Olta Seçimi

Konu, 'Makineler' kısmında Tugay22 tarafından paylaşıldı.

1. Tugay22

Tugay22 Tugay

Arkadaşlar ben pek oltaya para vermem ve anlamam da balıkçıya giderim bana levrek veya sazana uygun kaliteli makina ver derim anlaşırız :) şimdi işin profesyoneli arkadaşlara soruyorum

10 kilo levrek veya yayın tutmak için bana bir makara bir de kamış önerirmisiniz?
    Rulman dedikleri şey neyde etkili?
    Balans dedikleri şey ne oluyor?
    Arkadan kilitleme sistemi? ( şu makaranın arkasındaki sağa sola dönen olay mı oluyor)

Mesela şu olta http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=361652&productid=sporkisik312 çok pahalı ama kaç kiloluk balığı çeker? Balığın hareketlerine dayanıklı mıdır??

2. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    bütçen nekadar sölede yapalım ona göre bi takım ..öle giripte bana levrek için makine ver olmaz:):)

3. Tugay kardeşim öncelikle balığı makinenin değil aslında kamışın etkin ve doğru kullanımının çektiğinin altını çizmeliyim..Makine ne olursa olsun 10 kg lik bir balığı kolu çevirerek çekmenin zorluğunu 3 kg bir balık tutmuş olanlar bile bilir.Linkte verdiğin makine bahsettiğin avlar için pek uygun değil..Bu avları güvenle alabilmek için şahsi görüşüm en az 100 euronun sadece kamış için harcanması gerekir..

Rulman makinenin dönen parçalarında sürtünmeyi,sessiz ve düzgün çalışmasını sağlamak için kullanılan malzemedir..Yine şahsi görüşüm kaliteli 4 bilyalı bir makinenin yeterli olduğudur..
    Balans ise makaranın da dahil edileceği klepe yayı ve tutan kısımların dönüş esnasında sarsıntısız dönmesidir..sarsıntılı dönüyorsa balansı bozuk denir..Ancak şunu mutlaka söylemeliyim..Bazı makineler kamışa takılmadan ve misina yokken balansında sorunlu gibi algılanabilir..Ancak bunlar yapılışları nedeniyle kamışa takıldığında sorunsuz çalışırlar..Örneğin Daiwa bg serisi..özelliklede BG 90..

Arkadan kilitleme iki manada kullanılmakta biri değiniz makaranın geri-ileri dönüşünü ayarlama diğeri ise Kalama için kullanılmakta..Ama doğrusu ilk yazılan olmalıdır..Buradaki küçük kol makaranın her yöne dönüşüne müsade eder yada tek yöne kısıtlar..

4. Tugay22

Tugay22 Tugay

çok saol Erdal abi çok teşekkür ederim ama çok pahalı işmiş :) benim bütçe en fazla 60-70 lira

5. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
  6. ozan

ozan Ozan

alba star rr 60 makina ve karbon sargı kamışlardan biri 70 ytl civarında biter;)