S.a arkadaslar ben anlayamadigim bir konu var makinelere bakiyorum 8 9 bilyeli metal kafa ve metal cevirme kolu olanlarlar 80 90 tl marka olanlara bakiyorum 2 3 bilyeliler 120 150 nie bu kadar ozellik ve ucret farki var
biri 9 bilyeli ama yüzeyi iyi işlenmemiş doğal olarak bilyenin değeri düşük diğerinin bilyesi daha kaliteli yüzeye ve paslanmaya karşı ekstra dirençli vsvsv
kalite bilyesi olan makinenin kolunu döndürünce kolu boş da döndürmüş gibi olursun fark etmezsin çünkü sürtünme katsayısı düşüktür birde bu kalite uzun süre bozulmuyorsa çok daha iyi
Sonuçta fotoğraf makineleri de öyledir. Megapiksel değerlerine baktığınızda ucuzlar genelde yüksek megapiksel değerlerine sahiptir; diğerleri ise kaliteli görüntü verir
Dün üzerinde 3 bilya yazan makineyi söktüm içinden 1 adet bilya çıktı...Fazla bilinen bir marka değildi...ondan sonra anladım ki üzerinde 5 ,8,10 bilya yazan makinelerde bilya yok...
durumunuza gulunurmu aglanirmi bilemem okuma avenger av 65 almayi dusunuyorum 6+1 b yaziyor sokupte aliyim
Sökmenize gerek yok, Okuma güvenilir bir markadır. 1.ligde değilse de ürünleri iyidir ve teknik servis açısından da sıkıntı çekmezsiniz. "Fishability" diye bir şey var. Türkçesi "balık yakalayabilirlik"... yani balık yakalama kapasitesi. En üst kategorilerdeki ürünlerde bile bazen "fishability" ihmal edilir, üretim vitrine göre yapılır. Ama Okuma'da genelde iyidir, İstanbul'da her modelinin çok kullananı vardır.
sazan ve yayin avinda kullanmayi dusunuyorum insallah yari yolda birakmaz zaten yozgatta trofe av nerdeyse imkansiz hep 500gr ve 1 kg arasinda sazan cikiyor onlarida alip goturmek olmuyor eve baliksiz cok donuyorum yeni bir baraj yapiliyor insallah orda guzel baliklar yakalarim suan avlanmak yasak ama o zamana guzel takimlar kurmak istiyorum
şöyle söyliyeyim tercihlerimi bundan sonra shimano,daıwa,okuma,ryobi,pen,abugarcia,michel,dam gibi markalardan yana kullanacağım o söktüğüm makineyide eskiden ucuza almamdan dolayı geri götürme gereği duymadım ama olayı anlamış oldum...
O makinenin markasını buradan açıklayıp diğer forumdaşların hataya düşmesini engellersiniz diye düşünüyordum .. Ama markadan dolayı biraz zor olur Ama özele sorun yok Allaha şükür.. evreseli5@gmail.com adresine atabilirsiniz.
Okuma, iyidir, kullanılır, parçası filan kolay bulunur bir sorun çıkarsa. Ama "iyi makine aldım" demek güçtür okuma alınca. Orta karar bir makine aldım, idare eder şeklinde düşünmek lazımdır. Yani, bakımına, yağına, temizliğine filan özen göstermeli, haddinden fazla yüke, zorlamaya, takır tukura bırakılmamalıdır. Dahası, mesela boğaza 200 gr kurşun atacağım da, çekeceğim akşama kadar ama kolmu belim kopmayacak gibi düşünülmemelidir. Bunlar dikkat edilirse, gayet tatminkar şekilde uzun seneler boyunca güzelce kullanılır. Bu gibi orta karar makineleri işletin. İlk bir iki ayda, düşük ağırlıklar vs. ile bol bol at çek filan yapın. Olabildiğince sık balığa çıkın. Sonra bir güzel iyice söküp dağıtarar temizleyin, yağlayın vs. ve gene olabildiğince sık balığa gidin. Her dönüşte kaba temizliğini, sarma telindeki bilya vs. neyse orayı temizleyip yağlayın. WD40 temizleme için iyidir ama yağlama için berbattır, kaliteli bir yağ, bir ince yağ birde gres edinin.
Ben makineyi beklemeli avda kullanacagim sazan avinda 5-6 kg bir sazana bas etsin yeter bu yuzden okuma avenger tavsiye ettiler bende almayi dusunuyorum bende isterim tabiki kaliteli bir makinem olsun ama malum butce kisitli