arkadaslar hem kıyı avcılıgı yapıyorum hemde zıpkınla dalıyorum hemde tekne ile hemen hemen hergün balıga gidiyorum, geçenlerde demre açıklarında mercan tuttum balıgı yavas yavas cekerken köpek balıgının takip ettiğini gördüm, tuttuğum mercanın arkasından suyun yüzeyine kadar çıktı köpekbalıgı, biraz heyecanlandım ve korktum çünkü tekne küçük balık büyüktü neyse ben karar verdim köpekbalıgı avlamaya, bunun için çelik 0,30 misina aldım ama oltayla nasıl yakalandıgı hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim balıgın dipte oldugunu biliyorum acaba dib oltası yapıp canlı izmarit gibi balık taksam yakalama şansım varmı
Köpekbalığının türü nedir. Bazı türler nesilleri yok olma tehlikesi içinde olduğundan avı tamamen yasaklanmıştır. En güzel yem ciğerdir. Dana yüreği dalak türü sakatatlar da iş görür. Hiçbiri olmazsa bütün tavuk göğsü de iş yapar. misina 080 den aşağı olmasın. Köpekbalığı misina varmış inceymiş kalınmış pek bakmaz. Dipten 1 m kaldırman ve 10 dakika kadar beklemen yeterli olacaktır. Tekneye almak büyük bir risk. Bacaklarına ve biraz daha yukarısına dikkat etmelisin Zaten eti de yenmez. Sert ve lezzetsiz.
Haydar, öncelikle her köpekbalığı yakalanmaz.. Hanginin yakalanıp, hanginin yakalanmayacağını bilmekte bir hayli güçtür, türleri ayırdetmek için bir hayli tecrübe ve bilgi gerekir. Akdenizde gezen bazı köpekbalığı türlerinin nesli tükenmek üzere. Bir zararı olmayan ama faydası çok büyük olan bu canlıları yakalamak değil, gözetlemek, kollamak lazım. O cüssedeki bir köpekbalığıda, 0.30 çelik telle vs. yakalanmaz. Onu kırar, koparır, keser atar. O çelik telde büyük cüsseli köpek balığı için kafi gelmez... Takımı anlatıp, o güzelim canlıların telef olmasına da gönlüm izin vermiyor. Biraz önce yazdım bir şeyler ama geri sildim.. Bence o harika canlılar denizlerimizde gezsin, süzülsün güzel güzel daha iyi. Onlaırn varlığı, denizlerimizde diğer balıkların var olmasının garantisi..
Haklısınız ama marmarada o kadar çok varki bu bölgede avlanmak isteyen gençlere de hayır diyemiyorum. Dibe yemli takım atınca dakkasına geliyor Lüfere olta atılmaz oldu neredeyse. Ancak Akdeniz başka tabiki. Sizin yakaladığınız gibi 7.m bir büyük beyaz denk gelmesi hiçte süpriz olmayacaktır.
Evet, marmara mahmuzlu camgöz deposu oldu.. Ama arkadaş Antalya'dan yazıyor Sanırım bir bir daha 7m'lik beyaz yakalayamayız.. Ama en azından torunlarımızın 17 cm'lik çinekop veya istavrit yakalayabilmesi için, bu köpekbalıklarına sahip çıkmamız gerekiyor.. "Bu köpekbalıkları" derken, mahmuzlu camgözleri kastetmedim haliyle.. Avlamak isteyen varsa, marmara sizi bekler iştiyakla..
uyarınızı dikkate aldım zaten vazgeçtim köpek balıgından, ama dün kum da 2-3 metre derinlikte kıyıda yüzerken 1,5-2 metre civarında dev vatoz gördüm çok korktum kaçarken neredeyse ayagıma kramp giricekti arkama bile bakmadım
Vatoz üzerine basmadığınız sürece kesinlikle size zarar vermez. Görmeden üzerine doğru yürüsenizde hemen kaçar. Son derece uysal bir balıktır. En kötü ihtimalde üzerine bassanız ve kuyruğunun üzerinde dik duran iğnesi ile vursa dahi aşırı allerjik bir durumunuz yoksa kesinlikle öldürücü etkisi olmayacaktır.
Aslında bu vatos konusunu çok merak ediyorum. Çeşitli türleri var sanırım. Hepsi zehirli değil sanıyorum. Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşın bizleri aydınlatması güzel olurdu.
Denizde sokması zehir değilde, denizde olmanız yüzünden ölümcül olabilen pek çok vatoz çeşidi var. O nedenle hepsinide zehirli olarak bilmek ve uzak durmak akıllıca olacaktır.. Kıyıda yürüyorsanız, ayaklarınızı biraz sürüyün, böylece sizi farkeder ve uzaklaşır. Hasble kader benim gibi zargana topuyla vs. yakalamışsanız, kuyruğuna dikkat edin. Onunla sizi sokmaya çalışacaktır. Kuyruğunu üzerine basmak vs. yoluyla zapt edin, iğneyi, kösteği vs. kesip feda ederek salın gitsin..
malesef bende bır vatoz kurbanıyım 4 5 yaslarımda kıyıda yuzerken kumlukta bı vatoz carpmıstı benıde ogunden berı hıc kanım ısınmaz onlara ama gene de severım onları suyun dıbınde ızlemek cok guzel gecenler de de 2 kıloluk bı vatoz yakaladım kuyruguna basıp ıgneyı kurtardım saldım denıze Saygılarımla..