Oltam ve yardımlarınız

Konu, 'Takım Çantası' kısmında balıkcıaga tarafından paylaşıldı.

1. balıkcıaga

balıkcıaga Yavuz

Merhaba ben Yavuz
    Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım

Neyse uzatmadan konuya girmek istiorum geçen gün arkadaşlar balığa gidelim dediler ve benide cagırdılar gittik bendede bi olta vardı yaklasık 2 yıl garajda kalmıstı buldum onu gıttım.İlk gün hiç bişe tutamadım daha cok kursun ve çapari koparmakla geçti
    sonrakı gıdısımde ne hıkmektse sahılde kımse balık tutamazken ve çaparimdekı ıgne sayısı 7 ye düşmüşken 6 lı cektım ( İstavrit ) :) Tabi sonrakı günlerde alısmaya basladım yaklasık 10 gündür gidiyorum yalnız aklıma bişe takıldı oltayı uzağa atamıyorum ve balıkçıda ılk gun oltaya clips taktırırken bunla uzağa atamazsın misinan cürümüş demişti olabilir dediğim gibi 2 yıldır garajdaydı.
    Kartal Bostancı ve Maltepe sahilde avlanıyoruz

Makinem (üzerinde yazanlar)
    Alba Star Atom 60
    0.35/245 0.40/190
    5.14:1

Kamışım ise
    http://www.avmarketi.com/asp/product/7607/3233-ALBA-STAR-KAMIS-350CM

Bunun aynısı 3 bucuk metre oldugunu tahmin ediyorum.

Oltam nasıl uzağa atamamamın sebebi misinanın curumus olması olabilir mi
    Yeni bi makine ile kamış almalımıyım daha uzaga atmak veya daha ıyı balık tutmak ıcın

Oltam hakkında da bilgi almak ıstıorum daha yenıyım 10 kere falan arkadaslarla anca gitmişimdir.

Şimdiden okuyan cevaplayan herkese teşekkür ederim

2. kassarulu

kassarulu İbrahim

Favori Kamış:
    Captain 1500 Camelon
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sazan 5 kg, kefal 3kg
    nasıl daha uzağa atılır.
    -daha uzun kamış
    -daha ağır kurşun(abartılı olmayacak)
    -surf makine
    -iyi zamanlama

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Orada istavrit avlıyorsan 30gramdan fazla kurşun kullanmıyorsundur tahminim. Makinandaki misinayı biraz inceltirsen sorunun büyük oranda çözülür. 0.24 - 0.28 arası kaliteli bir misina alıp makinana sar. Bazı arkadaşları görüyorum kocaman fırdöndü takıyolar :) Fırdöndün küçük olsun. Fırdöndü bağlamayı da öğren başkasına bağlatma :) Atış işine gelince.. zamanla doğru zmanlamayı bulursun.

4. neon78

neon78 seyit

linkteki kamışla uzağa atman çok zor hele hafif kurşun kullanıyosan daha zor sana tavsiyem hafif atarlı 390-420 boyunda bir surf kamış at çek yapmaya uygun hafif bir surf makina veya fiyatı daha uygun 40 lık bir makina 0.25 i geçmiyecek kaliteli bir misina , sakin bir yerde kimse yokken biraz atış alıştırması uzağa atman için yeterli olacaktır.

5. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    kartal-maltepe civarı için surf kamış ve makineler fazla. Bunları kayalar üzerinde kontrol etmek ve atmak zor. Ağır gelir. Ayrıca ağır kurşun atarsanız burada takar koparırsınız. en fazla 50gr kurşun yeter. makine va kamış bu sahil için yeterli, Emir'in de dediği gibi makineye 0.28 lik yumuşak bir misina sararsanız atış problemi de olmaz. Balık avlamış olduğunuza göre sorun da yok. Daha uzakta daha çok balık var diye birşey yok.

6. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    misinanın kalınlılığı veya inceliği atışı etkilermiki ? İnce misinalarda ağır kurşun taktığımızda ve uzağa atmak için oltaya abandığımızda çok kez koptuğuna şahit oldum ve yaşadım, misina fırdöndünün ile beraber kopup gidiyor, aynen şöyle bir ses çıkıyo şaaakkk diye misina fırdöndü ile beraber gidiyor, (makinadan gelen misina) o yüzden ben en az 0.35 lik kullanıyorum.

7. balıkcıaga

balıkcıaga Yavuz

20 gramlık kursun kullanıorum herhalde baya hafif :)
    Bu kamışla neden uzağa atmam zor ? Dandık bir kamışmı
    Makina ? Makine surf demıssınız bu makinanın ozellıklerı nedir ?

8. balıkcıaga

balıkcıaga Yavuz

Neden Cok zor evet kursun galiba biraz hafif yanımdaki arkadaslar 20 gram yeter demişleri acıkcası

bu kamısın boyuda 360 370 cm cıvarı bişe
    bu makina da uygun değil herhalde hafif bir surf makina demişssiniz

9. balıkcıaga

balıkcıaga Yavuz

Balık avladım ama 10 tane anca :D
    10 günde 10 tane pek ıyı degıl herhalde :)

10. neon78

neon78 seyit

yavuz kardeşim sizin kamışınızın atarı 150-300 gram bu kamışla 20-40 gram atarsanız kamışa istediğiniz aksiyonu yani yaylanmayı veremezsiniz dolayısıyla uzak mesafelere atamassınız bu kamışla daha çok at çek değil ağır kurşunla beklemeli avlarda kullanırsanız daha verimli olursunuz yada illa çaparide kullanıcam derseniz boğaza gidin takın 140-150 gr kurşunu ordakilerin atış tekniğini uygulayarak yapın atışınızı biraz daha verim alabilirsiniz illa hafif kurşunla sahilde avlanıcam derseniz size tavsiye edeceğim surf kamışlar
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5558/LINEAEFFE-S-CURVE-SURF-KAMIS-3-90
    veya linkini bulamadığım shimanonun alivio surf 100 atarı yada daha kalitelisi nexave surf 80 atarı tavsiye ederim
    makinalara gelince bu işe en uygunu ve pahalısı

http://www.spotdeniz.com/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XSB,PR-734.html
    yada bütçene uygun 40 lık bir makina mesala

http://www.spotdeniz.com/SHIMANO-NEXAVE-4000-FB,PR-620.html
    tavsiye ederim tabi bu iş birazda bütçe meselesi ama unutma kaliteli bir takım yaparsan ve iyi bakarsan sana çok uzun süre yetecektir,

11. balıkcıaga

balıkcıaga Yavuz

150 gram taksam Maltepe sahilden atsam :)
    Yeni bir olta şart dıosunuz pekı o onerdıgınız kamış ve makine ile bogazdan avlanabılırmıyım
    Ve Şimdi gördüm kamısın üstünde 3 metre yazıyor
    3 bucuk metre demıstım ama fazla tahmın etmısım

Son düzenleme: 6 Temmuz 2010
  12. balıkcıaga

balıkcıaga Yavuz

150 Gram olmasada 50-60 gramla denemeyı düşünüyorum
    oda olmazsa yenı takım alıcaz artık