Merhaba arkadaşlar sonunda sizlerinde yardımları ile kıyıdan kullanmak için surf takımımın siparişini verdim. Açıkçası çok uygun fiyata aldıgımı düşünüyorum. Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m bunu alacağım. 85 TL Hediye çeki ile 55 TL ye geldi Okuma Safina Noir 55 Makine 85 TL Hediye çeki ile yine 55 TL ye geldi bunların yanında misine olarakta Lineaeffe'nin 0.35mm olan görünmez misinesinden aldım. Hepsi bana 120 TL ye mal oldu. İnşallah iyi bir şey yapmışımdır bunları alarak. Sormak istediğim acaba bu takımla kalamar zokası takıp kalamar avlayabilirmiyim? Birde normal kıyıdan çupra, gümüş vb gibi balıklar tutmak istiyorum bunun için hangi iğnelerden kullanmalıyım kaç gr lık kurşun takmalıyım yani nasıl bir sistem yapmalıyım ? Biliyorum yeni üyeyim ve çok fazla soru soruyorum inşallah bıktırmıyorumdur sizleri
Dostum *Çupra için beklemeli olduğu için ideal *kalamar zokası ile tekneden ise biraz uzun olduğu için sıkıntı yaratır. *gümüşte ise ağır gelir. Kısacası beklemeli av için ideal bir takım almışsın. iğne ve kurşuna gelince kurşunu genellikle akıntıya ve tutacağın balığa göre seçersin. ancak senin kamışının atarı 50-150gr. bu da demektir ki 75-100 gr ideal kurşun ağırlığın.(kamış için) iğneye gelince iğneyi de tutacağın balığın ebatlarına göre seçersin. ama marka olarak sana kesinlikle Owner 50116 serisini tavsiye ederim. (deniz için) kesinlikle çok avcı bir iğne.
Çok çok teşekkür ederim güzel bilgiler için. Yok kalamarı da kıyıdan tutmak için soruyorum. Tekne ile balığa çıkma şansım malesef pek yok keşke olsa . Bu arada dediğiniz iğneyi bu sitede buldum http://www.avmarketi.com/asp/product/1824/50116-OWNER-IGNE ama hangi numara almam lazım numaraları biraz farklı geldi bana. Kıyıdan çupra için mesela yada gümüş için vb ?
o kamışla 130 gram kurşunu leblebi gibi savuruyorum bana mısın demiyor, 150 gramda da hiç sorun çıkarmıyor.. göründüğünden çok daha sağlamdır :thumb:
Oh oh bunları duydukça daha mutlu oluyorum Ama gözümde canlandırınca ya 100 gr kurşun falan çok büyük olmazmı ( sanırım harbiden çok acemiyim ben ) Normal el oltalarında küçücük kurşun takardık bugüne kadar. Yok mu İskenderun' a gelip balık tutmak isteyen bana kurs verecek
Arkadaşlar ürünleri kargodan aldım eve geldim. İlk defa kamış kullamacağım kutusundan falan çıkarttım. Herşey güzel görünüyor ama sormak istediğim kamışı aşağı eğince hemen uçları açılıyor bu normalmi yoksa bi sıkışma sistemi falan yokmu bunların. Açtığımızda sabit duruyor ama kapatınca öne eğince açılıyor takır takır. Birde ürünlerde problem varmı yokmu nasıl anlarım evde ona göre satıcıya onay vereceğim.
Aaa asagi egince uçlari açiliyorsa olmadi simdi... Saka yaptim normal. Iyi günlerde kullanin. Açarken öldüresiye çekmeyin parçalari normal bir kuvvet kafidir. Halka koruma basligi yollamamislarmi kapaliyken takmak için? 2-3tl birseydir yoksa bile en yakin avmarketten temin edilir
Ödüm patladı vallahi . Halka koruma dediğiniz uç tarafa takılan birşey var halkalar onun içinde kalıyor yollamışlar onuda. Şimdi sıra uygun bir zamanda balığa çıkmakta . Tabi bundan önce iğne bağlamayı falan öğrenip hazırlamam lazım takımı .
Ilk etapta hazir takim da kullanabilirsiniz. Çupa için klasik 3 köstekli takim is görür. Olayi kapinca igne misina tercihi (circle, iç tarafi pürüzlü, pala altindan damakli tipler, misina florokarbon, ince, kalin vs..). Çupra ignesinde yemi iyi tutmasi açisindan iç yüzeyi pürüzlü ucu içe bükey igneleri tercih ediyorum. Takimda da beden 0.30 köstek 0.20 fc tercihim. Gümüs için ince çapari, 0.15 beden 0.08 köstek.
sen atış talimini 80 -100 -120 -140 vs bu şekilde ki agırlıklar ile birden fazla deneyerek yap eger acemi isen ilk anda 150 gr felan agırlık takma.. aman ha...ve bu talimler sırasında sana geöre en verimli agırlıgı sen kendin bulursun..
Eyvah eyvah eyvah......... Soruna baktım da, bence 20 gr kurşunla falan başla. Bi de kimsenin olmadığı bir avlakta deneme atışları yap. Yoksa birilerini veya kendini kurşun iğne gibi şeylerle yaralaya bilirsin. Oltanı atmadan önce nasıl atış yapıldığını izle bence bir 10 dakka kadar. Hayırlı olsun. Kazasız belasız...
Çok teşekkürler. Sanırım dediğiniz gibi hazır takım alayım ilk aşamada. Olmadı olta malzemesi satan bir yerde hallettireyim ilk aşamada. Tamamdır abicim kesinlikle dikkate alacağım bu uyarılarınızı. En düşüğü ile başlarım muhtemelen oda yeter sanırım bana. Çok teşekkür ederim. Zaten bukadar acemi iken tek başıma gitmem sanırım ava yoksa kendimi bir anda yem olarak bulabilirim . Olmadı sahilde gezerken güler yüzlü işten anlayan bir abinin amcanın yanına sıvışırım artık kovmazsa beni
Birde okuma safina noir 55 makinanın tutma döndürdüğümüz yerin ucundaki plastik sitelerde gördüğümden farklı bana geleninki bunun sebebi ne olabilir Bütün sitelerde şu şekilde http://www.balikmarketim.com/images/products/05/51/40/55140_buyuk.jpg ama bana gelen bu şekilde http://www.inanilmaz.net/6.jpg okumanın başka modellerinde kullandığı kollardan. Şimdi satıcı arkadaş telefon ile bilgilendirdi beni. Yeni gelen ürünlerde kollar değişmiş. Sağolsun çok ilgili bir arkadaş . Hertürlü konuda yardımcı oldu.
Olta kamışı konusunda çok isabetli bir terçih yapmışsın,memnun kalacagına eminim. Olta makinası tercihine gelince model hakkında pek bilgim olmamasına rağmen okuma markası dolayısıyla iyi olduguna eminim. (bu arada hangi siteden aldın? hızlıal mı?)
ben magzaci.net' ten aldım fakat yeni açılan yenicarsim.com sitesi üzerinden aldım. gittigidiyor tarzı bir site hem hediye çekim vardı hemde alışverişe tekrar %10 hediye çeki veriyordu çok uyguna geldi açıkçası. Çok teşekkürler yorumunuz için.