Olta Takimi Secimi Almanya mi Türkiye mi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Cemocan tarafından paylaşıldı.

1. Cemocan

Cemocan Taskin Ogan

Arkadaslar Merhaba,

Kendime bir kac tane olta takimi orta dereceli almak istiyorum. Avlanacak bölgeler Akcay civari, Canakkale Civari, Izmir civari Kiyi dan ve Gemi ile Balik türü Cipura 300 - 600 Gr - Levrek ca 1 kiloya kadar.

Sizden yardim istedigim nokta; Ben almanyada yasiyorum bu sene sonunda emekli olacagim türkiyede uzun zaman kalacagim. Bu arada merakli oldugum konu Balik tutma merakimi gidermek istiyorum.

Soru 1 - Olta Takimlarimi Almanyadan mi alip getirsem Yoksa Türkiye denmi alsam benim icin daha karli olur.
    Soru2 - Balik avciliginda kullanacagim ek malzemeleri nereden alsam almanyami türkiye mi (Cadir, av elbisesi, lamba, kursun, igne, sahte baliklar gibi seyler)
    Soru3- bunlar icin bütcem 1.000 EUR orta dereceli tavsiyeleriniz olurmu saglamlik ve kullanisi kolay

Aciklama: Türkiyedeki Forumlara biraz baktim Türkiyede satilan %60 markalar cin de ayni marka altinda üretiliyormus o yüzden soruyorum Tercihimi nasil yapayim önemli olan Kamis ve Makinesi lütfen tavsiyelerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Belki bu meralarda görüsmek dilegiyle.

Selamlar Rastgele
    T.OGAN - Münih

2. potasyumsiyanur

potasyumsiyanur ŞENER

En İyi Avı:
    küçücük tuttuktan sonra suya saldığım isparozlar
    ben bir ara karşılaştırmıştım almanyada fiyatlar sanki daha iyiydi :S alacağın ürünleri tek tek çıkartıp kombinlerin fiyatlarını karşılaştırmanız lazım ekonomik olması için

3. Cemocan

Cemocan Taskin Ogan

Selamlar Bu ara biraz karsilastirdim %20 - %30 gibi daha ucuz cikiyor. Gerci simdi Türkiyede kur da yükseldi acaba Balik malzemelerinede yansirmiki acaba, Gerci hepsi Ithal yansir herhalde.

Sener bey acaba 1000 eur luk alisveris te % 20 gibi bir indirim yaptirabilirmiyiz Balikcilik Magazalarina bilmiyorum Pazarlik yapiliyormu yoksa dedileri fiyatlar pazarliksizmi cünki balikci internet sitelerine söyle bir göz gezdirdim hepsinin fiyati sanki tek elden satiliyormus gibi ayni indirim söz konusu degil.

Acaba pazarlik sansimiz varmi eger varsa ülkemden almam daha hayirlisi.

Selamlar
    T.Ogan - Münih

4. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Taşkın Bey
    Levrek takımı kıyıdan spin takımhafif ve iyi bir konbin olmalı çipura veayıktan avlanmak için pahalı bir takıma gerek yok.200—300 tl lik bir konbin işinizi rahat görür ayrıca bu konbinde ki makinayı kayıtan yapacağınız avlada kullana bilirsiniz.Spin takım Türkiye de baya pahalı.Avrupa da fiyatlar nasıl bilmiyorum.Shimano stella 4000 lik bir makina 4000tl kamış 1500—2000 civarı.
    Ama kesin olarak şunu öneririm slikon ve maket balıklarınızı Almanyadan almalısınız.Almanyada levrek peşinde olan arkadaşlardan görüş alabilirsiniz.
    Ben makinamı abd den aldım penn clas 4000 Amazondan .Stella 800 — 1000 dolar arası benim bütçemi aşıyor.
    Kamış 200—300 gr ağırlıgın da boy 270—300cm aralığında olmalı.
    İğneler misinalar çok önemli degil.Başlangıçta sıradan malzeme kullanmatan yanayım.Deneyim kazandıkça karar vermek kolay.Balık avında deneyiminiz nedir bilmiyorum.1500 tl lik bir kamışı avlanırken taşa vurup kırmak başlangıçta sık olan bir şey.150tl lik makina 150 tl lik kamışla balık tutan yok mu var.İyi bir takımla avlanmanında zevki başka.
    Umarım yazdıklarım size ışık tutar.

5. Cemocan

Cemocan Taskin Ogan

Sayin Görmez (Hocca) bey,

Öncelikle belirteyim Balik avciligi ile ilgili fazla bir bilgim yok. Cocukken ayda bir dereye giderdik bambu kamislarla almanyaya geldigimde 1-2 kere yine dere balikciligina katildim arkadaslarla 2 kere de Norvec e tekne balikciligina katildim.

Suan 46 yasinda olmama ragmen Almanyada ölümcül hastaliga yakalandim bu yüzden erken emekli yapacaklar bu sene yani 2018 sonuna kadar emeklilik islemi tamamlanir.

Bu yüzden ölmeden önce cocuklugumun özentisi Balik avciligi yapmak istedim. Akcay da evimiz var yaz kis orada olabilirim Önerileriniz dogrultusunda kendime bir iki takim buradan yapayim yani Almanya dan bazen bayagi 40 - 60%
    arasi indirimler oluyor. Kücük parcalar konusunda saten her ay ufak tefek 100 euroluk malzeme aliyorum. O zaman ekdiklerimizide Türkiyeden tamamlariz. Saten 6 ayda bir Almanyaya gelip gidecegim Saten Alman pasaportum var. eksiklerimi o zamanlarda tamamlarim.

Isin birde ögrenme kismi var burada VEDAT ABAYOGLU dedeyi disaridan takip ediyorum. Herhalde ögrenme konusunda bana yardim edecegine inaniyorum cok bababacan bir insan onun gibi Idealist Balik avcisini Norvec te tanimistim ayni ona da benziyor tesadüf iste.

Bu önerdiginiz takimlari takip edecegim simdilik 369,-EUR ya buldum shimano Stella 4000 lik eger dogruysa firma ile irtibata girip alicam bir tane Olta Kamisi icin de Okuma nin kamisi gördüm dediginiz mivalde oda 199 EUr dan 89 EUR düsmüs.

Önerileriniz icin cok tesekkürler görüsmek üzere

Selamlar
    T.OGAN - Münih

6. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkese Selâmlar ….

Ilk temennim,,, hayirlisiyla emekli olup, kendinize ayiracaginiz zaman dahil, rahat ve mutlu bir hayat sürmeniz !
    ……………………
    Kullanabileceginiz ekipmanlar konusunda yardimci olmaya gelince,,
    Ayirdiginiz bütceyle,, uzun zaman demode olmayacak ve 2ci el olarak kolayca müsteri bulabilecek kalitete ciddî ürünlere sahip olabilirsiniz ! Zira yerinde ve yeterli !
    Tercihinizi Almanya'dan yana kullanmaniz ,, sececeginiz markaya ve bazi ürünlerine göre degisiklik arzetmekte ! Tamamen "ALMANYA DAHA UCUZ " demek yanlis !

1 Surasi muhakkakki,,, ülkemizde KÖRÜN DEGNEGINI BELLEDIGI GIBI BELLENEN markalar ve ürünlerinin disindaki ürünlere yönelmek,, yavas yavasta olsa , önceki yillara nazaran cok daha fazla ! Portal zihniyetinin ve bazi sade
    cesaret sahibi tehlikeli klavuzlar sayesinde,, Klâsik tabirle ,,, Shimano , Daiwa , Okuma , en fazla konusulan isimler oldu ! Almanya'da ise ,, marka ve ürün yelpazesini, sadece magaza personeliyle cok daha farkli sekillerde genisletme
    sansina sahipsiniz ! Zira kriter,, MARKADAN , AVRO'dan ZIYADE, malzemedeki kullanim avantaji veya dezavantajidir !

2 Üzülerek belirtilmesi gerekirse,, magazalarimizin (Ist-Izm) , hizmet ve malzeme tanitimi konularindaki yetersizlikleri son derece rahatsiz edici ve düsündürücü ! ALICININ, hic bir sey bilemiecegi,
    akil edemiyecegi üslûbu ve yargisiyla,, sizi "KENDI ARZULARI DOGRULTUSUNDA YÖNLENDIRME" mantigi her zaman karsilasilan bir dert ! Yani,, is hayatinda cok konusulan tabirle,,
    Sefin bürosuna kendi fikirlerinizle giriyorsunuz, ama oradan Sefin fikirleriyle cikma mecburiyetiniz var ! Almanya'da ise, sorulariniza alacaginiz cevaplarla ögrenecekleriniz, size kendi kendinizi yönlendirme cesareti verir !
    Alinanlarin yaninda tamamlayici malzeme ögrenimi yerlesir ve birlikte en optimal sekilde kullanim tecrübesi kazandirir !

3 Bir baska önemli husussa,, ekonominin zaten yanlis calisan dislilerini dahada sikistirip yavaslatan enflâsyonun, maliyet ve kâr unsurlarina etkisi sonucu ortaya cikmasi beklenen fiyat farkinin, TÜM MARKALAR ve ürünleri icin
    gecerli olmadigi ! Cok enteresan sekillerde ALMANYA'DAN DAHA UCUZA gelen "ciddî malzemelerle" karsilasabilmek mümkün ! Ama bazilarinda,, € olarak % 20, % 30 , %50 hatta %100 fark var !

Bu,, 1 paket igne olabildigi gibi,, 1 kamis yahut 1 makina olabiliyor .

Misal :
    GAMAKATSU 5213N Siyah igne 2 Numara 10 tane Almanya'da 19 , ülkemizde 37 Ytl !
    SHİMANO FORCEMASTER BX 270MH 14-40GR Spin 770 TL Almanya'da 80 € civari yani 600 ytl
    SHİMANO BEASTMASTER EX 270 MH 14-40GR Spin 940 TL Almanya'da 100 € civari yani 740 ytl
    Fakat, ülkemizde 1580 tl'lik MAJOR CRAFT X-RİDE 962M kamisi,, Ingiltere'de 270 £ = 302 € yani 2237 TL ,, Almanya'da Enternet üzerinden 245 € + %19 KDV ile = 291 € yani 2153 TL !

Bu nedenle,, yönlendigimiz malzemnin secimini yapmadan, sunda karar kildim demeden, böyle bir arasirmaya girmenin pek sihhatli olmadigini düsünüyorum !
    Zira, almaniz gereken ucuz olan degil, Av sartlariniza ve kullanacaginiz tekniklere göre ihtiyaciniz olan ! Zaten ayirdiginiz bütceylede bunu destekliyorsunuz !

Malzemeler detayina girersek,,,,

Malûm, günümüzde gerek tatli sularda, gerekse tuzlu sularda yapilan avlarda kullanilan tüm malzemeler, 2 teknik altinda gruplaniyorlar .
    1 ci grup, SPINNING denilen ve kullanim sekliyle ,,, halkalari , makinasi ve dolayisiyle misinasi suya bakan malzemeler oluyorlar.
    2 ci grupsa , CASTING denilen, kulanim sekliyle,,, halkalari , makinasi ve dolayisiyle misinasi kamis üstünde yer alan malzemeler olarak taniniyorlar!

Her iki grupta kullanilan makine sekilleride farkli.. Spinning'de SABIT BOBINLI makineler, CASTING'de ise, DÖNER BOBINLI makineler kullaniliyor ! Ayrica casting makinelerde L Yahut sonu 1 le biten rakamlar SOL EL icin, R ve sonu 0 la biten rakamlarda SAG EL icin üretildigini gösteriyor !
    Bir baska husussa,,, kullanilacak malzeme seciminde,,, birinde L (light) yahut M (Medium) R(regular yani normal aksiyon)olarak secilecek olan kamis ,, diyerinde bir üst sinif (LM yahut MH) ve F (Fast yani aksiyonu daha sert ve cabuk) malzeme olmasini gerektiriyor !

Isterseniz, arastirmalariniza önce bu taraftan baslayin ve ne cesit malzemeye yönelmeniz gerektigine karar verin.
    Surasi muhakkakki,, her iki grubunda kendi kullanim konsepti icinde ,, gerek normal ve hafif ön takimlarla avlanilan mesafe ,,, gerekse yakalama ve mücadele etme konularinda adaptasyon süreci isteyen hem kolay hemde zor taraflari var.
    Casting tekniginde makine kullanimi,, baslangicta cok daha fazla dikkat isteyen bir husus.. Ama, o stepler gectikten sonra, spinning'e göre cok daha modern, zevkli ve kontrollü ! Spinning'in alisilagelmis , rutin islerinden uzaklasmak, yeni bir teknolojiyle daha farkli heyecan yasamak isterseniz, düsünmenizi öneririm !

Zira isin basinda olmakla,,, ögrenme ve uygulama konularinda her ikisinede ayni mesafede sayilirsiniz !

Ayrica,, Casting kamislarda "GENELDE" , kamis SAPI kullanim pozisyonunda kavranildiginda , kavrayan elin isaret parmagi alt tarafta tipki bir tabancada oldugu gibi tetik seklinde bir uzantiyla bulusur !
    Bu isi spinning tekniginde, spin makinenin baglanti ayagi üstlenir !
    ……………………………..

Kisisel görüs ve tavsiyelere gelince ,,

Önce asagidaki bulundugunuz bölgenin önemli magazalarindan bir kacini ziyaret etmenizi rica ediyorum..
    Görmenin ve bilgi edinmenin cok önemli oldugu bir konuda bunu yaparsaniz, oradaki kisilerle konusur ve projelerinizden bahsederseniz ufkunuz genisler, bütce, av sartlari ve ihtiyaclariniza göre kendi düsüncelerinizide katmaniz kolaylasir !
    Ayrica,,, bilhassa, Fisherman’s Partner magazalarinda, ARADIGINIZ her malzemeyi görsel sekilde inceleme firsati bulursunuz ! Zira Almanya genelinde , cesitlilik, detay (!) ve fiyat konularinda ciddî bir yeri vardir !

Almaniz sart degil !

Malzemelerle tanisin ! Gördügünüz bir malzemenin diyer malzemelerle olan ilgisini düsünün ! Sert ve yumusak SAHTELER konusunda, frene basilmazsa,, nasil bir kolleksiyon sahibi olunacagini ve orada herkesi bekleyen birbirinden güzel KURULMUS TUZAKLARI simdiden görün ! Ihtiyaclariniza ve fazlasina (!) karar vermeniz kolaylasacaktir !

Hedefinizdeki av sekliniz, Bottan, kiyidan atip cekmeli veya beklemeli sekilde olduguna göre, ilk olarak,,,, Bilinen ve taninan tarafiyla ve su anda ilginizi daha fazla cektigini düsündügüm SPINNING teknigine yönelin !
    KULLANMAYI DÜSÜNDÜGÜNÜZ YUMUSAK veya SERT SAHTE AGIRLIKLARDAKI YELPAZEYE GÖRE ( Mesela 2,40 M - 2,75M uzunluktaki kamislarin 7 - 35 ,, 14 - 40 ,, 14-56 ,, 15-60 gr) atarda olanlarinin 2 parcalilariyla ilgilenin.. Önce,,, SAPLARI makina baglama yerinden taa, kamis topuguna kadar capi degismeyen, mantar yahut EVA (genelde siyah renkli) köpük tabir edilen malzemeyle donanimli olan kamislara bakin .

Makine yatagi ile topuk arasinda bosluklari olan, uzun ve ciplak karbon iskeleti görünen SINIF KAMISLARINI SIMDILIK BIRAKIN !

Kamis halkalarini ayni cizgi üzerindede görecek sekilde, 2 parcayi birlestirin ! Yani sayica fazla olan uc parca halkalariyla, saptaki halkanin (larin) ayni hizaya gelmesini saglayin. Birlestirmeyi yaparken, üst parcaninmi SAPA , yoksa SAPIN mi uc parcaya gectigine dikkat edin . Her türlü secimde , SAPIN UC PARCAYA gectigi SPIGOT sekil baglantiyi tercih edin ! Her kamis degistimenizde,, kamisin , üzerinde yazilan L - ML - M - MH - H - XH ve 5-18 , 7-28 , 10-35, 10-40 , 15-50 gibi degerlere ve tutus rahatligina, agirligina, SAP UZUNLUGUNA ve KISALIGINA GÖRE ,,, tek elle atarmis gibi yaptiginiz hareketlerde DENGESINE, SAPIN ve kamis genelinin elinizdeki UYUMUNA, yormasina, cekip gidecekmis gibi olusuna, az veya fazla titreyip sallanmasina , cok veya az kivrilmasina dikkat edin ve bu calismalarinizda alacaginiz kücük notlarin , büyük faydasini göreceginizide unutmayin ! Taninmis, taninmamis markalar arasindaki , fiyat ve islevsellik FARKLARINI bizzat görün, anlayin ! Neden hosunuza gittigi ve neden sectiginiz konularinda sizinde fikriniz olsun !

2,40M 7-28g veya 10-35gr. Yahut 10-40 gr. bir kamisi ,, ayni kamisin ayni atarlardaki 2,70m olaniyla karsilastirin. Ayni atar araliklarinda olmalarina ragmen, kamis boylarindaki hareketlerin farkliligina, cokluguna, azligina yumusak veya sertligine dikkat edin ! Zira, ilerde , sectigimiz kamisin atar araligi ve o rakamlar disinda düsünülen + - toleransa göre alinacak farkli sahtelerin kullanim alanlarini genisletir,, farkli tekniklerin uygulanmasinda UYUM zorlugu yasamazsiniz. Meselâ, Fisherman's Partner'de,, SPORTEX CX2702 Carboflex ClassX ve SPORTEX CX2402 Carboflex ClassX kamislarinda bu testi yapabilirsiniz !

Zira tolerans konusunun iyi hesaplandigi bir kamis ,, hangi marka, hangi ürün olursa olsun, bana göre malzemesi, enerjisi ve aksiyonu bakimindan herkesten 1 kamis boyu önde sayilir ! Misal vermem o yüzden Sportex'ten yana oldu !

Fisherman's Partner 3-4 sene varki DAIWA makine satisini birakmisti ! Daha ziyade ABU GARCIA, BALZER, DAM, FENWICK, FIN-NOR, FOX, GAMAKATSU, ILLEX, OKUMA, PENN, QUANTUM, RYOBI, SHIMANO, SPRO, ZEBCO, WFT satiyor.
    Bu kadar marka icinden , lütfen isim ve gösterise TAKILMAYIN ! Zira ayirdiginiz bütce ,,,, arastirmayi , test etmeyi, karsilastirmayi, hic kimsenin tesiri altinda kalmadan kendi fikirirlerinizinde olmasini gerektiriyor !

Sonra,, yukarda sayilan markalarin, her nekadar farkli kalite ve ciddî fiyat seviyelerine varan ürünleri olsada,, yinede herkesin yetisebilecegi mesafede olanlarini bulabileceginizide unutmayin !
    Ayrica bu magazanin en önemli özelligi ,,, her hafta , yukardaki markalarin belli kamis ve makine ürünlerini ciddî ucuzluklar uygulayarak satmasidir ! Meselâ,,, PENN ve SHIMANO makineler, bildigimiz alisveris paletleri üzerine YIGIN olarak konulupta satilirlar !

Kisaca,,,, arastirmalarinizda beyendiklerinizide not edin ve paylasin . Zira bu isin devami ve corbada tuzunuzun olmasi ,,, sizi malzemeyi taniyan ve farkli sartlarda kullanmasini bilerek avlanan bilincli bir balikci yapacaktir !

Umarim yardimci olabilmisimdir,
    Saglicakla...

Fisherman’s Partner
    1 Bodenseestraße 275, 81249 München
    2 Gruber Str. 9, 85599 Vaterstetten

Montag 09:00–18:30
    Dienstag 09:00–18:30
    Mittwoch 09:00–18:30
    Donnerstag 09:00–18:30
    Freitag 09:00–19:00
    Samstag 09:00–16:00
    Sonntag Geschlossen

AKM - Angel- und Ködermarkt
    Hermann-Lingg-Straße 11, 80336 München

Montag 09:00–18:00
    Dienstag 09:00–18:00
    Mittwoch 09:00–18:00
    Donnerstag 09:00–19:00
    Samstag 09:00–12:30
    Sonntag Geschlossen

AFG Münchner Angler
    Dachauer Str. 109, 80335 München

Montag 09:00–18:00
    Dienstag 09:00–18:00
    Mittwoch 09:00–18:00
    Donnerstag 09:00–18:00
    Samstag 09:00–15:00
    Sonntag Geschlossen

Cemocan, yeknet ve potasyumsiyanur bunu beğendi.
  7. Cemocan

Cemocan Taskin Ogan

Boran bey Merhaba,

Yazdiklariniz karsinizda cok sasirdim, sanki kendimi üniversitenin koltuklarinda degil labartuvarinda gibi hissettim Balikcilik konusunda bu kadar bilgi ve bu bilgiyi kisiye uygun ve olaylara katarak ögrenebilmesini saglayarak bu kadar güzel aktarabilmek deneyimin ve bilgi birkiminin bir üst seviyesi oldugunu kabul ederek saygiyla bundan sonrada vereceginiz bilgileri göz önünde bukundurarak basindan bilincli balikciligi ögrenmek isterim.

Bunndan önce bir kac parca almistim bu yazdiklarinizi göz önünde bulundurarak bunlarin benim isime pek fazla yaramayacagini düsünüyorum ancak olsun benimle birlikte belki balikciliga gelecek baba, abi kardes veya bir arkadas yanimda durarken bana arkadaslik yaparken onlara veririm kullanmalari icin,

Aldigim malzemeler ; Shimano Vengeance BX Sea Bass 240 MH 20-60 atarli für 25,-EUR Bu kamisi almamdaki etken
    yukarida belirttiginiz balikci magazasina öylesine bir ugramistim gecerken görmüstüm orada iki tane Shimano yan yana duruyordu biri 164 EUR du biri 79 EUR dan düsmüs 25 EUR du oradaki yetkiliye aradaki farki sordum pahali olan 2 70 T60 karbon ve Fuji yüzükleri 7 - 14 atari varmis. digeride yukarida belirttigim özelliklerdeydi. Isin aslini bilmedigim icin hemen aldim cünki Spin kamis olarak kullanabilecegimi söylemisti.

Shimano Alivio 6 000 FA 1+1 BB Bu Rolle yide 30 EUR karsiliginda 50% indirimli yaparak bana verdi. Git bunlarla biraz ögren dedi. Benim icin uygun olan indirimli ürünleri takip edecegini söyledi yavas yavas gelistirirsin dedi.

Saten ben durumumu anlatmistim adama iste seneye deniz de kiyidan avlanacagimi denk gelirse diger balikcilarla teknelerle baliga cikacagimi hedef baliklarim Levrek, Cipura, gibi Ege baliklari 400 Gr - 1 kilo arasi baliklar ara sira da denk gelirse büyük baliklar diye izahat etmistim. Adam indirimli ve bana ugun bunlari tavsiye etti aldim 1 ay önce felan. Tabiiki bunlarin yaninda yine indirimli 40 EUr lik felan sanal yem igne mantar gibi iste bir seyler verdi bir kutu, kutuyu kendi hazirladi.

Bizim burda bir Park var bayagi Golf sahasi gibi bos araziler var. Orada bir kac kere denedim misinenin ucuna bir kursun baglayip attim ancak atamadim fazla bir mesafe gitmedi tabii ki moral bozuldu adama geri götürdüm malzemeleri ancak cok indirim uyguladagi icin geri almadi malzameleri bu bozuk degil dedi Pahali malzemeler alirsam daha iyi daha uzaga atacagimi söyledi pek güvenemedim kaziklandim diye düsündüm. Ancak yazilarinizi okuyunca anladimki sorun bende adam beni kaziklamamis.

Bora bey ben ne yapmak istedigimi daha detayli anlatayim size bu sayade sizin önerileriniz dogrultusunda bende dediginiz gibi balikci magazalarini SIk SIk dolasayim nasil olsa vaktimiz var cok güzel 2 - 3 takim yapayim kendime uzun yillar kullanabilecegim eger sizinde vaktiniz olursa tabii ki.

Benim Avlanacagim bölge Ayvalik dan Babakale ye kadar olan bölge iste bazen Limandan, bazen Kayalik bölgelerden, bazen sahilden, ve denk gelirse Balikci tekne sinden. Saten ögrendikten sonra kendi Teknemi kücügünden almak istiyorum. Bilmiyorum yunan tarafina gecip Alman Pasaportu yla balik avlayabilirmiyim birde oralardan avlanmak istiyorum. bu sabah balikciligi da olur öglen balikciligida aksam da olur hemen hemen hergün gitmek istiyorum bazende derelere giderim herhalde kaz daglarinda Cünki benim hastaligim AKCIGER ve KALP bunlara bagli olarak ayaklarimda ödem olusuyor doktorlar fazla yasamassin dedi ancak babamlar Akcaya gelirsen Havasi düzeltir dedi. Bende durum öyle olunca TV basinda oturmaktansa Kavede okey oynamaktansa kendimi dogaya atiyim dedim. amaclarim nacizane bunlar.

Hafta ici Fischerman's Partner Balikciliga gitmek istiyorum dediginiz gibi bir bakayim göz gezdireyim.

Önerileriniz icin cok tesekkürederim degerli vaktinizi ayirdiginiz icin minnettarim. O taraflara gelirsem belki görüsme sansimizda olabilir Saygi ile selamliyorum.

T.OGAN - Münih