Arkadaşlar merhaba elimde bulunan makinalarımı tamir işine koyuldum fakat sorunlu olan parçaların tedariğini saglayamadım sorunlu parçam makina kollarının her iki yanında olan yatak içindeki rul manlar ancak kimisinde plastik kimisinde çelik olan bu parçalar maalesef korozyona ugrayıp bozulmuş bilyaları dagılmış durumda ben bu parçaları nerden bulabilirim elimdeki makinalar 2 adet shakespeare 2 adet silstar 1 Adet Silverstar 1 Adet Rus Mali Baitrunner 2 Adet Remixon var shakespeareler hariç hepsinin ortak sorunu aynı bilyalar ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
Rulmanın üç ölçüsü var. Burada, "d" iç çap, "D" dış çap, "B" ise kalınlık. Elindeki rulmanın bu ölçülerini alırsan, sanayide, rulman satan yerlerde vs. kolayca bulursun. Yada, internette "rulman satış" olarak ara. Bir sürü yer çıkacak, çoğu karaköyde olmak üzere. Oraların iletişim bilgileri var. Telefon aç, mail belki işe yarar. Havale yaparsın, kargoye verirler istediğin rulmanları. Eğer belirtirsen, varsa bir daha bozulmayacak, makineyi sınıf atlatacak seramik rulman vs. de alabilirsin ama fiyatları bir hayli yüksek olabilir.
Çok teşekkür ederim serdar abi bu saydığım makinaların genelde rulmanları birbirlerinin yatağına tam oturuyordu abim ben standart gibi düşünmüştüm neden diye sorarsan biri bozuldu mu diğerinden söküp o şekilde kullanıyordum hemen ölçülerini alacağım çok sağol abim verdiğin degerli bilgiler için
Istanbul'da olsaniz bu tür rulmanlari bulmaniz çok daha kolay olabilirdi. Bende miaina sarimindaki rulmanlardan muzdarip durumdayim, helede tuzlu suda çok kısa sürede paslanip kilitleniyor ve misinayida tahriş olmasına neden olmakta.
Karaköy'de onlardan da var, yada büyük ihtimalle vardır. Seramik veya paslanmaya dayanıklı, kapalı olanlardan alırsanız, bu dert büyük ihtimalle biter. Ama fiyatı bir makine parası nerdeyse olabilir gerçi.
Yolum Karaköy tarafına düştüğünde bir araştırma yapıcam hocam, makul fiyata bulursam muhakkak alicam dayanıklı rulmanlardan
Selam arkadaslar istanbulda karakoyde istenilen olcude rulmanlarin bulunacagi adresi biliyorum.karakoyde carsi icinde ben sahsen oltamakinalarimin ihtiyacini oradan temin ediyorum 6-7 lira tanesi daha kalitelileride olabilir belki ama benim makinalarim icin yeterli bunlar cok cok her sene degistiririm olur biter:thumb: