Merhaba arkadaşlar, 2 yıldır amatör olarak (İstanbul) kıyıdan balık avlamaktayım. Amatör olarak aldığım kamış ve makinemi değiştirip, yeni profosyonel kamış ve makine almak istiyorum. Bütçe çok önemli değil, öenmli olan gerçekten işimi görecek kaliteli kamış ve makine olması. Çok araştırma yaptım, bolca okudum., araştırıp okudukça daha da kafam karışitı. Üstadlardan bu konuda yardım istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler, Rasgele...
slm selam arkadasım bn 20 seneyi aşkın amaötör olarak balık avlamaktayım kamış makina araştırmasına gelince nekadar araştırırsan okadar kafan karışır sana kısaca tavsiyelerim olacak bunlardan nangisini alırsan al memnun kalıcandan eminol ilki okuma epiks pro65 makina ikicisi okuma vs65makina kamışa gelince lineaffe 4metre 38 cm extreme kamış yada yinelineaffenn 4mtre 25cm 3parca modeliolan extreme2000 modeli kamış bunlarabakarak cok güzel bi set oluşturmuşolursun bu adresten temin edebilirsin http://www.xxyyyyyxxxxxxx.com/
merhaba, öncelikle teşekkürler. Sizin mesajımızı okumadan önce kamış ve makine almıştım. AMa okuyunca şimdi ne kadar doğru seçimler yaptığımın bilincine varmış oldum. makina olarak okuma salina sa65 ve kamış olarakta lineafe unicast 3.90 aldım. Aldığım akşam deneme imkanı buldum. Uzun süredir balığa çıkmamıştım. kamış 415 gr, makine 600 gr. kolum çok ağrıdı, at çek yapmak çok yordu beni. belki uzun süredir çıkmamamdan dı bilemiyorum.Şöyle bir karar aldım, bu noktada düşünceleriniz benim için çok önemli!!! Okuma Salina SA55 makine(435 gr) , lineafe s-curve 4,20 kamış(415gr) ile değiştirmeyi düşünüyorum. engin düşünce ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. *(Kamış Lineafe Unicast kalması gerekli ise unicast 4,20 ile değiştirebilirim,430 gr ağırlık) Teşekkürler...
burda sizin istedihiniz anladım kadarıyla daha hafif bi takım olması ama aldıhınız unucast 3.90 ve vs 65 gayet hafif bir ikikli olmuş o kolunu zun arıması bence biraz hamlıktan oluyor bende oleyımdır iki hafta balıha cıkmıyim ikigün olta atamam doru dürüs. hamlık dedikleri olay odur yoksa kamıış makinadan deil salinaya gelince salinada tuzlu su için üretilmiş kaliteli i bir makina ama bana kalırsa vs yi dehiştirme çünki o amkina çok i bir makina sen bilirsin omakinanın dişli yapısını incelesen bana hak verirsin unacastta gelince oda gayet hafif bir kamış onuda eyer dehişicem dersen gene lineeaffenin 4.30 olan exstrem serisini alderim
Extrem kamışların kapalı boylarına baktımda hep 150 cm, max 120 cm olmalıki kalabalık olan arka bagaşıma rahat sığsın Oltalarım malzemelerim daimi olarak hep arka bagajımdadır.Sonuç olarak kamış seçimimi LINEAEFFE S-CURVE SURF KAMIŞ 4.20, http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2284643 olarak yapmaya karar verdim. Makine olarak ise OKuma SA-55 ile SA-65 arasında gidip gelmekteyim???
Kamış olarak gerçekten güzel seçim yapmışsınız ancak ona göre surf makina almalısınız.Size tavsiyem dam daiwa shimano gibi markaların surf makinasını aramak maliyet fazlla gelirse de okumaya da dönmek.
belik düzünden serkan arkadaşlar aranıza katılalı birkaçgün olmasına rahmen okuduklarım bana çok faydalı oldu bugün 12 adet mırmır çektim kıyıdan yanlız kurt toplarken parmaklarım fena yırtıldı yarın kısmet oltaya gelince pekte kaliteli degil