemiş.bıraktım cukur bir yere dalga vuruyor,gidiyor geliyor derken.bi 10 dakika kaldı öle.en son hayvan canlandı gitti resmen.nası mutlu oldum anlatamam:)