Olta kılıfı yapımı :D

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında meksis tarafından paylaşıldı.

1. meksis

meksis Halis

arkadaşlar forumda ve amatör avcılığın yenilerindenim 8 metrelik kamış kullanıyorum neyse orjinal kılıf vs para verecek göz bizde nerde. Hemen türk işi zekamızı kullandık arkadaşlarla her birimiz eski kullanılmayan birer kaşkol alıp geldk evden, kaşkolu oltanın boyundan 5-10 cm fazla kalıcak şekilde bi ucundan kesiyosunuz daha sonra kılıfta eğer 1-2 den fazla olta taşımayacaksanız kenarında uzunlama olarak 3 c-4 cm eninde parça artıcaktır onuda uzunlamasına kesip alıyoruz ki sırtımıza asmak için askılığımız olsun şimdi kaşkolun tek bir ağzını açık bırakarak geri kalan yerlerini karşılıklı uçları birleştirerek dikiyoruz fazlalık olarak aldığımız uzun parçayıda boy hizamıza göre ayarlayıp dikiyoruz ve eğer kaşkol biraz kalıncaysa oltaları taş kayalık vs lere çarpmalardan da koruyacaktır :D ben ilk gittiğim avımdan sonra yaptım bunu baktık genellikle çoraptan eski pantolandan fln dikenlerde var ama kaşkol bu iş için biçilmiş kaftan daha az zahmetli buda bizim fikrimiz işte (çoğu kiş bu tür şeyleri biliyodur eminim ama en azından ben gibi acemi ve yeni arkadaşları kılıf almaktan kurtarıyım dedim) herkese kolaygelsin ii günler dilerim ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Aralık 2009
  2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Eğer forumlara gireceksen , önce kendini tanıtırsan iyi olur.

3. simendifer

simendifer Sennur

Halis merhaba,

Öncelikle aramıza hoşgeldin. :)

Önerin için teşekkürler, bundan yararlanacak arkadaşlarımız olacaktır. Hazır foruma geliş ve paylaşıma da başlamışken, bir de tanışma bölümüne uğrayıp tanışma konusu açarsan seviniriz. Keyifli paylaşımlar dilerim. ;)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel fikir ,aklıma şu takıldı ki yağmurda su çekmez mi?? ,paylaşım için teşekkürler.

5. meksis

meksis Halis

tanışma kısmını unuttuğum için kusuruma bakmayın hemen giriyorum yağmur meselesine gelince :S biz yağmurlu havada hiç gitmediğimiz için yağmur meselesi aklıma geldi desem yalan olur hemen o konudada çözüm için kafa patlatmaya başlıyorum saygılar

6. dionyzos

dionyzos A. Yavuz

Favori Kamış:
    arıyorum
    Favori Makine:
    arıyorum
    En İyi Avı:
    malesef :-(
    Olta takımı kılıfı olarak eski kot pantolonunuzun paçalarını

kullanabilirsiz... :))