Dün çupra avı için avlağıma gittim. Kurt taktım vurmuyordu. Bende yengeç yakaladım bitane. Tırnaktan biraz daha büyük. Kıskaçları ve arkadan başlayarak sağ ve soldan 3er ayağını kırdım. Sadece öndeki ayakları kaldı sağda ve solda 1er tane. Sonra attım oltamı. Bi 10 dk dinlenip tekrar yengeç toplamak için kayaların arasına girdim. Hava biraz rüzgarlı idi. Geri döndüğümde oltanın klipsli fırdöndünün olduğu yerden koptuğunu gördüm. Yani takımın tamamı gitmişti. Oysa oltayı attığımda boşluğunu aldım ve 10 dk boyunca birkaç kere kontrol ettim, gergindi. Attığımda kopmamıştı yani. Misinamın çekeri yüksekti. Klipside bağlayalı çok olmadı öyle 1 haftada yapılan 5-6 avda çürüyeceğini tahmin etmiyorum. Aklıma gelen ihtimaller: 1.Mırmır yakalanıp kıyıya yüzmüş ve takımı kayalara takarak kestirmiştir. (bu ihtimal biraz düşük geliyor. Yengeç yediğini duymadım henüz. ) 2.İri bi çupra vurup koparmış olabilir. (bu ihtimalde düşük geliyor çünkü orda daha 250 gr üstü çupra tutanı görmedim.) 3. Oldukça iri bi levrek alıp yakalandığını anlayınca kopartmıştır.(Oralarda binde birde olsa levrek yakalayan oluyor.) Aklınıza gelen başka bir ihtimal varmı? Sizce ne olabilir? Eğer balıksa keşke pazarlığa otursaydık. Onun ne olduğunu ve boyunu göreyim sonra salardım üstüne kendi cinsinden tuttuğum ilk balığıda salardım. Kaçan balığı göremeyince çok yanıyorum nedenseidk
Hep öyle olur, büyük balığı çekerken yarabbi şu balığın bi yüzünü göreyim daha da bir şey istemem diye dua ederim. Kaçan balığın merakı adamı yer bitirir.
meranın adını söyle sana nokta atışı cevap vereyim egemi akdenizmi kumlukmu çakıllı yermı derin sumu sığ sumu bu kıriterleri yaz solicem yengece vurabilecek 2 tane avcı vardır ya sinarit yada yabani iri diş çupradır ki muhtamelen yabani çupradır kardeşimmrsparkle
yaban,i iridiş çupralar genelde akdenizde olur egedede görülür 8 kiloya kadar çıkar dişleri ayni lüfere benzer tek farkı diş aralığının çok sık olmaması vede daha kalın olmasıdır oltaya vurmasıyla asılması bir olur inanimaz kuvvetlidir 4 kiloluk bir yabaninin oltaya uyguladığı güç 15 kiloluk bir akyanın kine eşittir diyabilirim. gır gırlar tiroller bu balığı denizlerimizde yok denecek kadar azalttılar malesef umarım biraz fikir sahibi olmuşsundur ayrıca bu balığın menüsünde yengeç ve kabuklu midyeler istiridyeler ilk sırayı alırlar çenesi okadar kuvvetlidirki taşı dahi yüklense kırabilir nitelikdedir
hiç bir bilgim yok inan aklıma ilk olarak tüm ayaklarını kırdım sadece iki tane kaldı dedinya. bende o iki yağıyla geri gelerek kesti takımını birde balıktayken hep inandığım birşey vardır can çekiştirirsem mutlaka bi yerden çıkıyo.geçenlerde mezgit için istavrit kestim.ama tam ölmemiş baygın yılgın ölü gibiydi.falçatayı vurunca kuyruk havaya kalktı canlıymış hala.neyse kestim,taktım takıma atış için hazırladım attım.dibe takıldı.geçmiş olsun ne zmn istavriti hafif canlıyken kessem hep takımlar yalan oluyo belki yengece can çekiştirdiğin için gitmiştir senin takımda nasip olmamıştır balık
Alma yengecin ahını , çıkar aheste aheste, türdaşları intikam amacı ile kopartmıştır.. büyücek bişi vurupta takımı çekse , kamışın yerlerde sürünür de ondan sonra kopar yada çok zorlanır .. saga sola eğilir , ??? bu gibi durumlar yoksa X files
Akdeniz, kumluk ama oltanın düştüğü yerin 100 metre ilersinde kayalıklar olduğunu söylüyo herkes, su ise kenarda 3 metre oltanın düştüğü yerdede en fazla 6 metre falandır. Ama o dediğin balık bana geldide kaçırdıysam bi kere gelsin görünsün sonra ömrüm boyunca çupra avlar geri salarım. Dediğim gibi en fazla 250 gr olanlarını gördüm burda. yabani çupranın da gelme ihtimali varmı? Ayrıca kitap gibisin yabani çupra avladıysan hikayesini dinlemek isteriz. Ayrıca iğnenin olduğu yerden kesilmemiş taaaa takımın en arkadaki fırdöndüsünden kesilmiş yada kopmuş. Hatta belkide dahada geriden misina kesilmiş bilemeyeceğim. GEri çektiğimde 2 fırdöndü 2 iğne 1 kurşun gelmesi gerekirsen sadece misina geldi anlayacağınız. İlla balık kesmemiş olabilir ama daha öncede orda kenardaki kayalar kesmedikçe misinam hiç kesilmedi. Ortada keskin kaya falan yok. Misinanında büyük bölümünü geri sardığıma göre kenardaki kayalar kesmemiş. Kestiysede mırmır gibi bir balığın onu oraya kadar 50 metre sürükleyip keskin bi kayaya takması lazım.
Kamışı sağlam bi şekilde kayaların arasına soktum sapından. Sallandımı sallanmadımı bilemeyeceğim. Balığın vuracağından hiç ümidim olmadığı için 50 metre geride kayaların arasında yine yengeç toplamakla meşguldüm.
klipsli fırdöndünün klipsini kapatmayı unutmuş olabilirsin, yada uyduruk klipslerden ise atarken açılmış olabilir.
Balondur o Balon. Namıssızlar, ne görse atlıyorlar. Sayısız olmakla beraber, kaç kez bırak köstekteki iğneleri, taaa fırdöndüden kestiklerii bilirim. Tecrübeyle sabittir.
o kadar iğne yutup nasıl yaşıyorlar anlamış değilim, hiç olmazsa uzun bir süre sonra ağırlıktan dibe çökmesi lazım balığın
akdenizse kesin yabani çupradır ben iskenderun demirçelikde 20 sene yaşadım o yabani çupralardan 5*6 kiloluklarını sene 1999 2000lerde inan yengeçle çok yakalardım bir anımı anlatayım demirçelik fabrikalarının yanından akıntı dediğimiz bölgeden deniz kurdu çıkartırdıkkı ben o kurd tan hiç bir yerde görmedim demir çeliğin haddenelerdeki kütük demirleri soğutmak için ve diğer işlemlerin yapıldığı bu akıntı dediğimiz su butun fabrıkayı dolanır 1.ci menderegın yanından suyla buluşurdu inanılmaz trofeler yakalardık 15000 bin kişinin çalısdıgı bu fabrıkada oglen yemek artıkları bu akıntıdan akardıkı o yarım saatlık dılımde ekmekle 20 lık mısına tek ıgne atçek yapardık cupralarmı desen sarkozlarmı desen karakuyruklarmı desen(melanor)sarıkuyruklar(kuzu) lüferler çatalkuyruklar yakaladığımız bu balıkları bazen oltada çekerken alır götürürlerdi kefaller kuzuların gazabından kurtulmak için kıyılara atlarlardı bizde o kiloluk kefalleri toplardık odenli çok balık vardı osenelerde.inanın eve 15-20 kilo balıkla gittiğimiz günleri daha dün gibi hatırlıyorum o yıllarda ortaokul lise dönemlerimizdiki harşlığımızı balık tutup satarak çıkartırdık ey gidi günler ey.gene akıntıdan bırgun kurt cıkardım oglen saatıydı akıntının yanında menderegın baslangıc kısmıyla suyun bulustugu kayaların üstune cıktım bırden yagmur basladı mevsım yazdı cok ıyı hatırlıyorum20lık misina tek ıgne 6 numara uzun sap. kurdu takıp attım atmamla ısde o dedıgım yabanı cupradan yapıstı mısınaya suyun ustune cıkartmamla mısınayı patlatması bır oldu.sonradan 35 lık mısınayla attım tabı kamıs yok el oltası tahtaya sarılı mısınayla yakalıyoruz.odenemlerde aynı şekilde atmamla balığın vurması bir oldu bu sefer misinam kalındı bayaga bır ugrastım balığı sudan kaldıramadan oda kesti misinayı.3denememde balığı gene avladım bayaga bır mısına verıp kayaların uzerınden degılde kıyıya suyun ıcınden yuzerek kumlukdan cıkartmıstım yabani çuprayı 6 kilo civarı gelmişdi odönemlerde çok yakaladım o balıkdan kılosunu o dönemlerde 4 mılyona satardııkı iyi paraydı gerçekten benim maceralarım çok başka zamanlarda kuzu avlarımıda anlatırım size canlı kefallerle yakalardık onuda biz o balığa imtiyaz derdik akdenizde bazıları kuz bazıları sarıkuyruk bazı yerlerdede bu balığa akya diyorlar.saglıcakla kalın anlat diyen arkadaşıma bu geçmişde yaptığım avdan kısa bir nüans sunmak istedim umarım başarmışımdırreeling
ben imtiyazın(kuzu.sarıkuyruk)kefal sürüsünü kovalayıp kıyıya 2 metre çıkarak korkudan kumların üstüne atlayan o kiloluk kefali aynı katil balinanın fok yavrularını kıyıdan alması misali aldığına inanın tanık oldum arkadaşlar en az 60 kilo 1*5 metrecivarı kuzudan bahsediyorum defalarca kez tanık olduğum o eşsiz balıkdan. ah ah ne günlerdi ah eğer formumuzda iskenderun civarında balık avlayan arkadaşlar varsa bilmek isterim o imtiyazlardan hala varmı osularda o kefalleri havalara patlatan izlerken şok olduğumuz o avcıyı hala görenler tanık olanlar varmı varsa onlarda bişeyler paylaşırlarsa çok mutlu olurum
dostum 60 kilolukları yok ama geçen gün bir tanesini paylaşmıştım adamı gördüm nekadar geldi diye sordum 15800 gram resmide mevcut
gültekin kardeşim balığın büyümesine izin varmiyorlar tırol gırgır ve kaçak avcılar balıkmı bıraktı o çıkan balıklarda okyanuslardan gelen gezgin balıklar kofana çıkıyormu iskenderun ve civarından birde çatal kuyruk vardı ondan alıomusunuz.reeling
Abi kopan yerle iğnenin arası 90 cm civarında. Ben koptuğunu düşünüyorum. Kesildiysede midyeler kesmiştir ama orda midyede yokidk Bende anlamadım ne olduğunu. Bi konu daha açtım oda ilginç bi durum. Linkini koycam birazdan özellikle gökan abinin göz atmasını istiyorum.
Anlat abi anlat. Macerası çok olanlar genelde forumla uğraşmıyor yeni maceralar peşinde oluyor. Forumdaki arkadaşların sayısına oranla böyle macera geçmişine sahip olanların oranı oldukça düşük. Vedat abi Orhan Baba gibi az sayıda kişi var. Eskiden ALİÇO-skoylu vardı. Tartışmaları meşurdu forumda onlarda gittiler girmiyorlar artık. Sizler anlatın biz seve seve dinleriz. Şu konu tamda seni ilgilendiriyor. Yarım kiloluk kefali karaya zıplatan canavara şahit oldum. Bide başka bi canavar oltama takıldı ama oltayı elime almamla iğneyi açması bir oldu. Türünü bilmiyorum tahminini yazarsın artık. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47422