Merhabalar, Kış aylarında işlerinde hafiflemesi ile birlikte boş vakitlerimi değerlendirebilecek bir arayış içerisine girdim. Aşağıda kaba resmi olan basit ama kullanışlı bir olta sehpası yapımına başladım. Tavsiye, eleştiri ve önerilerinize açığım. Elimde Olan Malzemeler ve Bağlantı Elemanları İlk iş olarak ayakları ve orta bedeni yapmaya başladım, Ayaklar teleskopik olacak en pratik çöcüm bu geldi aklıma. Pim biraz kaba durdu ama idare edeceğiz
Ben fotoğraf makinesi tripodunu dönüştürürken şunu kullandım; bu malzemeyi belki düşünürsünüz. Kolayca kesimini yapabilirsiniz.
Bu resimdeki Cormoran marka, kamış dayama için aparat... ayrı satılıyor. Siz satın almak zorunda değilsiniz, üstündeki yumuşak kısım çıkabiliyor. "Takım sarma mantarı" olarak bakabilirsiniz ve A4 kağıt büyüklüğünde de bulabilirsiniz. İstediğiniz şekilde de kesebilirsiniz. Ben öyle yapmadım, yukarıdaki aparatı hazır aldım, ama sonra onu biri 2'li biri 3'lü olacak şekilde kesip iki ayrı tripoda taktım.
Bende yapmayi planliyorum sizin gibi sezon tam anlamiyla acilmadan takimlari kurmak sizin yalim asamanizin resimlerini bekliyorum
Bravo ! Ellerinize sağlık. Gayet de güzel olmuş. Sazanların o sehpayı sık sık devirmesi dileklerimle ...
Çok güzel bir çalışma olacağı şimdiden belli. Bir köşede bekleyen atmadığım alüminyum borular var. Bakarsın bende bir tane yaparım Sonucu takipteyiz, başarılar.
güzel çalışma tebrik ederim.olta sehbası yapımına yeteneğiniz olduğu kesin.yurtdışında satılan balık takıldığında darbesini kendi veren bu olta kazığını yapmak istiyorum ama tetikği bırakacak mekanizmayı bulamadım bilginiz varmı ne kullannnabilirim acaba.teşekkürler.
Güzel bir çalışma olmuş. Pimler de okadar kötü durmuyor. Ayakların takıldığı parça mdf sanırım. Mdf ise yağmur vs sonrasında sismemesi için önlem alabilirsin. İyi çalışmalar.