Yaklaşık 1.5 ay önce şu olta takımını aldım. Makina : http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=16 Kamış : http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=643 Bu takım hakkında yapacağınız yorumları bekliyorum.Örneğin bu olta ile 2-3 kiloluk lüfer veya levrek gibi kafalı,güçlü balıkları çıkarabilir miyim? Not:Geçende kızılkanat avına gitmiştik ve 11 no iğne ile 400 gramlık israil sazanı denk geldi.Çekerken kamış baya eğildi ama kırılacak gibi değil.Misina 0.28.Mırmır da çekmiştim (400 gramdan fazla) ama bu kadar zorlamamıştı.Acaba böyle yapması oltanın kalitesiz olmasından kaynaklanmaz heralde.
İyi günlerde kullan Okancım oltan gayet iyi , bence iş yapar kamışın ,deniz balıklarını bilmem ama takımınla 1-2 kg lık sazanları rahatlıkla alabilirsin
Ya 8-10 Kg'lık yayın denk gelirse ne yapacak ? Söyleyeyimmi onun aşkına gidip hemen daha kuvvetli bir makina ile kamış alacak... İşin şakası Hayırlı Olsun Güle Güle Kullan Okan'cığım malzemeleri tanımadığımdan yorum yapamıyorum bilen ve tanıyan illaki yorumlayacaktır...
Aldığım yerde satan adam bu benim olta takımını başka birisine daha sattığını ve o 5 kiloluk sazan tuttuğunu söyledi.Öyle söyleyince biraz mesh olduk.Ancak bu satıcılara (bazılarına) fazla güven olmadığı için bir de sizlere sorayım dedim.
Bir de oltayı aldığım zaman misina üzerindeydi.Markasını bilmiyorum sormadım da nedense.Ancak oltayı aldığımız zaman 3-4 sefer balığa gittik ve misine gam yaptı elleyince pütür pütür bişey hissediyorum misinada gözle de görülüyor yakından.Bu gamlı ve pütürlü misinayı da en son işte kızılkanat avında kullandım.Belki de misinanın yıpranmasından zorlandı makina.
Bence avlanırken kalama kullanmaman sorun yaratabilir, makina ve kamışın fazla zorlanmaması için balık yakalandığında doğrudan asılmak yerine kalamayı kullanarak yormalısın, yoksa hem misinanın hem de kamışın ömrü kısa olur.
Evet avdan sonra dönerken benim de aklıma bu gelmişti. Sonuçta istavrit gibi balık değil biraz kalamayı gevşetmek lazımdı.Bundan sonra öyle yapacağım. Ancak eşkina avında kalama açılmaz heralde ben öyle biliyorum.Çünkü boşluğu buldukça kayalığa girecektir.