olta ve makina için yardımlarınızı bekliyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında emoran tarafından paylaşıldı.

1. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
  2. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    düzeltme

linkleri düzelttim kusura bakmayın
    Surf tipi aşagıda linkini verdiğim kamışı (kamışın kısalması bagajda yer tutmaması hoşuma gitti) ve makinayı almak istiyorum .Bilgisi olan arkadaşlar fiyat ve perfonmansı düşünüp bu konudaki bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.Farklı önerilerinizide bekliyorum. Ayrıca şu anda kullanmakta olduğum
    Banax SX3000 makina ve 2025 Alba 3.50 mt platin kamışla 3.00 mt bir kamış ve remixon 60 lık bir makine var

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-3119420
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-02.02.009

Son düzenleme: 2 Ekim 2007
  3. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    kamış güzele benziyor. ama makine için biraz daha kaliteli bir şey düşün derim. okuma impact IM 50 veya 65 güzel mesela.

4. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    Teşekkürler
    Okuma yı inceliyorum.Daha iyi ise tabiki onu alırım

5. profösör emrah

profösör emrah

Favori Kamış:
    olta-zıpkın
    En İyi Avı:
    turna 7,900gr.
    abı ben de yenı makıne aldın aldıgım satıcıya sordum ne marka alayım dıye sordum remıxon almada ne alırsan aldedi bende albastar gold 50 aldım guzel makıne

Son düzenleme: 3 Ekim 2007
  6. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bendede Pelicanın 3mt.lik kamışı var. Kamış çok güzel fakat en uçtaki kısmı çok zayıf ve genelde ufak bir zorlama ile kırılıyor.Bu deiğim 3 metrelik için ama daha büyükleri nasıldır bilemem.Ben en uç kısmına dolgu silikon koydum ve 3 senedir kullanıyorum,çokda memnunum,ayrıca halkalarıda kolay kolay paslanmıyor.

7. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    evet

remixondan vazgeçtim artık :)
    okuma üzerinde duruyorum

8. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    İlginiz için teşekkürler

9. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    sonuç

İlginiz için hepinize teşekkürler arkadaşlar.
    Bugün istoça gittim orada pelikanın kamışını gördüm güzel fakat biraz kaba geldi bana . Geçen hafta albadan 2025 3,50 mt platin lkamış almıştım. Bugün alba 2017 evolution 3.9 m 190 gr atarlı kamışla onu değiştirdim.Aldığım kamış internet sitesinde yok onun için link veremiyorum ama aynı D.A.m'a benziyor (spezipower resimlerinden gördüğüm kadar).
    Kamışın kapalı hali 98 cm makinede 60 cm yukarı takılıyor.

Şimdide rapala yahut kaşık atmak için hafif bir kamış aramaktayım :)
    Artık yardımlarınızı esirgemeyin ;)

10. profösör emrah

profösör emrah

Favori Kamış:
    olta-zıpkın
    En İyi Avı:
    turna 7,900gr.
    kemal abı benımde soyadım yaman sen nerelısın

11. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
  12. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    ya arkadaşlar kıyıdan kullanmak üzere bana kamış ve makine önerecek bir arkadaşım yok mu aceba...

makina nın iyi bir çekeri olması gerekmekte. 0,25 yada 0,30 misina ile kullanıp rahat 10 kg gibi kaldırma kapasitesi olmalı.

kamış 4 mt nin altında olmayacak teleskopik bir kamış olacak. sağlam olmalı ve 75-300 gr arasında atarı olmalıdır.

Lütfen kullandıklarınızdan ve tecrübenizden yararlanayım...

13. acımert

acımert

Favori Kamış:
    SHIMANO Big Baitrunner XL, SHIMANO StandUp 2030, PENN GLD30II, PENN Tuna Stick, Lineaeffe Turnafresh
    En İyi Avı:
    Henuz tutamadigim
    Kamis ve makina beklentileriniz ve ayirdiginiz butce cok onemli. Orta seviye ve butcedeki makinalardan D.A.M modellerinin 5 rulmanlisindan daha ustlerine kadarini rahat oneririm. D.A.M ATP 850 2. makinam, cekisi sarmasi cok iyi fakat malzemenin boyasi soyuldu. Grafit govde olmasi paslanmaya karsi olumlu ve hafif. ATP 5 serisi de olabilir. Bu arada SHIMANO ve PENN oneririm. SHIMANO'nun alt seviye makinalari yaklasik 85 Y.T.L. den basliyor. Bu fiyatlarin makaralari30 veya 40lik. Gonul rahatligi ile kullanilabilir. Kutu icinden kullanma klavuzu da geliyor. Daiwa BG lere de denecek yok gayet iyi.
    Kamis ortalama bir sey isterseniz Lineaeffe'in surf ve normal kamislari mevcut. Teleskopiklerde normal ariyorsaniz sorun yok ama surf ariyorsaniz parca sayisinin azligina ve sap kisminin uzun olmasina dikkat edin. Bazen 8 parca teleskopik kamislara da surf denebiliyor!
    Bunun disinda D.A.M markanin surfleri gayet iyi ama, ust seviye derseniz yine SHIMANO ve FOX markalari onerebilirim.
    Hulasa gecende DAIWA'nin 700 euro luk makinasini elime aldim, satici tanidik, dikkat et dedi :) . Her yelpazede urun mevcut onemli olan sizi az ugrastiracak az bakim isteyecek takimi olusturmak.
    Alba Star, Banax gibi makinalarin cogunun her ne kadar fiyatlari uygun olsa da, bir yerlerinde mutlaka sorun cikabiliyor (kullanan arkadaslardan biliyorum). Ama bazi saticilarin koru korune sattiklarini dusunuyorum.Ozellike, sunu tavsiye edebilirim, birazcik sigaradan, caydan, mazottan(!) :), sinemadan vs. den kisip alindi mi iyi makina alinmali!

Selamlar

14. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    teşekkürler

İlgin için teşekkürler

15. acımert

acımert

Favori Kamış:
    SHIMANO Big Baitrunner XL, SHIMANO StandUp 2030, PENN GLD30II, PENN Tuna Stick, Lineaeffe Turnafresh
    En İyi Avı:
    Henuz tutamadigim
    Rica ederim!