olta tavsiyesi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında onur35 tarafından paylaşıldı.

1. onur35

onur35 onur

mrb. bn deniz ve tatlı su için ayrı düzgün iki olta edinmek istiyorum. elimde sadece deniz için olta var. o da düzgn bişey sayılmaz. uzağa atabileceğim, iri balıklara dayanıklı tatlı su ve deniz oltası tavsiye eder misiniz?

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bütçeniz ve avlamak istediğiniz balıklar hakkında bilgi verirseniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

3. onur35

onur35 onur

gittiğim bölgelerde çipura kopez, ispari levrek gibi balıklar çıkıyor. tatlısu işine ilk defa bşlcm. kıyıdan attığım için uzağa atabilmem, bi de kamışın dayanıklı olması önmli.bütçe 200-300 ikisi için

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  5. onur35

onur35 onur

tatlı su ve deniz oltaları için toplam 200-300 olarak düşündüm. sadece deniz için imkansız bu fiyat :)

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu set her ikisi için de iş görür. Siz tatlısu için ayrı deniz için ayrı takım kullanacaksanız onu bilemem. Ben öyle bir ayrım yapmıyorum.

7. onur35

onur35 onur

bilmediğim ve sürekli tatlı su ve denize ayrı takım dendiği için öyle sordum. yoksa bir farklılık yok kafamda. yardım için çok teşekkürler.

8. carphunter1

carphunter1 kasım

En İyi Avı:
    sazan 7,200kg
    captain cast strong kamış tavsiye ederim denize 4,5 makina olarakda silverstar surf var hesaplıdır 140 150 tl tutar tatlı su içinde captain t-rex 3,50 makina olarakda 60lık phantom kulanabilirsin 5kg ye kadar kalaması dayanıklıdır kaçırma yapmaz 80 90 tl ye de bu seti çıkarabilirsin. gerisi malum rastgele :)

9. karakalp

karakalp

bence hem sazana hemde surfe yonelik bir takim yap. tatlisu ve deniz takimi diye 2 ayri takim yapma. yucel hocamin soylediği gayet guzel bir takim. gonul rahatligiyla kullabilirsin. makine pahali geldiyse degisik secenekler sorabilirsin. makina seciminde devir 4.1:1 i gecmesin. benim de sana tavsiyem degisik bir secenek olarak bu makinadir http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16847 Rastgele.

Son düzenleme: 8 Ağustos 2010
  10. matti

matti murat

kamış olarak captain cast strong 3.60 veya 4.20 tabi bulabilirsen makine olarakta yine captain bd 7000 veya 5000 önden kalama makine tavsiye ederim arkadaşım.bende kamış ve makinesi var(7000) inan 2.5 senedir bozamıyorum asla bakım yapmadım denizden çıkar aylarca beklese bile paslanma filan yapmıyo yağlamana bile gerek yok.aslında bakım yapsak daha iyi ama o da bizim hatamız.üstelik fiyatlarıda gayet makul paranı pahalı malzemeye boşa harcama derim üstelik kamışın atarıda mükemmel ve olduça hafif.memnun kalırsın.hadi eyvallah kardeşim..

11. onur35

onur35 onur

fiyat gayet uygun da yücel abinin tavsiye ettiği kamış ve makineyle aynı işi görür mü? uzağa atabilmem ve kamışın sağlamlığı açısından soruyorum.

12. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    Yücel usta’nın seçimine katılıyorum, Daiwa Emcast serisi Tatlı su avcılığında en çok rağbet gören makinelerden biri. Genellikle sportif sazan avcılığında 3 veya 4 makineli set şeklinde kullanırlar. Denizlerde uzağa atabilmek için ihtiyacınız olan surf makine ve kamış olarak aynı seti kullanabilirsiniz. Bende Eski serisinden Daiwa Emcast 5500 den 3 adet mevcut ve çok memnunum. Size âcizane tavsiyem ucuz iki takım yerine bu veya buna benzer iyi bir takım yapın daha sonra ihtiyaç duyarsanız tatlı su için farklı bir kamış ilavesi yapabilirsiniz.

13. amatör123

amatör123 gamze

mrb. ben amatör olarak hoş vakit geçirmek amacıyla bir olta edinmek istiyorum çok uygun fiyata bi olta seti buldum acaba işimi görür mü sağlam bir olta mıdır fikrinizi almak istiyorum bütçem düşük öğrenciyim fakat makine elimde kalsın istemiyorum tavsiye edeceğinz başka bi ürün varsa uygun fiyata bakabilirim http://www.hepsiburada.com/Liste/se....aspx?productId=outburc027&categoryId=1308748

Son düzenleme: 9 Ağustos 2010
  14. matti

matti murat

yücelustanın tavsiyesi kamışı bilmiyorum ama benim önerdiğim kamış gerçekten çok hafif ve atarı çok iyi.ayrıca daiwanın makinalarının orjinalini türkiyede bulmak çok zor dikkat et çakma makinaya denk gelme.sen bilirsin yinede hadi rastgele kardeşim

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daiwanın orjinalini Türkiye de bulmak artık zor değil. Artık yetkili bir distrübütörü var. Yerinde makinaları ve kamışları inceliyorum . Beğenmediğim hiçbir ürünü hiçkimseye tavsiye etmem.