başlıkta belirttiğim gibi meralarımıza kalamar geçte olsa girmiş bulunmakta bugün alamadım sahtelerim ışıklı olanlardan pek iş yapmıyor geldi kaç kez almadı sahte gerekli ama tecbüre alanım olmadığı icin sübye kalamar fazla yardım gerekli. önericeğiniz sahteler kıyıdan kullanılacaktır.
Yamashita marka kalamar sahtelerinde sübye yakalarken çok iyi verim alıyorum. Ancak kalamar rastgelmedi daha fakat gövdesi silikondan olduğu için yumuşak sübye bir kere aldığında asla bırakmıyor ufak bi tasma ile de bırakamıyor Ve diğer sahtelere oran ile küçük oluşu, fosforlu olmayanlarının bile dışındaki parlak kumaş kaplaması sayesinde gece ışık vuran sularda mükemmel iş yaptığını söyleyebilirim. Fakat ağırlıksız modeldir. Daha çok derin sularda 5'li takım yaparak kurşun ile avlanmak için tasarlanmışlar. Ancak ben önüne 2-3 gr. kıstırma kursun ile kıyıdan rahatca kullanıyorum spin takımla. Yamashita Squid jigs veya Yamashita Lures diye aratırsan bir çok modeline rastlarsın. Rastgelsin.
av marketinden baktımda adam gibi birşey yok, olanlarda çok pahalı 35 lira felan okadar masrafa giremem.
Murat bunlarda senin işini görür diye tahmin ediyorum değişik renkleri mevcut fiyat olarakta gayet makuller 2,5 tl ile 3,5tl arasında değişiyor her yerde fiyatları
Yo-zuri pahalı gelebilir. Fakat ucuzlardan çok farklı olduğunu gözümle gördüm. Yemli avlanmak için gittiğimiz mekanda 5-6 tane yaşlı kurt el makarasına takılmış kalamar sahteleriyle kalamar avlıyorlardı. Bende madem kalamar var diyerekten çantadaki ucuz zokayı çıkardım. Yanlarından atıyorum yok. böyle çekeceksin diyorlar yok. Öyle deniyorum yok. Ben her atıştan önce ışıkla şarj ediyorum fosforu. Onlar 10 seferde bir şarj ediyor. Her aldıkları kalamardan sonra Ya-zuri alcen ya-zuri deyip durdular. Kalamar hedef balığım olmadığı için ya-zuri filan almadım tabii. Ama sen özellikle Kalamar istiyorsan ihtiyar kurtların tavsiyesini yabana atma. İnternette 20 tl üstü fiyatları ama bayilerde bulursan 15 e alırsın.
sahte bulmak kolay, hiç sorun değil. sorun, kalaycı pamuğu ile köpek balığı ciğeri yağı bulmak. bu durumda en iyisi, ışıklı bir sahte olacaktır, vaziyeti idare etmek üzere.