ömerli Baraji Balik

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında yukseloz tarafından paylaşıldı.

1. yukseloz

yukseloz Yüksel ÖZ

Arkadaşlar geçensene bu zamanlarda Ömerli barajında çok güzel balıklar çıkıyordu. Her girmemde bir iki tane 2 ile 3 kg arasında balık çıkartıyordum.
    Ama bu sene en az 10 kere gitttim iki haftada bir muhakkak giderim ama hiç balık çıkmadı. Ufak balıkları saymıyorum salıyorum zaten İsrail sazanını salmıyorum tabiki. Geçensene çıkan balık neden bu sene çıkmaz acaba.
    Birde anadolu yakasında sazan tutabileceğim Ömerli haricinde yerler varmı? Tabiki büyük sazan çıkanyerler.

Teşekkürler
    Yüksel ÖZ

2. caRP.DEL!S!

caRP.DEL!S! caRP.HUNTER.!.ER0L

Favori Kamış:
    9+1 bilyeli makine ve 3.5mt kamısbirde 2+1makinalı kamıs
    En İyi Avı:
    3.5kg aynalı SAZAN
    öerli süper sazan yapıyor ancak dedigin gibi gecen sene çok sayıda yakaladım bende ancak bu sene birkaç adet sazan yakaladım bende 1 tane 6.5 kg 2tane 3kg 2 tne 2kg 1 tanede 1.5 kg dı raporda atmıştım bakarsan iyi olur ancak ; bu yıl balıgın vurmayışının nedeni çok ot var ömerlide balık yemi göremiyor benim fikrim otların arasına girtdigi için bu hafta 2 gece 3 günlük bi kamp planım var bi sorun çıkmazsa gidfecegim pazar akşamına atarım raporu buraya.. ömerlinin sazanıda altın gibi parlıyor be ... http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=41006 ::)

3. yukseloz

yukseloz Yüksel ÖZ

Ömerlinin Balığı

Üstad 98 den beri Ömerlide avlanıyorum.
    2000 yılında benimde senin başına gelen olay gibi bir olay geldi.
    Benim avlandığım yerede araba girmiyordu 2 arkadaşla beraber 45 dk orman içindeki yoldan yürüyerek bir yer bulduk. 2 gün kamp attık Cumartesi boş geçti gölü mısır ve küsbe ile yemlemiştik. Pazar günü hava çok güzeldi sabaha karşı balıkların kenardan dönüşünü duyuyurdum. Oltaları kenara 5 metre mesafeye çektim.
    Oltaların birisinin zilinin hafifçe oynadığını gördüm sanki küçük balıklar yemi yiyor gibi arkadaşlar biraz ecemiydi almak istediler durun büyük balık yemi emiyordur dedim çok geçmedi balık asıldı yaklaşım 30 dakika uğraştım baktım 6 kg aynalı sazan o gün 5 adet sazan çektim en ufağı 3 kg'dı çok sevindim.
    Ogün bir balık vurdu sanırım çok büyüktü çünki motorun arkası açık balık dümdüz gidiyor kasnaklıyorum geri dönmiyor baktım misine bitiyor suya bile girdim dönmedi misine bitti iğneyi koparttı gitti.
    Motorda sanırım 60 ufakta değildi.
    Dicem o yere bir kere gittim zorluk çektim ama Allah karşılığını verdi demekki Zorluk çekmeden birşeyler beklemek biraz boş oluyor. Ömerli köyünde bir arkadaşım var bana birgün dediki tabiri cayizse kıç ıslanmadan balık tutamazsınız.
    He birde anlamadığım birşey var 4 beş senedir ömerliden balık çıkmıyordu geçensene çok güzel balık yaptı.
    Bu senede çıkmıyor ya balık bizim avlandığımız bölgeye uğramıyor yada dediğin gibi ot iyice çoğaldı.
    Ot diyoruzda bilgin varmı ömerlide ot eskiden yoktu nerden çıktı bu ot.

4. caRP.DEL!S!

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.5kg aynalı SAZAN
    bu otun çıkmasının nedeni iskinin göztaşı denen ilacı baraja atmayışından kaynaklanıyor yosun kırıcı diyebiliriz yani ancak yosunda suyu baya bi temizlemiş

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    yosun olsa birtürlü , olmasa bir türlü yani :)

6. yukseloz

yukseloz Yüksel ÖZ

Erol senin rapordaki Ömerli 2011 sezon açılışı resimlerini göremiyorum.
    Problemmi var yoksa benim Bilgisayardanmı kaynaklanıyor.

7. caRP.DEL!S!

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.5kg aynalı SAZAN
    senin bilgisayarda sorun yüksel abi bu hafta gidecegim nasipse bakalım nolcak yazarım rapor.....

8. yukseloz

yukseloz Yüksel ÖZ

Erol ben gittim yine boş geldim sen ne yaptın?

9. caRP.DEL!S!

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.5kg aynalı SAZAN
    abi gidemedim bu hafta aksilik oldu face varsa eklersen konusalım abi