olympos - adrasan

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında berk_ tarafından paylaşıldı.

1. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    arkadaşlar bayramda olymposda olacağım bildiğiniz üzere adrasanda oldukça yakın buralarda kıyı balıkçılığı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum hangi balıklar bulunur nerelerde avlanılır vb.

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ooh keyfe bak! :) Bizim yerimize de dinlen oralarda, özledik..

Olympos sahili kalabalık olacaktır. Ben olsam sağ taraftaki kayalıklarda Adrasan yönünde gidebildiğim kadar buruna gider oradan atçek yapardım.Patikadan baya gidiliyor zaten.

3. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Adrasan koyundaki teknelerle anlaşır balığa çıakrsın. uğraşma hiç. Daha zevkli olacağından da eminim..

adrasana aşık olacaksın ;)

4. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sizin yerinizede dinlenirim :tea: sağtarafdan patikanın devam ettiğini öğrenmem iyi oldu saolun
    teknede olabilir ama sonucda tekneyle 1 kere cıkabılırım ama ben orda bulundugum surece gun dogumlarını kacırmamak o güzel doğanın ve denizin tadını cıkarmak istiyorum 1-2 balıkda oltamı neşelendirirse ne ala ha olmazsada sorun değil ice tea sigara ve balık vurucakmı heycanıda bana yeterince mutluluk veriyor :)

reeling

5. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

adrasanda tekneyle balığa çıkacaksan saatine 50 tl yi hiç utanmadan istiyorlar ona göre...
    tanıdık birini bulabilirsen gece tekneden güzel kolyoz yapıyor. Şansın varsa palamut bile alırsın..

6. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    50 tl gerçekten cokmuş üstelik kolyos ve palamut damak zevkime hitap etmiyor belki akya sinarit lagos denemesı yapabilirim tekneyle kıyıdan avladıgımda da tuttuklarımı geri salacağım ( levrek veya yolunu kaybetmiş bi lagos cıkarsa hariç tabi :hungry: ) sanırım adrasan balık ile ünlendiği için tekne sahipleri bunu fırsata dönüştürmeye çalışıyor

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Sağ taraftaki kayalık burunda biraz ilerde denizin içinde yüksek dik bir kaya vardır. Bakınca dikkat çeker zaten. Genelde oradan delikanlılar denize atlar, şu an sezonda olduğumuza göre de zaten oralar kalabalıktır ve atlayanlar mutlaka vardır. :) o noktadan sonra en az bir o kadar daha gidiliyor diye biliyorum. Ben gidilebilecek son noktaya kadar gitmedim. Ama şu an oraya gidecek olsam buruna doğru gidebileceğim en uca kadar giderdim. Biraz uzun atışlarla ıskarmoz alabilirsin. Hatta çok eski ama komşu koy Adrasan'da kıyıdan kayaların üstünden kolum kadar 3 lambuka almıştık 5 dk içinde. Sürprizler olabilir, doğru zamanda, doğru yerde :)

İlk kez 7 yaşımda Adrasan'da balığa götürüldüm. Yani sene 1990 oluyor. Öncesinde pederler arkadaşlarıyla giderlermiş. O yıldan sonra ben de katıldım ve her yıl sezon boyunca en geç üç haftada bir giderdik. Ta ki 16 yaşıma kadar.

Fiber tekneyi kendimiz indirir çıkardık balığa. Kendi halinde bir köydü Adrasan. Sürekli gördüğümüz birkaç tekne olurdu, onun dışında alabildiğine sessizlik, sükunet, enfes bir doğa, deniz.
    Eğer tekneyi getirmemişsek oradaki yerel bir iki balıkçıyla sadece muhabbet etmece ve kumanyasına balığa çıkarırlardı bizi. Öğle yemeği malzemesi, karpuz ve havadan sudan balıktan muhabbet etmekti müthiş bir av gününün bedeli.

Çok uzun zamandır gitmedim oralara, uzak kaldım Antalya'dan. Ama takip ettiğim kadarıyla bayaa bir ün yapmış maaşallah. Şaşırdım o kadar balık turu organizasyonlarını, otelleri görünce.

Şimdi artık dönme zamanı yaklaşıyor yine memlekete. Arkadaş tekneyi hazırlamış, takımları toparlamaktayız yavaştan. Gideriz diyorum Adrasan'a. Sonra dalıp düşünmeye başlıyorum. Kafamda öyle bir görüntü var ki. Acaba hiç gitmesem görmesem de o fotoğrafı bozmasam mı...

8. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Adrasanı dediğniz zamanda görmek isterdim şuan balıklarıyla ünlü olan bu yer kım bılır 20 yıl önce nasıl bir bolluk içindeydi. olymposa cok gitmeme rağmen adrasana hiç gidemedim ancak bu sefer kesinlikle gidip olta atıcam reeling insallah sizinde dediğniz gibi dogru zaman dogru yer ve dogru yem 3 lüsünü yakalayabilirim :)

9. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Ben bizzat bu sene tekneyle adrasanda avlanmış birisi olarak tavsiyem tekneyle avlanmandır. sabah 5ten öğlen 3 e kadar 120 tl. ramazan kaptan vardı kahvaltımızı hazırladı çayımızı demledi 30-32 yaşlarında çok keyif aldık.. tekneyle açıktan bakir bir taşlığa yanaşıp at çek yaparsan (silikon yemle) güzel melenur ve akya kırması alırsın..

10. bluehunter

bluehunter Ramazan

tekne kiraları sahidende çok fazla araba kiralamak bile daha ucuz

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şehir dışından tatile gelip de kısıtlı sürede maksimum balık keyfi almak isteyen tatilci için elbette en doğru yol tekneyle çıkmaktır. Antalya'nın yerlisiyim ama şu an yurtdışında yaşadığım için bende tatilci gibi kalıyorum Antalya'da. Haziran sonundaki yıllık iznimde bende arkadaşlarımla Kaş'a gittim ve benzer rakamları ödeyerek çok eski yerel bir balıkçı amcamızın teknesiyle açıldık bir günlüğüne. Elbette çok keyifli bir gündü.

Yalnız Berk arkadaşımız büyük ihtimalle öğrenci, Antalya'ya da yabancı değil anladığım kadarıyla, belki orada okuyor. Bu rakamlar onun için biraz tuzlu kalabilir, üstelik 120 liraya Olympos'da iki gün fazla kalınabileceğini düşünürsek.

Çok sessiz kalarak ve doğru teknikle avlanarak kıyıdan da melanur, zargana, akya palazı, ıskarmoz alınır oralarda atçekle.

Bir de aklıma geldi, eskiden Olympos sahilinde sabahlamaya bile izin vardı ama şu an jandarmanın tutumu nedir bilemiyorum. Eğer serbestse ve hava da uygun olursa günbatımından gece yarısına kadar kıyının kumluk-kırmalık kesiminden uygun takımla mırmır da alınabilir diye düşünüyorum. Boldu eskiden oralarda.

Rastgelsin Berk kardeşim. :)

12. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sabah 5 ten oglen 3'e kadar 120 tl aslında normal bir fiyat gecen hafta aksu'dan bile sabah 4 -10 arası çıktıgımız da 140 tl ye anlaşmıştık

@nicholai hel
    tahminlerin doğru öğrenciyim antalya'ya da yabancı değilim balıkesir'de okuyorum ancak yaz aylarını ve çoğu tatili antalya'da geçiriyorum tekne işinide düşünebilirim ancak benım amacım tatilde çok zevk aldığım hobime'de ayırabildiğim kadar fazla zaman ayırmak bu yüzden o güzel doğanın her sabah keyfini çıkartmak istiyorum balığı tutmak her zaman için ikinci planda inanın balığın vurması veya sahteyi kovalaması beni yeterince mutlu ediyor
    eğer şansım yağver gidersede hedefim sahte(rapala) ile balık yakalayabilmek çünkü tekne dışında bu zevki tadamadım silikonla tuttum ancak rapala ile kıyı tecribesi yaşayamadım , yem bulabilirsem yemlide deniyeceğim reeling

Son düzenleme: 20 Ağustos 2011
  13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Vallaha ben öğrenciyken bunlar benim için baya büyük paralardı. Zamanla para değer yitirmiş demek. :)

Aynen tahmin ettiğim gibi. :) Umarım her yönüyle keyifli bir tatil olur. Sonrasında maceraları paylaşarak bizleri de oralara götürürsün. :)

14. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yok yalniş anlamayın 120 lira gene buyuk para ama amacım oldugunca fazla balıkla zaman gecırmek :)

Bu arada bedava ekmek yok güzel yerler soyleyen maceraları dinler hihi

şaka tabi :) umarım anlatıla bilecek bir iki anıyla dönerde sizlerlede paylaşırım

15. maligunel

maligunel mehmet ali

Allah kısmet ederse , salı günü orda olacağım. Tekne fiyatları , araç fiyatları biraz tuzlu . Antalya havalimanından fiyatı uygun bir araç bulamadım .Günlük en az 65TL ( Suzuki Samurai ) . 90-93 model araç .Tekneleri düşünmek istemiyorum şimdilik .
    Araç konusunda yardımı dokunabilicek olan varsa , oltasına kofana gelmesi için dua ederim :)