Olta Takimi Onayi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında polis_26 tarafından paylaşıldı.

1. polis_26

polis_26 Fatih

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Hangi balık için, nerede ve hangi olta takımıyla kullanacaksınız?

3. polis_26

polis_26 Fatih

Eskişehir çevresindeki barajlar ve göllerde daha çok sazan balığı için

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bu durumda söylenecek tek şey; Siz araştırma yapıp öyle karar vermişsiniz.

Ne düşündüyseniz bu kamış ve makineyi seçerken, sonuna kadar haklısınız.

Söylememe gerek varmı bilmiyorum, arka kalamayı ve makinenin arkasındaki mandalı kullanmayı biliyor musunuz?

Son düzenleme: 31 Temmuz 2009
  5. polis_26

polis_26 Fatih

Kusura bakmayın daha yeni olduğum için pek fazla bilgim yok.
    Olta takımı konusunda neyinm kastettiğinizi bilmiyorum.Ama durumuma uygun olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

6. polis_26

polis_26 Fatih

Dha önce makine kullandım ama hppsi aynı mantık mı bilmiyorum

7. polis_26

polis_26 Fatih

yine de anlatırsanız sevinirim

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Fatih kardeş; Sazan avcılığında; daha doğrusu sazan gibi sazan (1 kg üstü) avında dünyada en yaygın kullanılan teknik, forumda sık sık adı geçen, ama boğazdaki çaparicilikle karıştırılan, yemli oltayı uzağa atıp oltayı uygun bir yere/şeye yaslayıp gerekirse alarm zil takıp balığın vurmasının beklendiği "surf avcılığı" tipindeki yöntemdir.

Bu avcılık tipi uzun saplı ve kendisi de uzun kamış ister,

Sizin kamışınız tam bir sazan kamışı değilse de; dört dörtlük bu ihtiyaca cevap verecek niteliktedir.

Gelelim makineye;

Bu amaçla kullanılan sazan makinesi yine surf makinelere benzer, koca kafalı ve güçlüdür. Ama; bir farkla; sazan avcılığı dediğiniz zaman oltanız 10 kg üstü balığı vinç gibi takır takır çekmelidir de... Bir de bu makinede olduğu gibi arkadan kalaması olmalı ve bunu devreye sokan bir mandal bulunmalıdır.

Burada bir soluklanalım ve başka bir kardeşimizin bu yönde sorduğu soruya şu takımı önerdiğimi belirteyim.

Banax Helicon 500 G ve ALBA CARISMA KAMIŞ 360CM

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=605547#post605547

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Eğer avlağınızda sazan güzel yem yiyor, yeme alışıyor, yada halen alıştığı bir yem varsa, küspeydi (zaten yasak) şamandıralı oltaydı, üçlü dip oltasıydı, bunlarla uğraşmanıza gerek yoktur.

Kullanmanız gereken takım helikopter takım ve bir kardeşimizin yoğun avcılk olan İstanbul'da güzel bir sazan yakalamasını sağlayan şu takım (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27087) gibi sazana özgü, yada tüm dünyada "surf rig" adıyla anılan kancası uzun köstekli olta donanımları kullanmalısınız.

Mısır, solucan, gümüş balığı, boili, yada yörenizdeki balık neye alışkınsa, kanca baş parmağınızın tırnağı boyutlarına yakın olmak üzere, takım yemlenir, olabildiğince uzağa atılır....

Kamışın arkasındaki kalama misinaya en hafif asılmada misinayı boşaltacak kadar açılır, tabii bunu devreye sokmak için, arkadaki mandal da geri çekilir....

Kamışınızı bir kamış ayağına yerleştirip geride bir plaj şemsiyesi altında koltuğuna kurulup keyfine bakabilirsin.

Bu makineden o ses çıkar mı bilmiyorum, ama balık vurduğunda... makinen çır çır öter... çünkü misina boşalırken arka kalama ona göre ayarlıdır, yani bu bir alarmdır.

Kamışı su yönünde ayaktan çıkartıp, uygun akış varken (misina balık tarafından düzgün biçimde sürüklenirken) kuvvetli bir tasma atarsınız.

10. polis_26

polis_26 Fatih

Anlattıklarınız için teşekkürler.Kafamda epey birşeyler şekillendi. Sanırım takımı satın alırken satıcıdan da biraz uygulama göstermesni istersem daha faydalı olucak. ya da balık seferim için yanımda profesyonel birilerini götürürsem...

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Hem makinenin kullanımı hem de yöntem konusunda yeterli bilgi alamayabilirsiniz.

Sağlam 0.35 mm üstünde kalınlıkta misina sarın ve başlangıç için linkini gönderdiğim av raporundaki olta takımını kullanın. İnternetten "carp rig" terimini görseller içinde arayın yada çalışırsa aşağıdaki linke tıklayın, fotografları çizimleri inceleyin.

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q="carp rig"&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

12. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Yakup ustad keşke sen konyada olsaydın maşallah senden öğrencek çok şey varmış .

SYG

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yakup hocam herşeyi anlatmış ,size de uygulamak düşüyor,sakın ha 40 cm den küçük yavruları öldürmeyin.

14. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

kalama kalama kalama.. 1 ay önce kaçırdığım balıktan sonra anladım ne işe yaradığını! 0.30 patladı gitti kaliteli misinanın ne işe yaradığınıda anladım! bundan sonra yemlide ikisine ayrı bir özen göstericem.

15. polis_26

polis_26 Fatih

Yakup abi kamış internet sitelerinin stoklarında tükenmiş. tek kalan CARISMA 330. Tavsiyen nedir. Bunu alıyım mı yoksa CARISMA 500 ü direk dükkandan mı alıyım.(DÜKKANLAR KREDİ KARTINA TAKSİT YAPMIYOR DA)

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=1254

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    q

kamış çok uzun bence uygun değil bouynun 300-310 cm olması iyi olur makina normal ama kalıcı olsun istersen kaliteli markaları(dam ) öneririm

17. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Kalama kalama kalama :) :D :eek:
    Bu gün o kalama sayesinde 0.15 mm alba marka sıradan misinayla (1000 m lik bobin halinde satılan en ucuzu, zamanında almışız) 3.600 gramlık levreği 30 dk da güverteye aldım. ;)

Fatih kardeş bence de 330 -360 lık bir kamışlar daha uygun. Lineaefe den vaz geçmesen, şikayet edeni duymadım.

18. dragut

dragut mustafa

Favori Kamış:
    shimano-elegance
    En İyi Avı:
    levrek 8kg 300gr
    sevgili arkadasım inan ki misina ve iğne numarası kısmen bahane 9numara sinek iğne 0 25 misina ile hayatında ilk kez denize olta atan bi bayanın 6 kg lik levreği isparoz ceker gibi kiyiya attiğını kendi gözlerimle gördüm

19. dataes

dataes ümit sarı

Favori Kamış:
    effe cobra 2.40 fiberoptik
    Favori Makine:
    effe 8 bilyalı
    En İyi Avı:
    9 kg pullu sazan
    eğer böyle bir makaralı ile avlanmaya yeni başlayacaksan dip olta kullanma şamandıralı kullan ve şamandıra ile kancalar arasında 3 metre mesefa olsun

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tabii dip derinliğine göre 3 mt değilmi üstadım.