olympus RZ8000XT makineyi gören duyan bilen var mı?

Konu, 'Makineler' kısmında safaklarda tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Öncelikle herkese selamlar....

arkadaşlar bu makineyi bugün izmir hisar cami tarafında bir satıcı şiddetle önerdi.. Ben OKUMA POWER LINER PL865 alacaktım... Ama kafamı karıştırdı..

Bu makinenin tam surf olduğunu belirtti... 11+2 rulmanlı makara geniş ve çıkış ağzı açılı tam uzun menzil atışlar için... Makine çok iyi görünüyor... Fiyatı 115 ytl.... Bu makineyi bilen gören varsa yardımcı olursa çok sevinirim...

Kendisi geçen hafta denemiş makineyi ve yaklaşık 30 gr ağırlıkla (kıbrıs olta) 100 küsür metre atabilmiş... Makineyi oldukça övüyo...

Birde kamış olarak ; shimano alivio bx surf 4.20m mi yoksa

LINEAEFFE S-CURVE SURF KAMIŞ 4.20m mi?????

2. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    bence macera arama okadar paraya bilindik markaların kaliteli makinalarını alabilirsin kamış olarakta shimano çok iyi bende almayı düşünmüştüm ama kapalı boyu çok uzun oldugu için onu almayıp d.a.m tele surf aldım onuda dün abnınca kırdım keşke shimanoyu alsaydım:mad:

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çok ilginçtir ki bu makinayı birkaç arkadaşımın da çok methettiğine şahit oldum, hiç görmedim o yüzden nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok. Ancak satıcı 30 gr kurşunla 100 metre atış olayını abartmış. Misinanın hava direnci nedeniyle eksilttiği ivme bir surf kamışla 30gr kuşunun menzilini oldukça kısaltır ki tahminimce maksimum mesafe 50-60 metreyi geçmez.

4. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Sakin Fotoraf makinesi olmasin ?:D Olympus Burda Yok ! Hic de Duymadim !

5. Bahsettiğiniz Makine aşağıdaki makine olmalı..

Makineyi şahsen elimde inceleme fırsatım olmamakla birlikte teknik verilerine bakaak fikir yürütmek Mümkün..Makine dediğiniz gibi 12 bilyalı bir surf makinesi ancak makara kapasitelerine bakıldığında Bu makinenin makara çapının ideal surf makinelere göre bira küçük olduğunu söyleyebilirim..Çünkü 030 luktan 300 metre kapasitesi olan bir makine..
    Bununla beraber Surf takımlarında genelde 125gr üzeri kurşun kullanıldığı düşünülürse 030 luk bir misina ile 140-150gr bir kurşun ancak shock leader ile atılabilir yada sağlam 035-040 misina kullanmanız gerekir..Bu durumdada makaraya sarılan misina metresi hayli düşük olacaktır..Bunun sonucundada ideal bir surf makineden aldığınız verimi alamayacağınız çıkar..
    Yücel'inde dediği gibi 30gr kurşun hele hele kıbrıs sarmayı 100 metre atmak şahsen imkansızdır..Bunun nedeni kamış ile 30gr lık bir kurşunun 100 metrelik mesafeye ulaşmasını sağlayacak ivmenin kazandırılamamasıdır..Tek başına yani atış esnasında kopan bir kurşun bu mesafeyi bulsada arkasında bağlı misina yükünüde çekmek bunu imkansızlaştırır..

Kamış konusuna gelince shimano Alivio bx kamışlar oldukça kalıtelidir..Atacağınız ağırlığa uygun modelini aldığınız sürece memnun kalırsınız..alivio 4220 modeli 150gr ve üzeri ağırlıklarda ortaya çok iyi performans koymaktadır..4215 modeli ise genelde bizim ideal ağırlığımız olan 125 gr. larda iyi sonuç elde edeceğiniz bir modeldir..

Lineaffea S-Curve kamışlar da oldukça sağlam ve kullanılabilecek kamışlardandır..Şahsi görüşüm Shimanoda alivio ile aynı katogaride değerlendirilebilir..Ancak eğer bir "Shimano antares" alırsanız işte o zaman Surfcastingin keyfine varırsınız.:)

Olympus RZ 8000
    ================-

6. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    surffishing

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler... Ayrıca ilgili diğer arkadaşlara da teşekkür ederim... Dün gece nette sorun yaşadığım için tekrar giremedim özür dilerim...

Şimdi kamış konusunda s-curve ile shimano alivio bx aynı kefede diyorsun...
    Ama senin fikrin daha önemli tek lafınla alıcam kamışı... Yani bana bırakma..
    sence kamış olarak verdiğim modellerde shimano mu yoksa lineaeffe s curve mi?

Gelelim makinaya...

Anladığım kadarıyla olympus markasının gerek fazla tanınmamış , gerekse kullanıcısının olmaması gereksede satıcının atış konusunda:D fazla abartması bana biraz itici geldi...

Açıkçası kafam tekrar bulandı:D

Dün bide xxxx av malzemeleri ne gittim... orda söylediği model tam hatırlamıyorum ama shimano hyperloop 6000 FB ye 130 ytl fiyat verdi... tek rulman 0,25 mm/240 m bu makine shimanonun p3 sınıfında... Surf olarak kullanılır mı bilmiyorum... Ama satıcının dediğine göre bu makine okumanın 9 bilyeli modellerine denk geliyomuş...

Yorumlarınızı bekliyorum...
    Sizce surf amaçlı nasıl bişi alsam... Oldukça ikilemdeyim şu an...

7. Eğer 140gr üzeri kurşun atacaksanız Shimano alivio bx4220 derim..Ancak 100-120 gr civarında Kurşun işimi görür dersen S-Curvede alınabilir..Sonuçta sağlam kamış..
    Hyperloop 6000 bir surf makine değil..Aslında at-çek e daha uygun..Belki mırmır,izmarit gibi dip yemli avlardada kullanılabir..ancak surf olarak kullanıma asla uygun değil..(surf derken tatminkar bir surf avcılığını kastediyorum..30luk makine ilede surf yapılır ama sadece adı surf olur..)

En iyisi şöyle yapalım..
    Siz bir surf kamış ve surf makine için ayırabileceğiniz Bütçeyi yazın bizde size uygun önerilerde bulunalım..Bazen yaptığımız öneriler "Bu kadar para verecek olsam tekne alırım" ile cevaplanırken bazende "ben oyuncak değil ciddi surf malzemeden bahsediyorum" şeklinde cevaplanmakta..

Bunun en güzel çözümü Bütçenizi söyleyin size uygun malzeme önerimizi yapalım;)

8. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    100 m ve az üzeri atabilsin yani...

pazarlığı yapılmış halde:D max 200 ytl lik makine ve kamış....

önerileriniz bekliyorum...;)

bide yukarıda belirttiğim """Dün bide xxxx av malzemeleri ne gittim... orda söylediği model tam hatırlamıyorum ama shimano hyperloop 6000 FB ye 130 ytl fiyat verdi... tek rulman 0,25 mm/240 m bu makine shimanonun p3 sınıfında... Surf olarak kullanılır mı bilmiyorum... Ama satıcının dediğine göre bu makine okumanın 9 bilyeli modellerine denk geliyomuş...""" olayına ne diyorsunuz...

9. en kısa sürede önerilerimi yazarım..

Pazarlığı yapılmış halde derken neyi kasteddiniz:confused:

10. Demişim zaten diyeceğimi..Israrla neden aynı şeyi sorduğunuzu anlayamadım..Ben size yardımcı olmaya çalışıyor dum..

Anlaşılan Cevaplarımı okumuyorsunuz....:confused:

11. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek

yani benim merakım gerçekten , shimanonun tek bilyeli önerdiği
    makine okuma nın 9 bilyelisine denk mi geliyor... Evet makine surf sınıfı değil bunu merak ettim...

bide pazarlıkla derken mesela toplam 230-240 gibi bişey tutabilir:D

Herhalde 200 e alırım:D

12. harhalde alırsın:confused:

Ben olsam 24 euroluk makineye 200 ytl vermem..50 euroluk alivio 4220 kamışa 80-90 euro hayatta vermem..

aşağıdaki linkten alırım hemen
    http://cgi.ebay.it/Sport-e-Attrezza...kparms=72:909|39:1|65:12&_trksid=p3286.c0.m14

13. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    yalnız dalga geçtiğimi düşünüyosunuz galiba:confused:

ki kesinlikle böyle bir niyetim yok....

14. size satırlar dolusu emek harcayarak cevap veriyorum ama siz aynı şeyi tekrar tekrar soruyorsunuz..Bende tekrar eden sorunuza yazdığım önceki cevabı kopyalayıp cevap veriyorum..

ben burada sadece marka model önerisi yaparım..Pazarlık benim işim olmaz..Bu nedenle sizin istediğiniz gibi pazarlığı yapılmış önerilerde bulunmam imkansız..Bu nedenle sanırım size şahsen ben yardımcı olamayacağım..:(

Ama eminim yardımcı olabilecek arkadaşlarımız vardır;)

15. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    ben sadece """yani benim merakım gerçekten , shimanonun tek bilyeli önerdiği
    makine okuma nın 9 bilyelisine denk mi geliyor... Evet makine surf sınıfı değil bunu merak ettim...""""

sorusunun cevabını göremedim tekrar sordum...

ayrıca pazarlık olayını yanlış anladınız ben espiri olsun diye öyle bişi yazdım... yazmaz olaydım... Sizinle hiçbir alakası yok...

yani demek istediğim 250 ytl olabilir toplam...

16. İnanın hangi makinanın kaç bilyalısı hangi markanın hangi modeline denk gelir bilmiyorum..Böyle bir denkleştirmeninde Dünya üzerinde olduğunu sanmıyorum.
    Bende shimano Technıum mgs var..sorarmısınız hangi makineye takamül ediyor..Merak ettim..
    Öğrenmenin yaşı yok derlerya gerçekten doğruymuş..Bende sayenizde birşeyler öğreneceğim:)

17. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    yani shimanonun tek bilyeli o modeli okumanın 9 bilyeli modeliyle aynı performansı veriyomuş.... hatta shimano nun o modeli daha iyiymiş...

Bunu sormamın nedeni daha öncede forumda bahsi geçmiş... orda da benzer şeyler söylenmiş... İşte shimanonun tek bilyesi çoğu makinenin 7-8-9 bilyelisini alt eder falan deniyodu...

Yani bu çoğu makineye sizce okuma da girer mi? Sizin görüşünüz nedir...?

18. Dedimya bu konuda bilgim yok..:(

19. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    peki o zaman son olarak max. 250 ytl ye surf kamış ve makina önerinizi bekliyorum ve konu kapansın....

20. Makine

Kamış