Dün akşam saat akşam üzeri 19.30 civarı dernek üyelerimizden Refah Aypak ve ortak arkadaşımız olan Aytekin ile birlikte Bayındır barajına balık tutmaya gittik. Avlağa vardıktan sonra kıyafetlerimizi giyinip suyun yanına indik. Bende boy çizmesi vardı refah abi ve aytek te bot vardı. Ben daha iyi atış yapmak için kenardan kıyıdan içeri suya doğru 6 metre kadar girdim yaklaşık 20 atış yaptım 5 metre yanımda refah abi duruyordu refah abi aman kadir dedi dikkatli ol düşersen üzerindekini hemen çıkart dedi ve yanımdan uzaklaştı .Ok abi dedim önceden yaşamıştım böyle bir durum pratiğim vardı sonra tekrardan kıyıya dönecektim geldiğim yoldan sadece 2 metre sola kaymıştım aynı yol üzerinden sadece 2 metre kenardan doğru yürümeye devam ettim kıyıya 4 metre falan kalmıştı suyun seviyeside azalıyordu derken önümde 3 metrelik bir çukur varmış .. Hoppp TK suda kenarıya 4 metre var yada yok başladı mı yaşama kavgası üzerimde boy çizmesi olduğundan hemen su doldu 2 kez dalıp çıkmam yetti..Kenara doğru kulaç atmaya başladım bir elimde de olta var baktim ki olacak gibi değil oltayı arkama doğru savurdum önüme atsam ayağıma dolabilir diye düşündüm bu bahsettiğim olay 15 saniyelik bir olay derken kulaç atmaya devam ettim yerimde sayıyordum çünkü boy çizmesi beni engelliyordu çıkarmak için elimi omzuma atınca da batıyordum derken hızlı bir hamle ile botu üzerimden attım kıyıya tahminim 10 kulaç atmışımdır ve kıyıya ulaştım.. Tecrübe olmamış ve panik olsa kesin boğulmuştum.Sesime Aytek kardeş koşarak geldi ne oldu falan derken bir taraftan da üzerimden telefonu çıkartıp bataryayı çıkarttım derken cüzdanı baktım ki gözlük yok düşürmüşüm suya kıyaya oturdum nefes nefese ve Refah abi sesimize geldi ve durumu anlattım düşündüm de başkası olsa kesin ölürdü diye düşündüm Refah abi de aytek te aynısı söyledi iyi kıvrak davranıp çıkmışssın dediler ..Sonra refah abinin olta ile benim kamış ve makinayı biraz uğraştan sonra sudan çıkardık...Yani demem o ki arkadaşlar siz siz olun SUYA GİRDİĞİNİZDE GİRDİĞİNİZ YERDEN ÇIKIN kıyaya doğru gitmek yanıltmasın sizi 2 metre sağa kaymam hayatıma maal olacaktı .. Yani TK Yollar da değil Nallar da olacaktı...
Geçmiş olsun. Ancak dikkat edilmesi gereken senin anlattığın gibi herzman. Bakınız rasgele boy çizmesi secip giymeyiniz. Boy cizmesi göğsünüzden boğmalı yada sıkmalı ve hafif olmalıdır. Ucuz diye aksi bir boyçizmesinin yanından geçmeyiniz yadanasıl olsa boy cizmem var diye belden yukarı suya asla girmeyiniz. Bu işin şakası olmaziki metre suda mazallah boğulabilirisiniz. Sevgiler
abi boy cizmesinin en tehlikeli durumunu yasamıssın bu konuyu actıgın cok iyi oldu boy cizmesi kullanıpda boyle bir durumun farkında olmayanlarda var cok gecmis olsun cok tehlikelibir durumla karsılasmıssın.
abicim geçmiş olsun... kasık çizme almamamın tek nedenidir. suya düşerimde veya çukura basarımda bişey olr korkusu... tekrar geçmiş olsun abi, çok şükür size bişey olmamış....
Hayat meselesi. Es geçmeyip paylaştığınız için çok teşekkürler. Bence Üst Konu olarak kalmalı ki; kimsenin gözünden kaçmasın.
Çok Teşekkür ederim arkadaşlar Allah kimsenin başına vermesin ...Dediğim gibi paylaşmamdaki amaç bu deneyimden diğer oltacı arkadaşlarımın da faydalanmasıdır..Benim yerimde acemi bir arkadaşımız olsaydı kıyıya gelmeyi başaramazdı çünkü ..Murat Kardeş boşluk bırakarak yazıyorum ama yazıyı formdan alıp kopyaladığımdan olabilir...Teşekkürler
Geçmiş olsun. Vedat abinin de dediği gibi üstten büzmeli,bağlı olmayan tulum veya göğüs çizmeleri külah gibi kolaylıkla su dolabiliyor. Özellikle de deniz kıyısında dalga yendiğinde,çekilen dalgayla bu sorun daha fazla ortaya çıkıyor.Karadeniz gibi bir sahilde tuluma böyle su dolduğunda arka arkaya 3 dalgada açığa gidersiniz. Benim gibi tulum kullanan arkadaşlarıma hep desem de benim de ihmal ettiğim şey; spinciler için hafif ve hareketi engellemeyen can yelekleri vardır.Tavsiye ediyorum: http://www.ebay.com/itm/NEW-Fly-Fis...n_s_Athletic_Apparel&var=&hash=item460199f52e
Benim burda anlatmak istediğim şey boy çizmesi sağlıklı değil ok. Diyelim ki boy çizmesiyle girdiniz dikkat edilmesi gereken şeyi dile getirmek istedim..Nerden girdiyseniz suya aynı bölgeden dönüş yapıp geldiğiniz yöne doğru ilerleyin çünkü kıyıya doğru suyun azaldığı hissine kapılıp benim gibi 3 metrelik bir çukura düşme ihtimaliniz çok..