Ömerli Barajı Burun ve Yataklar

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Sweet Boy tarafından paylaşıldı.

1. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Büyük Balıklar Genelde Sessiz ve Sakin Kısımlarda Oluyor Bence Yapılması Gereken Kendinize göre Bir yer Ayarlayıp Sürekli Yemlemek olmalı. Bu arada Ömerli'nin Burun Kısımlarında Uç Taraflarında Artık Eskisi Gibi Balık Yok Belkide Var Biz Tutmayı beceremiyoruz Ama Benim Gözlemlediğim Burunlarda Yataklarda Dipdeki Yosunlaşma Oranın Fazla Olması Barajın Orta Kısımlarından çok çok fazla pislik ve yosunlaşma mevcut burun kısımlarında Dip Oltasını Attıgınız Zamanda Yosundan Balık Bunu Göremiyo Diye Düşünüyorum. Bu Konuda Fikir Paylaşımında Bulunabilcek Biri Varmı Benim Açımdan Önemli Çünkü Sürekli Gittiğimiz Bir burun Vardı Ve Artık Oraya Gidemiyoruz Malesef

2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    benim duyduğum ömerlinin baraj kapakları civarında trofe aynalıların olduğu. nerden biliyorsun dersen oranın baraj yetkililerini tanıyan biriyle konuşmuştum. o da baraj kapakları yakınlarında zıpkınla trofe sazan avladıklarından bahsetmişti. resimlerini de göstermişti. ömerlinin genelinde israil sazanı hakim. ama geçen yıl israil sazanı için attığım oltaların birine 10-12 cm. boyunda aynalı sazan yavrusu takılmıştı. bu da beni umutlandırmıştı. ama uzun zamandır o tarafa gitmiyorum.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  4. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    bu cümle de barajda tanıdığı olanların ZIPKINLA avlanabileceğini, üstelik kapak yakınında üstelik baraj görevlilerinin gözleri önünde, üstelik...

Neyse konuyla alakasız oldu...

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yeri belki burası değil ancak;

Bilakis çok alakalı, hem de daha başka pek çok şeylerle de alakalı. En başta "insan" olmakla alakalı. Çevre/doğa, görev/sorumluluk... hangi birini saymak lazım?:(

6. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    ArkadaşlarMerhaba,
    Cumartesi günü Kurtdoğmuş tarafında güzel bir koy da balık tutalım dedik,Attık oltaları yaylı iğne takım,küsbeli ve iğnelere mısır.
    Gayet güzel balık çıktı ama hepside İsrail Sazanı onun için dediğiniz balıklar çok nadir çıkıyormuş.
    İşte bir kaç resim

Son düzenleme: 24 Ağustos 2009
  7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Bey efendi son tebliğlerde küspeli olta yasaklanmıştır umarım bir daha kullanmazsınız;)

8. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

İsrail yakalayanlara serbest bıraksınlar, hatta ağ bile atsınlar :D :D :D :D :D

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hiç fena olmaz aslında :D

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

İnsan nasıl üzülüyor düşününce,fotoğrafta arkada ki koya bir baksanıza,burada boy boy sazanların gezdiği eski zamanlar olacaktı,tee Adapazarı'ndan gelirdik buralara aah ah...

11. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Geçtiğimiz Haftasonu birkaçtane yavru aynalı tuttuk bu biraz ümit vericiydi ama genede israil sazanı çokkk

12. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg

Arkadaşım mesajımı iyi okumanı rica ederim.
    Tırıvırı ile tutulmamıştır.İğneli takım ve mısır ile tutulmuştur.
    Ben 6 yıldır sürekli iğne ile tutuyorum,mevzuatıda çok iyi biliyorum.
    İlk belge alan kişilerden biride benimdir.

...........Tebliğde bahsedilen Küspeli oltanın yasaklanmasından kasıt açık değil...
    Bir rivayete göre hayvanlar yiyerek ölüyor, bir rivayet de çok kancalı olup takılması nedeni ile de öldürmeye devam ediyor...

Hangisi sebeb ise de, burada, oltada belirtilen kanca sayısının 3 ile sınırlandırılmasını göz önüne aldığımızada, kanun koyucunun amaçladığının, çok kancalı oltayı engellemek olduğunu düşünüyorum.

Yani bu durumda, küspe,hamur, patates vs de takılsa ucunda 3 iğneyi geçtiğinde sirküler dışı olmakta...

f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,
    Ama burada açıkça kırmızı ile belirttiğim cümleyi dikkate alırsak da sirküler dışı bir avlanma görünmüyor.

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

Eğer oltanızdaki iğne adedi 3 ü geçmediyse bir sorun da yoktur.

Durum bu şekildedir.

Son düzenleme: 26 Ağustos 2009
  13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Boşuna umuyorsun, anlaşılan o ki yine kullanılacak.;)

14. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Sizin zorunuz nedir ?

Tebliği açın okuyun iyi okuyun........

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

İsmen hitap edemeyeceğim kusura bakmayın/ız (Bir zor durum da bu mesela)

Tavsiye üzerine Tebliği açtım ve okudum. İyi mi okudum, kötü mü okudum ancak, mesela bahsini ettiğiniz ve hatta ilk alan kişilerden olduğunuz “belge” ile ilgili olan bilgiyi şöyle anladım: Alınması/taşınması, gerekli/zorunlu bir belge değil. Mevzuat böyle diyor ve kastedilen belge Amatör balıkçı belgesidir.

Söyleyecek çok şey yok aslında, zaten mevzuat da çok iyi bilindiğinden, “İğneli takım”ın kullanımına devam. (küspeli değil, iğneli)

Bizlere de rast gelsin demek düşer zaten. "Durum bu şekildedir."

Son düzenleme: 26 Ağustos 2009
  16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bak güzel kardeşim sana hakaret etmemişiz hatta seni yadırgamamışızda sadece güzel bir dille küspeli oltanın yasaklandığını ve birdaha kulanmayacağınızı umduğumu söylemişim bukadar hiddetlenmenize gerek yok ;) ;)
    bahsetmiş olduğunuz düzenek bariz bir şekilde küspeli olta sınıfına girmekte ve tebliğlerdede açıkça yasak olduğu söylenmektedir kanunlara ya uyacaksınız yada uyacaksınız başka bir alternetafiniz yoktur bu işler kafanızdan element uydurmakla olmaz ;) ;) ;)
    bu arada bende tahminimce senin çocukluğunda belgemi almış idim:p :p

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Abi bir laf vardır ya bu deveyi güderler yada bu diyardan giderler ;) ;)

18. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Konuyu uzatmaya hiç gerek yok,
    Bahsi geçen Küspeli olta altta resmi mevcuttur.

Lakin benim kullandığım ve kendi ellerim ile yaptığım üstelik hamurunuda kendim yoğurduğum ve üzerine taktığım olta da aşağıdadır.

19. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Djakın bey
    (isim yaş vb gibi bölümlerinizi de doldurursanız hitapta hata yapmaylım)
    Sizin ifadenizde net bir şekilde küspeli takımın iğnelerine mısır takıldığı anlaşılıyor.
    Son koyduğunuz resimdeki takımdan bahsettiğiniz anlaşılmıyor açıkçası...

Her ne ise, Tebliğdeki tamım açıkça, kement atılarak, kemente bağlı çok sayıdaki iğneyi ve benzer düzenekleri (yani suda takılma ve kalma olsaılığı olan, küspe vs gibi yemin yakınında çok sayıda iğne bulunduran takım) yasaklıyor.

Kemente üç iğne de iki iğne de taksanız takım küspeli takım sınıfına giriyor.

Tebliğde üç iğneye sınırlama getirmesi (tatlısuda) bu üç iğnenin kement etrafına bağlanıp 6 iğneli yerine üç iğneli küspeli takıma izin verdiği gibi yorumlanamaz.

Her ne kadar üst iğne sınırı 3 olsa da, küspeli takımda "çok sayıda iğne " tanımı kullanarak 1 den fazla iğnenin olamayacağını netleştirmiş.
    Burada "çok " tanımını, izin verilen limitlerin üzerinde yani 3ten fazla olarak değerlendirmek mümkün değil.

Sizin ilk açıklamanızda klasik küspeli tanımı çıkmakta, dolayısı ile uyarılmanız gayet mantıklı.

Açıklamanız gereken ise son mesajınızda yapmanız gerekendi.

Saygılarımla,

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda

sevgili kardeşim bencede bu durumda konuyu uzatmaya hiç gerek yok lakin bu takımı en başında sazan yayına hamur bastım iğnelerinede mısır taktım diye anlatmış olsa idin ne sen bu kadar gerilirdin nede biz;)
    sazan yayına üç iğne bağlayabilirsin;) ;)