Amatör balıkçılık konusunda yeniyim iyi bi göl oltası almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum.. saygılar...
sazan için teleskopik kamış ve uygun makina turna sudak kasna için ise spin kamış ve uygun makina uygun luktan katım cebinin uygunluğu
verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim... ben kış zamanı galatada yaz zamanıda elazığda keban gölünde bulunuyorum İstanbulda ömerli barajınada gidiyorum yani şöyle her balığı idare edecek makina ve kamış bulamazmıyım uygun fiyata
at çek için spin kamış kullanmalısın beklemeli avlar için ise teleskopik kamış yada dip oltası kullanmalısın tek olta ile idare edeyim dersen mesafe sıkıntısı yaşarsın yani yemini istediğin mesafelere düşüremezsin
ben biraz araştırdım da at çeke gerek yok bence normal bi olta alıcam toplama 60 tl ye kadar falan , çok kapsamlı bir ortam nasip kısmet artık olta ne kadar gider bilmiyorum gidicegim yerlerde belli İst de oldugum zaman Galata , Ömerli vb. Elazığ da oldugum zamanlarda keban...
Sen hele bir başla canım kardeşim, merak etme bir müddet sonra oltalar boy boy dizilir. Ben ilk makinama senin kadar bile vermeye kıyamamıştım. İş bankasının kredi kartında birikmiş hediye puanlardan ilk makinamı ve kamışımı almıştım. Fakat bu makinayı ve kamışı bir iki denemeden sonra beğenmeyip birine verdim ve yeni takımlar aldım. Şu an spin, surf ve göl tipi olmak üzere 7-8 takım oldu. Mikrop bir kez kanına girmeyiversin... (Ama bu mikrop adamı mutlu ediyor, buyursun gelsin)