Herkese merhaba!! Böyle bir başlık biraz şaşırtıcı ama,geçmiş ile bu günü kıyaslamak açısından iyi olur diye düşündüm 3Aralık 1977 Oltasını kapan lüfer için sahile koştu! (1977) Lodos fırtınası poyraza çevirince boğazda başlayan balık akını amatör balıkçılara bayram yaşattı 24 Ekim 1942 Akşam Balık bolluğu: Dün 100 bin çift palamut ve 20 bin çift torik satıldı (1942) Torikten sonra palamut akını da başlamıştır. Dün balıkhaneye 100 bin çift palamut ve yirmi bin çift torik getirilerek satılmıştır 24 Kasım 1929 Limanımıza balık akını On beş günden beri limanımıza doğru başlıyan balık akını devam etmektedir. Son iki gün zarfında gene külliyetli miktarda balık çıkarılmıştır
Ne günlermiş be, nüfus az balık çok, şimdilerde durum tamamen terse döndü Paylaşım için teşekkürler Erkan, bakalım bu konuda nasıl bir kavga çıkacak
Eski günleri anlatan güzel ama buruk bir haber... Şimdilerde değil Lüfer, kofana, 20 bin çift Torik, 100 bin çift palamut, izmariti bulmak bile zor
ah!!! keşke dedelerim fazlasını tuzlayacaklarına tutmasalarmışta bizde nasiplenirdik..BU FOTOGRAFLAR HEPİMİZE İBRET OLSUN AYNI ZAMANDA BİLİNCLİ AVLANMAYA İHTİYACIN GÖSTERGESİ OLSUN.. torunlarımdan küfür yemek istemedigim icin bilincli avlanıyorum!!!
insan böyle paylaşımları okudukça açıkçası hüzünleniyor,mesele keşke bende tutabilseydimden ziyade aç gözlülüğümüzün eseri sonucu tükenmeye yüz tutmuş balık popülasyonudur,bizler artık sonu gelmeye başlamış balık popülasyonunu son kırıntılarıyla mutlu olmaya çalışıyoruz ama bundan bir yirmi sene sonrasını düşünmek heleki bu görüntülere bakarak düşünmek insani olarak beni üzüyor. denizlerimizdeki bereketin sonsuz olmadığının belgesi aslında bu görüntüler,artık yetkililerin gerek profesyonel gerekse amatör balıkçılk konusunda çok radikal ve etkili tedbirler alması ,uygulaması şarttır yoksa çocuklarımız denizde balığı ancak filmlerde görürler
Palamut lüfer yine var da, uskumruyu tükettik, eskiden Marmara Adasında kayıkla balığa çıktığımızda koca koca uskumruları avlardık, kolyos değil, bildiğin uskumru.. istavrit geldi mi ne kadar iri olursa olsun moralimiz bozulur, beğenmez, oltadan çıkarıp denize geri atardık, şimdi ara ki bulasın uskumruyu..
Bu olay sadece avlanmanın değil aynı zamanda göçün sonucudur. İstanbul'u her açıdan yıkan göçtür. Not: En az 3 kuşak İstanbul'lu olduğum için içim rahat
Herkese konuya gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederim Zaten amacım amatör balıkçılığa adım atan gelecek nesillerin bir şeylerin farkına varsın istedim. Belki elli sene sonra bu günlerde hayretle yaad edilecek