Merhabalar Ustalar yeni bir konu açmamak için başkasının konusunda tavsiye için mesaj yazmıştım fakat kimseden cevap gelmedi konu başlığında da bellirtiğim gibi yeni bir olta satın almayı düşünüyorum ve siz değerli balıkavı.net üyelerinden görüş fikir ve tavsiyelerinizi esirgememenizi istiyorum.İlk oltam Albastar markasına ait makina ve kamış idi fakat zamanla kamış paslandı ve makina da sarma yapmıyor şimdi Albastar markayı kötülemiş gibi olacağım ama ben açıkçası memnun kalmadım aldığım kullandığım oltadan.Satın almayı düşündüğüm yeni makina ve kamışı kıyıdan avlanmakta genel olarak ve uzağa atabilme performansı iyi olan bir takım almayı düşünüyorum bir sürü marka var hepsi birbirinden güzel ama benim ayıracağım bütçe en fazla 150 TL veya fazlası 200 Tl geçmemesi şartıyla.Önceki kullandığım kamış 2.70 cm boyundaydı ve kolum inanlılmaz derecede ağrıyordu at-çek yaparken.Uzağa atmak için almayı düşündüğüm takım ise sanırım daha uzun ve daha ağır olacak sanırım bu nasıl bir mantık dersiniz ama sürekli yakın bölgede denizde pek netice alamadım 3 yıldır
Erhan kardeşim şimdi gelelim senin konuna,madem burada geziniyorum sana yardımcı olayım..olta diyorsun bu bir kere olta takımıdır anladığım kadarı ile,neyse ben sana makina tavsiyesi ve kamış tavsiyesinde bulunacağım,200 liralık olacak tavsiyese bulunduğun takım, MAKİNA;RYOBİ exusima 3000 vi 70-80 lira arası bulabilirsin..ve orta bir makinadır seni 3-5 sene götürür getirir tabii bakarsan. KAMIŞ;Remixon synergy 240cm yada 270cm 10-40 gr atarlı..ben 3 metreliğini kullanıyorum harika bir kamış..yaklaşık 150 grm ağırlığında karbon dayanıklı,birde remixon sorunlarda sorgusuz değiştirme garantili.. fiyatı60-70tl Misina;sulfix 0,25lik kullanabilirsin çekeri 5 kiloya kadar ollanları vardır..fiyatı 20 tl hepsi 170 lira yapar geriye 30 liramız kaldı bu paraylada 3 adet sahte alabilirsin.. ve levrek avı yapabilirsin.. saygılar
Atçek derken çapari avlarını mı kastediyorsunuz? Kamış boyu olarak ne düşünüyorsunuz? Hedef balıklar nelerdir?
Çapari ve yemli olarak kullanmak istiyorum bizim burada genelde istavrit,sardalye,zargana,izmarit,gümüş,kefal balıklarını avlanıyor tabi diğer cinsler de vardır ama ben bunları biliyorum şimdilik Kamış boyu 3.00 metre veya üstü olabilir ama ideal 300cm diyorum
Sayın Murat bey değerli cevabınız için teşekürler kamış olarak bende 3 metrelik düşünüyorum tavsiye ettiğiniz makinayı uzun kamış ile kullanınca nasıl bir performans alırım ?
Erhan 29 yaşında biri olarak sağlık sorunların yoksa 270 lik bir kamış ve makina seni yormamalıdır. Seni yoran muhtemelen güçsüz bir makina kullanmış olmandır. Kamışın da biraz hantal kalmış olabilir. Çapari ve yemli takımlar için genel olarak aynı takımlar kullanılmaz. Çapari - kurşunlu rapala takımları uzun surf kamış ve yüksek devirli güçlü ve hafif makinalar kullanılır. Yemli takımlarda ise daha kısa teleskobik kamışlar ve düşük devirli, daha ağır ve sağlam makinalar kullanılır. Ancak avlandığın bölgeleri tahmin ettiğim için şu aşağıdaki kombinasyonu öneririm. Daha önce kullandığın albastar takım zaten acemilik dönemlerini atmak için alınır. sağlamlım ve güçlülük konularında çoğu modeli sınıfı geçemez. Ama buna bağlı olarak da fiyatları elbette uygundur. Bu durumda başta çapari avlarında kullanabileceğin http://www.balikmarketim.com/?urun-5849-LiNEAEFFE-TURNAFRESH-390-cm-OLTA-KAMISI.html 3.90 uzun gelire 360 lığı da olabilir. ve makina olarak http://www.avpazarim.net/_A3-986-ryobi-ecusima-6000vi-makine.htm Seni yıllarca götürecek mümkün olduğunca hafif ve güçlü bir kombinasyon olacaktır. Makina çok güçlü olduğundan sararken konulunu yormayacaktır. Ancak devri yüksek sayılacağından özellikle çapari avlarında yavaş sarman balığı dökmemen için fayfalı olacaktır. Not : linkler örnek olarak verilir. Fiyat olarak en uygununu araştırmak senin görevindir. Ancak internetten alışveriş yapacaksan sipariş vermeden önce telefon açıp stok sormayı unutma.
Sami bey Allah'a şükür sağlık problemim yok sizin de belirttiğiniz gibi makinadan sorun olabilir çünkü sarma yaparken zorlanıyordum.Tavsiyeleriniz için çok sağolun önerdiğiniz markaları inceledim bana göre yeterli bir takım olacak