Adana'nın Karataş ilçesinde bir balıkçı tarafından oltayla yakalanan yaklaşık 1 metrelik kılıç balığı, balıkçılar çarşısında müşteri bekliyor. Karataş'a avlanmaya giden Adanalı balıkçı Mehmet Gangal'ın oltasına yaklaşık 1 metrelik kılıç balığı takıldı. 9 kilogram ağırlığındaki kılıç balığını satın alarak satışa balıkçı pazarı esnafından Ahmet Mercan, kılıç balığının ender yakalandığını belirterek, "Müşteri bekliyoruz. Kilosunu 25 YTL'den satışa sunduk" dedi. kaynak: haberler 16-01-2008, 14:44.
Bu balıkta yasal minimum boy limiti 1,30 iken, haberdeki av 1,00 olarak belirtilmiş. Doğruların ve yanlışların anlaşılması açısından bu tür haberleri yayınlamak, herkesin görmesini sağlamak amacımız zaten. Biz amatörlerin bunları anlayacağı kesin ama ticari balıkçılıkta durum ne olur bilinmez. Selamlar.
Bu pazar Kuşadasında yakalandı tanıdık bir abimiz tarafından ,kakıç ve kepçe olmadığı için teknenin yanında kaçırdılar yaklaşık teknenin 3/1 kadardı sonradan anlattıklarına göre nasıl tekneye alacaklarını şaşırdıkları için düşünürken balık eyvallah çekip gitmiş .tekne 5 metrelik fiberdir. 3 ay önce 1 metreliğini aynı yerde yakalamıştı başka bir komşusu duyunca üzülmüştüm 1 metrelik kılıç küçüktür.
( Yazılı düşünüyorum ) Yasalara aykırı ise Suçtur Suçu öven yazı yazmakta Suçtur. Peki bu gazetelerde Suç işlemiyormu ? Anlamadım gitti ...
bu balığın boyu 1.5 m olsa bile yazık birde ender bir tür diye övünülüyor bu adam gibiler yüzünden ender çıkıyor
o balık çok çok 5 kilo gelir yavruların yavrusu yani insan tutsa salmaya kıyamasa göstermeye utanır aferin nasıl tuttun onu diye sorulmasını bekliyor herhalde. !
kılıç balığında ölçü alt çene ucundan alınıyor, bu balığın ölçüsü max 100-1005cm ve Namığın dediği gibi 5 kg ya gelir ya gelmez, yazık ya,,,
özellikle gırgırlardan çok sayıda kılıç çıkıyor bu ara.boy limitleri çok küçük olduğu için satışa koymuyorlar ve afiyetle yiyorlar.poyraz reise neden salmadığını sorduğum zaman ağa sarılı çıkar genelde ve ölü olur dedi.bişey demedim. banada bir dilim yaptı yedik beraber
dediğim gibi boy ve limitin altında olduğu için satmıyor gırgırlar.hamsi ve sardalya sürüsünü kovalayan kılıçıda ceviriyorlar ölü diye atmıyorlar suya bizede yemek düşüyo...
Buna bende şahit oldum ağ toplanırken kılıç 5 dakika hareketsiz kalsa ölüyor, sanırım yüzmeden solunum yapamıyor o yüzden çabuk ölüyor