abilerim makaralı oltamın en üstten 2 parçasını kapatamıyorum 3,60 lık teleskobik bi kamış yani iç içe geçmeli tam anlamadım ama galiba fiber hediye gelmişti neden yapıldığınıda bilmiyorum üstündede pek fazla bişey yazmıyo suya değdirdiğimide hatırlamıyorum sanki açarken çok fazla çekmişim gibi duruyo zorladım kırıldı kırılcak ben bu oltayı nasıl kapatabilirim evde bi yere koydum annem çöpe atcak diye korkuyorum bunu biranönce kapatmamız lazım yardım edin lütfen..?
savurarak açmadın umarım.O zaman aşırı sıkışır... Ya da zorladıysan. Birkaç yöntem var ama ben sana en sağlıklı olabilecek olanı söyleyeyim. Her iki parçanın da birleşme noktasına yakın şekilde kavrayıp fazla zorlamadan içine geçirmeye çalış ama bu arada da yuvarlar tarzı hareket ver...Yani her ikisini de ters yöne çevirirken içeri bastır... Ama kırılmaması için fazla zorlama.
Bence her iki parçanın halkalarını ,kamışı yakmıyacak şekilde ısıtarak çıkar.Sonra o parçaları kamışın arkasından çıkararak kalın tarafını bir tahtanın üstüne koy üst tarafınada tahta koy ve ufak bir çekiçle hafif hafif vurarak çıkarırsın.Sonrada çıkardığın halkaları japon yapıştırıcı ile tekrar takarsın.Kolay gelsin.
makina yagi ile hafifce nemlendir 5-6 saat kadar..hafifce isit ve yavasca it,,,eger sonuc alamaz isen profesyonel bir tamirciye gotur ..kolay gelsin
En iyisi Bence de en iyi yöntem budur.Bu şekilde de sokamazsan zannedersem seni ancak tamirci paklar.
BENDEN NAÇİZANE BİR FİKİR BÜYÜK MARKETLER YADA NALBURLARDA WD 40 DİYE İÇERİĞİ ÇOK İNCE BİR YAĞ VE AYNI ZAMANDA PAS SÖKÜCÜ BİR MADDE İÇERİR DENEMENDE FAYDA VAR EN AZINDAN İÇERDE PASLANMA VARSA ONU ÇOK RAHAT SÖKER BELKİ DERDİNE ÇARE OLABİLİR
İlahi Gürol abi çocuk zaten acemi aklı çıkıyor kamışı kapatamadım diye sende Japonla yapıştır,çekiçle tıkla diyorsun iyice karıştıracak şimdi bu defada hiç hiçine kapanmayacak anneside görüp çöpe atacak
Şu 4 kez reafine edilmiş en ince zeytin yağından etrafına yani birleşim noktasına dök,bir gun bekle sonra ili elinle ayrı iki parçayı ters taraflara doğru çevirmeyı dene..ben bir kez ole yapmıştım olmuştu..
abilerim verdiğiniz bilgiler için hepinizden allah razı olsun zorda olsa kapatmayı başardım fakat canım çıktı neyse olta eski haline döndü ya bunada şükür bide mehmet abi herkes belli bi acemilik döneminden geçti sende geçtin,doğrudur aklım çıkıyo çok değer verdiğim bi akrabam hediye etmişti ve evde öle açık haliyle koycak yer yokkk evdekiler ikide bir napcaksan yap kaldır şunu deyip duruyolardı ve olta misafir odasında vitrinin yanında açık vaziyette duruyodu bu durumda endişelenmem gayet normal değilmi abi,yanlış anlama olmasın herkes fikrini söylüyo burda...
abdullah gürol abi sana doğru anlattı kamışın arka tapasını çıkar 1 .1.ci parçanı köprüsünü ısıt karga burnuyla çıkar 2.2.parçanında köprüsünü ısıt ve karga burunu yardımıyla yerinden çıkar 3.3.parçanında koprüsünü çıkar.üç parçanın köprülerini çıkarttıktan sonra, 4.kamış parçalarını arka kısımdan dısarı al 5.ilk parcayı geri itekle oda çıkacak yerinden 6 sıkışmış olan iki parcayı dik olarak tut ve çekiç veya sert bi cisimle tıkla parça yerinden geriye düşecek sıkıntıdanda kurtulacaksın .
marketlerde pas söken malzemeler var sprey şeklinde onlardan birtane alıp kamışının sıkışık yerlerine sürt olmazsa bir çekiç al ve tepeden aşağıya doğru çakmayı dene bu spreyleri iğnelerindede kullanabilirsin paslarını sökmek için
abi oltayı hallettim sağol ama çakılırmı ya fakat sprey güzel fikir onu iğnelerde kullanabilirim teşekkürler abi...