Olta kamışı seçerken kişinin boyu önemlimi. Örneğin ben 1.62 boyun benim için ideal spin surf kamış boyları ne olur
Uzun boylu olmak surfle daha uzağa erişmede fayda sağlasada,bazı orta yada kısa boylularında hayli iyi atıcılar olduğunu gözlemlemişimdir.
Peki kısa boylunun kullanması gereken olta boyu ile uzun boylu olanın aynımıdır Örn: kısa boylu spin için 210 kullanmalı uzun boylu 300 kullanmalı gibi Veya tersi kısa olan 300 kullanırken uzun 240 kullansada olurmu Doğru veya ters bir orantı varmı? Şartlar iyi ve atışı zorlaştıracak ağaç gibi bir şey yokken.
boyun önemi yok üstadım önemli olan kamışı kullanmayı bilmektir.yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim vedat amcanın dediği gibi kısa boylu olupta spin kamışı bir kırbaç gibi şaklata şaklata savuran ve oldukça uzak mesafelere gönderenların sayısı oldukça fazla.ben uzun boyluyum ama 15-17 yaşlarımda okadar değildim.ve ozamanlar elimde 2.80 lik ve ucu serçe parmağımın kalınlığında olan bir DAM kamış ile öyle uzağa yollardımki makinede misinanın ciddi ölçüde azaldığını görürdüm.kamışı doğru kullanmasını bildikten sonra maharet misina kalitesi ve kullanıcıda.
Merhaba doktor bey Turnuvalarda kullanılan surf kamışlar genellikle 3.90 dan başlıyor. Bu turnuvalar malumunuz uzağa erim için düzenlenir. Ben 4.20 lik bir kamış kullanıyorum. Burada tabi kamışın tutuş ergonomikliği de etkendir. At-çek için de aynı ergonomiklik geçerlidir. Kamış uzun tutma sapı kısa ise, atışı etkileyecektir. Siz en iyisi uygun bir vaktinizde gelin merkeze, çay içelim sohbet edelim. 4-5 çeşit at-çek kamışımız var. Bol bol fikir edinirsiniz. Aynı şekilde makineler de mevcuttur En iyisi görüp fikir edinirsiniz
Yeni soru Hocam şu bilgi ve beceriniz ile x markanın y model spin kalmışının hangi boyundan daha iyi performans alırsınız. Yokmu bunun bilimsel bir temeli.
Bilim Okuma ve teorik alışkanlığından mı ne bilimsellik önemli benim içi. Önce teori . Kamışın boyu uzun sapı kısa ise spin için ideal yani. Bunu anladım. Yardım için teşekkürler bu arada çayı müsait bir zamanda gelirim artık. Sizide beklerim tabi.
Hayır hocam, atışı etkiler, rahat atışa imkan vermez. Sonuçta atışı yaparken basıncı-baskıyı, sap kısmından yapıyoruz Ancak bu demek değildir ki (2.70 lik bir kamış için misal) sap ne kadar uzarsa atış da okadar uzar Tamamen denge söz konusu. Dediğim gibi, imkan var ise gelin sohbet edelim, çay içelim kamışları inceleyelim Mesela bende 2 adet at-çek kamışı 2 adet makine var. Selçuk hocamda da 2 adet kamış var. Koray arkadaşımız da da 2 adet var. Ve hepsi farklı modeller
Valla üstadım bilimsel verileri ben bilmem ama tecrübe edindikçe olayı daha iyi kavrayacağınıza eminim:thumb: youtube de bunun ile ilgili çok iyi videolar bulunmakta.bi youtube bakarsan faydalı videolar bulacağına eminim.bu arada spin oltacılıkta çoook ileri sahte atmana gerek yok eğer hedef balık lüfer ve saz arkadaşları değilse barakuda levrek çok ilerilerde gezmez melanur kıyıdan da atlar.tabi lüfer paşa ise hedef onu bilmem.ama sahte balığın kalitesinden tut da misina kalınlığına kadar.sahtenin ağırlığından tut da kamışın atış kapasitesine kadar bir paralel denge söz konusu.:thumb:
Teşekkürler yardımlarınız için. Bilimsel bakarsak olaya bu durum iki bilinmeyeni değil çok bilinmiyenli bir denklem o zaman faktör çok ve herbirinin etki miktarı farklı sanırım. o zaman ne yapacağımı anladım kullanarak durumu anlayacak ve çok para verecez bu iş için. Çaya geleceğim muhakkak.
Eğer işi kullanmaya dönüştürür isek, dünya kadar para harcanırdı, bir sürü takım taklavat olurdu elimizde En iyisi çay hocam özelden telefonu attım geleceğiniz zaman arayın takımları getiriyim inceler görürsünüz