oltacıları avladılar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizci07 tarafından paylaşıldı.

1. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    bugün tekneyle antalyadan balığa çıkan arkadaşlar sarı avlanma belgesi yok diye 316 ytl sahil güvenlik tarafından cezaya çarptırıldılar ayrıca teknelerdeki herkes tahminen 100-150 kişi gbt soruşturmasına uğradı balık tutup stres atacaklar acaip strese uğradı amatör belgesi olanlarda cezaya çarptırıldı illa sarı olacak

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    hayirli huyurlu olsun.....demek calisan bazi birimler var bu konu hakkinda...insallah göstermelik kalmaz...bu cezalari yiyenler birdaha baliga gitmez ve denizdeki balik sayisinda bir artis olur :D
    150*5=750Kg balik bugun kurtuldu desenize;)

3. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Bu konuda daha önce bir konu açıp uyarı yapmıştım ama sohbete çevrildiğinden konu bile kaldırıldı. Ceza yiyen arkadaşlara geçmiş olsun. Tahsilatı yapılır.:D :D

4. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Afiyet olsun çok iyii av olmuş :D :D :D

5. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Demek ki neymiş...:confused:

Herkez belgesini çıkartacakmış...;)

Zaten memlekette bu belge bile göstermelikten çıkıyor.10 YTL veren herkeze veriliyor.Bence bu da bir eğitime tabi olmalı..Şöyle bir kıyıda avlananları dolasın bakın,acaba kaç tanesi sirkülerlen haberdar:confused: Sirkü deseniz 'o ne lan ' diye cevap alırsınız..

Ben de aynı şekilde aldım ..10YTL+nüfus sureti+hatırlı bir tanıdık=yemekhanede yemek yerken eline gelen profesyonel belge...

Bence bu kadar basit olmamalı..

Belki karşı çıkanlar olacak ama ben Sahil Güvenlik i tebrik ediyorum.İnşallah daha da sıklaştırırlar bu kontrolleri..;)

6. ozan

ozan Ozan

şimdi anladım sahil güvenlik botunun sabahın köründe açıkta gelenlere niye hoşgeldin dediğini. öğleden sonrada sıçan adasının ordaydı ama bana bişey sormadı

7. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bu konu da kesin olarak haklısın Namık..

Benim esas derdim memlekette bunca avcının olması ve bunların yüzde birinin bile bilinçli olmaması..

Bence bu egitime tabi olmalı ve kayda deger bir miktar para karşılıgı bu belgenin verilmesi.Bu paranın da bir fonda toplanarak yine deniz yaşamını geliştirme için harcanması.

Ayrıca bu dinamit atarken ölenlerin gömülmemesi,ölmeyenlerinde fahiş cezalara kaptırılması..vs..vs..

Ayrıca Sahil Güvenligin amatör balıkçılarla ugraştığı kadar yasak avlananlarla da ugraşmasının çok yerinde olacagını düsünüyorum..

8. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    yaşasınnnn devletimmm çalııışııyoooorrrrr:)

9. mahbub43

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Saçmalama namık.:D :D Sen bana demiştin. ödeştik.:D

10. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    slm

ceza kimliği toplanan vatandaşa kesildi kaptana değil

11. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    slm

sahil güvenlik bu çalışmayı sadece avlanma ruhsatlı teknelerle balığa çıkan oltacılara uyguladı marinadan çıkan yatlar fiberler vs onlara bakmadı amaç ruhsatlı tekneye binenlerinde ruhsatlı olması 3 kg izmarit yakalayacaklardı geçenlerde birisi 7 kg orfoz yakalamış ben görmedim tezgahta satıldı halk pazarındaki tezgahlardada görürsünüz orfozu ceza yazılması gereken o kadar kişi varki

12. Aslında kesinlikle haklısın Namık..

Aslında bu uygulama sahil güvenlik tarafındane D,G,T,GT plakalı deniz araçlarında yapılmakta..

Şöyleki..Kamyon kasasında insan taşıyanlar var biliyorsun ve ceza kasadakilere değil şoföre yada şirkete kesilmekte..Buradada durum aynı suçun yada ihmalin yükümlülüğü tekneye ve sahibine aittir..Burada oluşabilecek bir olayda önleyebilme sadece tekne sahibine ait olduğundan tekne sahibine kesilmesi bencede çok doğru olur..

Ancak eğer yolculara ceza kesilmişse bu cezanın içerişğine bakmak gereklidir..Bunuda şöyle açıklayayım..Biliyorsun trafikte kaza yapınca gelen polis her iki tarafada trafiği meşgul etmekten ceza keser..Kazaya dahil olanlardan biri Kırmızı ışıkta duruyor olsa bile durum böyledir..Buradada benzer bir durum olabilir..Tek çözüm ise kesilmişse kesilen ceza makbuzunun ceza nedenidir..

13. mahbub43

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Denizlerde durum çok farklı. Su ürünleri istihsal belgesi (sarı kagıt)olmayan kişi Balıkçı ruhsatlu deniz taşıtına binemez. Deniz taşıtının sahibinin eşi veya çocuğu da olsa. Taşıt sahibine ceza kesilmedi yanlış. İçindekilere kesiliyor, Sahibine daha sonra bazı hesaplamalar yapılarak ceza tutanağı düzenleniyor. İnsan taşımaya yönelik ticari taşıtlarda bu uygulanmıyor.

14. themad2

themad2 Serdar

Türkiye'de böyle şeylere alışık değiliz aniden söylenir mi :D:D:D
    Şaka dimi bu :D

15. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    bence ceza kesmesinler, denizde avlanan oltacıları direkt vursunlar... böylece balık neslini çoğaltabilirler belki...(zaten oltacılar bitirdi ya koskoca denizdeki balıkları; gırgırların, trollerin tonlarca avladıkları ile tükenmez nasıl olsa ) bravo sahil güvenliğe

16. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    peki abilerim kardeşlerim.
    şimdi soracağım soru için özür dilerim.
    ben normal tatlı suda avlanmak için belge almak istiyorum.
    cuma günü tarım müdürlüğüne gittim, böyle böyle durum var, bu belgeden almak istiyorum dedim. adam, bizde öyle belge yok dedi. nerden alabileceğimi sorduğumda ise bende bilmiyorum, hem nabacan bu belgeyi, git tut dedi. eee ben şimdi nerden alabilirim bu belgeyi...benimde bildiğim başka yer yok...

17. İyide Benim yazdığımdan farklı birşey dememişsin..

Yazdığım plakalar Ticari olan plakalar zaten..

Bu konuda S.G.K lığından detaylı ve en doğru bilgi gelecek..geldiğinde hepberaber öğreniriz

18. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    şuan için zorunluluk yok bildiğim kadariyla ben kaç yildir cebimde taşirim daha soran olmadi 2 yilda birde değiştiriliyor.

biri sorsada göstersem diyom ama yok işte.:)

.
    bazi iş güzar bekçiler aha şurda tutamazsiniz deyince gösteriyom ahada belge heryerde tutarim gibisinden ;)belge görünce şaşiriyorlar .

orman içi sular ve milli parklarda bu belge yetmiyor özel izin gerekiyor .

Son düzenleme: 25 Mayıs 2008
  19. MADDE 3- 1380 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Ruhsat tezkeresi ve avcılık izinleri:
    MADDE 3- Ticarî amaçla su ürünleri istihsalinde bulunacak kişiler ve istihsalde kullanılacak balıkçı gemileri için ruhsat tezkeresi alınması zorunludur.
    Ticarî amaç dışı; spor, dinlenme ve eğlenme gibi maksatlarla su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunacaklar izin belgesi almak zorundadır.
    Ruhsat tezkereleri ve izin belgelerinin istenmesi hâlinde ilgililere gösterilmesi zorunludur. Balıkçı gemisinin sahip veya donatanları, gemilerine ait ruhsat kod numarasını teknelerinin dışına yazmakla yükümlüdür.

Arkadaşlar olayın özü yukarıda yazılan ..

Yani Ticari teknelerde Ruhsat kod numaraları tekne dışına yazıldığından yapılacak kontrollerde tekne sahibinin sorumluluğu ortadan kalkıyor..Çünkü bunu açıkça ilan etmiş oluyor..Yapılan kontrolde sizde su ürünleri ruhsat teskeresi olmadığından yani yasal olmayan çalışma durumu oluştuğundan size ceza kesilmekte..

Bu durumdan korunmak için Açılacağımız teknede bu bilgilerin olup olmadığını kontrol etmemiz ve var ise bu tekneyi kullanmamamız..Eğer yok ise ve S.G.K.lınca yapılan kontrolde ticari olduğu anlaşılır ise bu durumu mutlaka izah edin..ve cezaya itiraz edin ..Yazılacak cezayı tekne sahibinden almak için size haklı neden oluşturur..

20. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    peki erdal abi, bu belgeyi nerden alacam ben...
    ilçe tarım müdürlüğü bizde böyle belge verilmiyor dedi...
    bende başka bir yer bilmiyorum...