Kurbanda danaya giremeyiz diye önceden bir organizasyon yaptık. Şükür danayı Sinop'ta hak yoluna kurban ettik, bayramın 3. günü ise Samsun'da -oltacı 2- yani Engin usta ile bir araya gelip önce mısırla sazan Engin reisin avı), (her ikimiz de) sonraki akşamüstü kelebek kaşıkla bir kaç gökala aldık. Sazandan Bafra usülü ızgara yapıp, beş kiloluk balığı iki kişi yedik. Yanında ikişer kelle soğan, bir tabak domates turşusu, Üstüne iki çaydanlık dolusu çay, (Allah manda iştahı versin ) O kadar kurban etinden sonra balık midemizi yumuşattı. Birer kare fotograf aşağıdadır. Fotoğraflara 5 kg dan aşağı hiç bir canlı girmemiştir. Not: kişibaşı günlük 5kg limiti aşılmamıştır.
Teşekkür ederim. Anca yetti... Forumda sazanı aşağılayanlara da ayıracaktım ama, balık küçüktü. 13 kiloloğunu ızgara yapınca onlara da ayıracağım
Vola-vola, volaaa.!!! Böyle de olmaz ki canım, işte bunu yapmayacaktınız sayın hocam. Bugün yirmibeş cm. bir gökalanın ne delice bir haz yaşattığını yeniden gördüm-yaşadım, güya şuan onun esrikliğini duyumsuyordum. Şimdi elinizdeki o toramanı düşününce aklım uçup gitti. Valla nutkum tutuldu. Ananın ak sütü gibi helal ve afiyet olsun sevgili hocam. Gökala muhteşem anlar yaşatmıştır kesinlikle. Tebrik ederim, aman da nasıl yakışmış yakışıklı hocama. Gözümüzün, gönlümüzün pası açıldı müstesna anlar sayesinde. Yüzünüzün aydınlığı hiç solmasın, elleriniz dert görmesin inşallah. Teşekkürlerimle, nice gönül okşayan balıklara.
Üstadım tebrikler, ellerinize sağlık, afiyet olsun.Ayrıca sadece 5 kilocuk balıkla yetinip, aç kalmanızada üzüldüm.Keşke yanınıza birazda kurban eti alsaydınız
İçim gitti içim. MAAŞALLAH. Abi tam olarak gramajlarınıda öğrenebilirmiyiz balıkların. Sazan 5 kg sanırım. Ala?
Tebrik ederim. Afiyet olsun hocam. Izgaranın üzerine ne gibi işlemlerden sonra geldi kuzu? Gökala da muhteşemmiş acaba ölçüleri nelerdir?
Ben teşekkür ederim. Muhteşemdi gerçekten. En az kırmızı beneklilerin aksiyonu kadar aksiyon verdi. Oyun merakı yüzünden kaçan bir iki daha iri balık oldu. Kalamayı az serbest bıraktım, nehrin karşı yakasında avlananlar, oynama balıkla, çıkart sudan diye bağırıp duruyor, balık havalarda saltolar atıyor. Sonuçta balık avından almak istediğim zevk onun olta ucundaki aksiyonu olduğu için, kaçmalarına izin verdim. Sazan önceki gündendi, av karavanına bir sonraki akşam alabalık avından sonra gittik. Ne olur ne olmaz diye alabalıkları da yanımızda götürdük Izgara olmasa yenmezdi. Hiç bir sos uygulanmadı. Karnından sırtına yarıldı, sadece tuz kullanıldı. İyice yakılmış meşe kömürü közünde önce pullu taraf iyice, sonra diğer taraf yeme kıvamında pişirildi. Sazan belli bir boyu geçince eti dana eti gibi renklenir ve lezzetlenip kılçığı ayırabilecek kalınlığa erişir. O nedenle 3 kiloluktan küçük balık yenmez denir. Alabalıkta aşağı yukarı sazan kadardı. Bunları arkadaşın dükkanında tarttık, tartıda kurşun ağırlıklardan faydalandık, gördüğümüz değerin doğru değer olduğunu sanmıyorum. Net bir rakam vermek aslında zor ama 4.5-5.5 kg arası. Teşekkürler. Hiç bir işlem uygulanmadı, sadece tuzlandı, renk de doğal. Çizi atmaya bile gerek yok. İri balıkta kaburgalar zaten tavuk kaburgası kalınlığında.
Hey maşşallah. Hocam bu balık kurban olurmuş yakında. Bu gece Kahraman Maraşa gidiyorum bunlardan kovalamaya. İnşallah şansım sizinki gibi olur. Pek oraların mekanlarını bilmesem de şansa güvenip yola çıkıyorum.
Sağolun, daha iyisi size denk gelsin. Güzel barajlar ve göletler var, google earth den ev ödevini iyi çalışırsanız bence çok daha iyilerini alma olanağınız olur.
afiyet olsun; kırmızı ete balık etiyle cila yapmışsınız. omega-3 alarak kırmızı etin kolestrolünü ve de zararını azaltmışsınız . tebrikler
Yakup Hocam merhaba, Bayramınız güzel geçmiş anlaşılan.Havalar soğuktu ama siz hiç üşümemişşiniz anlaşılan. Sazan da , Gökalada oldukça güzellermiş. Böyle avlar her oltacıya nasip olur umarım , avlarınız daim olsun.
Yakup Hocam merhaba, bayramınız güzel geçmiş anlaşılan. Balıklar bir harika ama ben ateşin rengine bayıldım. Gökala oldukça güzelmiş.Her balığın yeri ayrı ,Sazan yakalanınca dibe doğru gidiyor, Gökala ise havalara sıçrıyor.bu balıkda bayağı sıçramıştır sanırım( ama kaçamamış). Maşallah diyelim .
Havalara sıçramak... bu eylemi kendisine sıfat edinen tanıdığım iki balık var, biri yelken balığı biri de kocakuyruklu cinsinden gökkuşağı alabalığı... O sıçramalar sırasında kaçıp giden daha büyükler yanında bu bir şey değil fakat, en yakışıklısı sanırım buydu. Akya gibi yassı şekilli olduğundan bize iyi aksiyonlar yaşattı. Bir kaç paşa fotografı koy da gözümüz gönlümüz şenlensin Bahadır, sen son günlerde boş durmamışsındır, mutlaka vardır yanağı kemikli cinsinden... Bahadır arkadaşımız forumlarda çok görülmese de, Samsun'un istikrarlı levrekçilerindendir. Ortalama her hafta güzel bir levrek alır. Spin meraklısıdır. Soğuk-sıcak, erken geç farketmz, balık nerede ve hangi saatte meradaysa onu da merada görebilirsiniz.