ölü balık at-çek yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında paşa28 tarafından paylaşıldı.

1. paşa28

paşa28 onur

balıkcı dostlarım bi konuda yardıma ıhtıyacım var (öü balıkla)at-çek metodu nasıl yapılıyo acaba..ölü balıktan kast gercek canlı balıkmı yoksa rapalamı bıkaç konuda grdum ama metodun nasıl oldugu yazmıyodu.. simdiden yardım eden arkadslara tsk.edıyorum butun balıkçı dostlara rastgele..

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    jighead denen, top gibi kurşunlar olur. Balığı ona geçir, sonra da at çek.

İyi netice almak için, balığın kılçığını çıkarmalısın. Yapılacak bir şeyler var ama yazmak için uygun zaman değil. Şu kadarını söylemek yeterli olur sanıyorum. Mesela akdenizde bazı meralarda uskumruyu yem yapıp kofana avında değilseniz, ölü balıkla at çek pek iyi netice vermez. Teknik olarak sahteler genel toplamda daha verimli olur.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balığın kılçığını çıkarırsa küllüyen heder olur o ölü balık atıp çekerenhihi youtube de çeşitli videolar var nasıl yapıldığına dair..

bende bir aparatı var..onunlada olur..lakin o şekil bile atıp çekerken (kılçığı alınmamış tabiihihi ) 5 6 atışda balık mayışıyor:)
    adını tam hatırlıyamıyorum comoron mu öyle birşeydi,2 siteye baktım göremedim.aparat umut vermişti lakin balık çabuk mayışınca bir daha denemedim..bu aparatın baş kısmı şeffaf renkli,içine kurşun koyabiliyorsun,balığın kafası buraya giriyor.çeşitli ağırlıkda kurşunları var.altda ve üstünde 3lü kanca var..balığın karnına ve sırtına geçiriyorsun...bu arada aradığım bir ürüne denk geldim:thumb:

bu farklı bir aparat:

http://www.spotbalik.com.tr/AKSIYON-APARATI-NO1-12-16cm-Yemler-Icin,PR-34650.html

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Cengiz balıkcılıkta şeffaf,gagalı ve çarpma iğneli,kullanılacak balığın büyüklüğüne göre çeşitli boylarda bir aparat var.

Bunla hem ölü tabii balık ve hemde silikondan mamul sahte balıklara takıp aynı maket balıkların aksiyonunu veren hale getirmek mümkün.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle şeyler var ama, onlar aslen at çek için değil. Daha öncede söyledim, ölü balık at çek işinde verimsizdir, iyi iş yapmaz diyerek. Herşeyin başında çabucak pörsür gider, dağılır.

O aparatalarda atıp çekmekten ziyade, sırtı yaparken kullanmak için. Zira balığı perişan eden, suda çekmekten ziyade, atarken oluşacak yüksek G kuvvetleri.

Balığın kılçığı düzgün çıkarılırsa, kılçıklı hali kadar dayanıklı oluyor:

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=626776&postcount=9

Ama bu şekilde dönüyor yem çekerken. Şimdi, dönse ne olur? Tecrübelere göre lüfer dönerse yeme bakmaz. Ama somon için yemin dönmesi bilhassa istenir. Levrek için? Tahminin levrekte dönen yeme itiraz etmez, hatta daha çok bile saldırabilir.

Bu dönmeyi engellemek mümkün. Küçük bir kurşunu tele geçirip çenesinin atlına koyarsak, bir daha dönmez.

Bu haliyle at çek için gene çok matah olmayacaktır. Herşeyden önce ağırlık merkezi ters, düzgün değil, atışta perişan olacağı gibi, havada tahminen takla atar, misinayı vs. karıştırır, mesafe almaz. Fakat beklemeli avlarda, tekne arkasından sırtı yaparken vs. bu yemin etkinliği canlı yeme yakın oluyor. Elbette tekne arkası çekerken bahse konu aksiyon veren şeylerden takmak, onları da o şekilde kılçığını çıkarıp takmak daha iyi netice verecektir.

6. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    evet hatta bir pim ile de sabitleniyor.
    ama ben yanıma 1 kg taze sardalyayı alıp normal bir kancayı sardalyanın burnundan geçirip misinayı çekiyorum,daha sonra misinayı balığa dolayarak
    kuruğa kadar gelip orda kuruk kısmında kancayı balığa geçirip sabitliyorum misinanın boşluğunu alıp koyveriyorum gidiyor.
    sipin kamış ile fazla şoklamaya maruz bırakmadan atış yapıp serbest halde bırakıyorum (bırakma yem gibi)sonrada kamışla çok kısa aksiyonlar verip balığı hareketlendiriyorum yani sahte gibi hemen çekip kıyıya almıyorum.

2-3 seferde balık değiştiriyorum
    harami balılar dahi yokluyorlar bu arada bir delikanlıyı kıskandırabilirsen
    ne ala.

rastgele

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Breh hayret birşey neredeyse 50 lira yeni bir aparatmı bilmiyorum ama ben herhalde tornacıya bunlardan 50 liraya 50 tane yaptırırım önce insan kendi yakalanıyor sonra kısmeti varsa insan balığı... (çık,çık,çık)şaşkınlık efekti..

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Atçekte tabii balık birkaç denemeden sonra deforme olur sırtıda daha dayanıklıdır bu doğrudur.

Ancak bu ürün Prologicin bir üürünüüdür ve izlediğim videolarda göllerde iri Turnada kullanılmaktadır.

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi bendeki bu aparattan daha iyi.ve fiyatı 20tl civarı veya altı olabilir..:) geçen yıl almıştım 2 adet.. benzer aparat yapılır abi.uğraşmak istersen..

bendeki bunun aynısı :)
    2 tane saplaması var.balığın ensesine ve altından geçiriyorsun abi.bu 2 saplama balığı tartıyor..

Uploaded with ImageShack.us

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu pek iyi değil. Aksiyon yapmasını sağlayacka şekilde, tercihan kavisli bir damağı/önyüzü olması lazım.

Böyle bir şey yada;

Bunlar daha sallar balığı ve kuyruk sallamasını sağlar.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Abi, yem lastiği kullanmayı deneyebilirsin. Yemi daha derli toplu tutar.