Meraba arkadaşlar bi arkadaşım bana olta verdi çalışır durumda makinası misinası var sadece ama misina oltanın deliklerinden geçirilmemiş malzemeleri de yok heves ettim gidip boğazda palamut avlıyıcam olta için neler gerekir nasıl takılır nasıl atılır nasıl tutulur hiç bilmiyorum yukarıda belirttiğim gibi sadece olta ve makina var makinaya sarılı misina var arkadaşlar yardımcı olursanız çok dua ederim vallaha reeling
Berkan bence elindeki makine ve oltanın üzerindeki tüm bilgileri buraya yaz ki ona göre ustalar sana tavsiyede bulunabilsin...
Kolay Gelsin 4.20 cm kamış almak istiyorum. Kıyıdan avlanmak için uygunmudur. İstavrit Zargana lüfer eşkina gibi balık türlerini avlamak istiyorum. Teşekkürler
Sevgili berkan abim.. Öncelikle aramıza hoşgeldin. Palamut avı anlatan üst düzey amatörlere göre zor bir iş sanırsam Önce kıyıdan avlanman bence senin için daha iyi Yemli takımlar ve sahte takımlar diye ayırırsak sahte takımlar biraz daha tecrübeli işi bence Yavaş yavaş herşeyi öğrenirsin buradan herkez sana yardımcı olur avlamak istediğin balıklar hakkında sabit konular var oralardan öğrenebilirsin Şimdiden rastgelsin İlk balık tuttuğun gün başının tatlı bi belaya girdiği gün olucak takıntılı olucaksın balığa sonra güzel bir hobiye adım atmış olucaksın
adaş hoşgeldin.. olta ve makina var demişsin, oltadan kastın kamış sanırım.. bir de palamut avlamak istiyorum demişsin, inşallah tabi ama öyle her kamış ve makina palamut için uygun olmaz.. malum palamut büyük, ağır ve güçlü bir balık, özellikle makinanın akıntıda onu çekebilecek güçte olması gerekir.. bence sen önce elindeki mevcut malzemenin özelliklerini bir yaz, ona göre değerlendirelim.. şu "olta için neler gerekir nasıl takılır nasıl atılır nasıl tutulur hiç bilmiyorum" sözün beni biraz düşündürdü, bu halde hemen palamuta değil de mesela istavrit gibi yakalaması daha kolay olan balıklardan başlayıp merdivenleri yavaş yavaş tırmanman daha uygun olmaz mıydı?
selam. palamut avlamak istiyorsan ilk etapta bir palamut-uskumru çaparisi satinalmalisin. kamisinin kursun atar degerin 100gram ve üzeri ise av mevkiine göre 75-200gr arasi kursun seçimi yaparak denemelere baslayabilirsin. sürü baliklari sans isidir biraz. 100 kisi kamis sallar kime denk gelirse, o an baligin bulundugu derinlikte ve uzaklikta kim varsa ona denk gelir. su üstünde baligik oynagi görünce kamis dikilip hizli sararak takimin maksimum su üzerinden, mesela suyun 30-40cm altindan getirilmesi gerekir. bunu ayarlayabilmek için makine devri önemlidir. çaparinin tüy rengi de önemlidir. sabahtan aksama bos sallar çekersin, 15dk balik önünde dolanir 3 atis yaparsin arka arkaya dolu çekersin. yada çekemez takimi patlatirsin makina kuvvetsiz dandik birsey ise çekmek için makinanin kalomasini kullanabilmek gerekir. baligi kiyiya çikartmak için kamisin saglam degilse kepçe gerekir hani bu konular üzerine kitap yazilabilecek mevzular. 3-5 cümle ile ancak bu kadar yardimci olunabilir. forumda kiyidan palamut avi ve av raporlari üzerine arastirma yaparsan faydasini görebilecegini düsünüyorum.