Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Olta kamışlarımızın bakını en iyi ne şekilde yapmalıyız?Kullandığınız bakım ilaçları varsa , tavsiyelerinizi bekliyorum.Pril gibi bulaşık deterjanlarının misinalara zarar vermesinden dolayı , sıvı zeytinyağlı sabunların misinalara zarar vermeyeceği kanaatindeyim.Şimdiden bereketli avlar dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan bütün üyelere kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
ben her balıktan döndüğümde makinadaki misinayı bi makaraya sarıp sıcak suda bekletirim biraz sonrada bez ile tutup tekrar makineye sarımı yaparım hiç sabun deterjan gibi bişeye ihtiyaç duymadım su çok sıcak kaynar derecelerde olmasın.
Onur kardeş merhaba.İlgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan İstanbul'lu Paylaşımcı Olta Balıkçı'sı Onur kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
teşekkürler selamlar Ercan bey.. gerçi siz kamış sormuşsunuz ama ben misinayı görünce onun cevabını verdim kamış içinde makine içinde esas olan tuzdan mümkün mertebe arındırmak , ben yıkıyorum kamışları balık dönüşü ılık suyla, kuruduktan sonrada wd 40 sıkılmış bi bezle siliyorum halkalara extra wd 40 uygulayabilirsin onlardaki korozyon daha fazla oluyor. gres içinde tekstil makinelerinde özellikle de örgü makinelerinde kullanılan çok ince gresler var onları kullanabilirsin yada winkel ww 3000 spray ( sıvı gres ).
Onur kardeş merhaba.Değerli bilgileriniz için tekrar çok çok teşekkür ederim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Ne mutlu sizler gibi faydalı insanlara.Paylaşılan bilgiler dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalıdır.Bursa'dan Onur Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Ben de her av dönüşü kamış halkalarını tatlı su ile yıkar kurular ve sonra da altına bir bez ya da kağıt havlu tutarak üzerlerine sprey yağlayıcı sıkarım korozyonu önlemek için.. makinenin de makarasını çıkarır makarada sarılı misinayı tatlı suya tutar yıkar ve sonra da havlu ile fazla suyunu alır kurularım.. makinanın misina bilyesini de her avdan sonra korozyon yapmaması için sprey yağlayıcı ile yağlarım, her zaman pırıl pırıl kalır ve işlevini kaybetmez.. en azından bunların yapılmasını tavsiye ederim..
Balistol yağını tavsiye ederim,bu yağın hiç bir yan etkisi yoktur,WD40 temizlemek veya pas sökmek içindir yağlamak için tavsiye edilmez...
evet onca para verip makine kamış alıyoruz bakımına özen göstermeyi ihmal ettiğimi fark ettim bende ballistol universal siparişi verdim.