ömerlide turna avı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında cnytersln tarafından paylaşıldı.

1. cnytersln

cnytersln cüneyt

En İyi Avı:
    kefal 1,200 gr
    herkese merhaba ömerli barajında eskiden turnalar varmış şimdi neden yok?

ömerliye turna salma organizasyonu nasıl yapılabilir fikri olan varmı?

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sen sen ol hiç bir yere hiç bir balığı salmaya teşebbüs etmek değil ya fikrini bile aklından geçirme!

1.si yasak
    2.si zaten yeterince bozulan ekolojik dengeyi daha fazla bozmanın alemi yok.

diğer soruna gelince turna vardır elbet ama düşük miktardadır deneme yanılmayla balığın merasını bulman lazım. kolay gelsin

3. kesf_i_alem

kesf_i_alem EROL

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar

İçsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıklar

MADDE 7 – (1) Çizelge-1’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların kontrolsüz ve izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.

Çizelge 1 -İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar

Turna Esox lucius Bu tür tatlı su yaşam zincirinin en üst halkasındadır. Her türlü kirlilik ve yaşam şartına kolay adapte olabilir. Ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir.

4. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    israil sazanı olacağına turna olsun daha iyi

5. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    Okuma Octana 40 -- Okuma safina x 270cm-Okuma Carp Misina-Savagear Sahteler
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Hep bu şekil düşünmekten bozulmadı mı avlakların dengesi ? Sazan olmadı sazan olacağına turna olsun, turna çıkmıyo turna olacağına perch olsun, oda oltaya gelmiyo hadi bide israil sazanı atalım balık tutarız en azından diye düşünenler yüzünden denge alt üst oldu 5-10 yıl sonra kokudan sinekten yosundan baraj ve tatlı su kenarlarında oturabilecekmiyiz çok merak ediyorum. :cool:

6. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    İMZAMI ATIYORUM.

7. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    ömerli barajı

2002 yılına kadar turna alıyordu .. turna tatlı su kefali hatta şimdi ismini bilmiyorum beyaz balık derdik biz yaglı ve lezzetli olurdu .2002 yılından sonra ne olduysa bir daha turna alamadı kimse.çok yakın samimi arkadaşlarım ömerli barajının bazı yerlerinde hala turna çıktıgını söyledi tek tük dedi . ama tabi neresidir neresi değildir bilgim yok sormadımda zaten.ama kafamda bir yer var ordan başka yerdede olması mümkün değil gibi geliyor bir hafta sonu deneme yapıcam

8. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    bu kadar atarlanmaya gerek yok :) ömerliye turna atsakta zarar israil atsakta.şuanki israil popülasyonu yerine turna olsa daha iyi olurdu hiç değilse tutması zevkli olurdu demek istedim.Öner abimizde kocaman imzasını falan atmış,bi sakin olun ne bu hararet ve şiddet?görende suç işledim sanacak

9. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Sevgili Melih kardeşim bende senin düşüncene katılıyorum, Sonuçta zaten göllerimizi israil illeti ile mahfettiler madem balığa gittiğimde oltamı atınca israil tutacağım turna tutayım daha iyi

10. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    ömerli barajına

bu saatten sonra dilediginiz balıgı atın fazla bir şeyin değişeceğini sanmıyorum irail balıgı turnanın yumurtalarını yer zaten çogalmasına izin vereceğini sanmıyorum çünkü şuan ömerlide yayın var ama her yerinde değil .ama nedense yayın çogalmıyor turna zaten var ama çogalmıyor barajın israil balıkları baya palazlanmış neredeyse her attıgımızda kiloluk gwelmeye başladılar

11. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Sonuç itibari ile zararlı türlere örnek verirsek, şu an itibariyle en zararlı tür israil sazanı sonra turna sonrada perch diyelim ama ortada kabul edilesi bi gerçek var sonuç itibari ile amatör balıkçılık yapıyoruz, bu işten zevk almak istiyoruz işin aslı balık yemek değilki, balık yemek olsa bir göle giderken yapmış olduğunuz malzeme, yol, yeme içme masraflarını toplayın gidip balıkçıdan 2 kilo balık alın aynı hesap, biz işin tutmasında değilmiyiz? israili tuttun diyelim hadi ye bakalım yeniyormu? farzet bir turna, perch tuttun limit üstü geldi hadi yorgunluğuma değsin diye alıkoydun en azından yerkende bi zevki var arkadaş haksızmıyım?