Oltaya sarmak için Misina ve Köstek Beden misinası Yardım!

Konu, 'Misinalar' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Merhabalar Oltamın makarasına sarmak için düğümlere dayanıklı uzak atış yapabileceğim bir misina arıyorum. kalınlığı ne olmalıdır? birde beden ve köstek yapmak için misina arıyorum bunun kalınlığı ne olmalıdır ve marka model belirtirseniz çok sevinirim.

Trrabuco super soft 200 mt. 35 lik ana misina için iyimi?
    pelikan fluoracarbon 0,27 mm. beden ve kösteklere iyimi?
    tavsiyelerinizi bekliyorum. saygılar

2. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
  3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Arkadaşım ben yıllardır Trrabuco super soft 200 mt. 35 lik misinayı kullanırım bence çok iyi misinadır. Makinende gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Al dene pişman olmazsın. Uzak atış için 0,28 ni alabilir ve şoklama ile kullanabilirsin.

4. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    selamlar bu şoklama nedir acaba bi açıklarmısınız

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    soklama makinaya sarılı misinadan sonra iki kamış boyu uzunlugunda kalın bir misina yani ilk atış esnasında kursunu bu misina atacak arkasından makinadaki ince misina bosalacak direk makinaya sarılı ince misina ile atış yaparsan kursun agırlıgı atış taki binecek yuku kaldırmaya bilir ince misina o yunden araya iki kamış boyu kadar kalın misina koyarak ilk atıştaki soku emecek bir düzenek şok leader diye tabir ediliyor bu misinaya 040 045 050 kalınlıklarında kulanıyorlar galiba bazılarıda örgü misina kulanıyor şok emiciler icin ben hic denemedim en ince misina 035 oldugu icin bende denemeyi düsünüyorum 100lük 110 luk kurşunlarda yo zuri mirage fc 050 misina ile deneyecem.heralde bu misina ilk atıştaki soku emer

6. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    tamam şimdi anladım teşekkür ederim.düşündümde bu olay kasnakla ağır kurşunlu atışlardada baya baya güzel iş yapar sanırım

7. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    beden ve köste için oskar invisible tavsiye ederim sağlam misinalar içinde fiyatı da uygun, pişman olacağını sanmam. makaraya sarmak içinde okuma sebass tavsiye ederim. oskar okumadan biraz sağlamdır. bu misinaları kulladım,bazı misinalarla karşılaştırdım gayet iyiler.genelde de tavsiye de edilen misinalardır. tavsiyem beden köstek için hepsini oskar al (aynı marka olsun) kopma,çeker farklılığı sorunu olmasın. bir de okuma seabass alırsan(ana misina için), oskar misinaya bağladığın kısımdan 0.07 den aşağı farkı olmasın. örnek: köstek oskar 0.25mm,beden:0.30 ise okuma seabass 37-40 olmalı. ben kullanmadım ama okuma bulufish de sağlam diyorlar. rastgele.
    bir de internetten alışveriş yapan arkadşların fiyat karşılaştırmasını ve tavsiye edilen güvenilir sitelerden alışveriş yapmalarını tavsiye ederim.